Plete písmenka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1099
11.9.14 20:09
@Akras2 píše:
@ardnas3 hele nemluvila ta doktorka o dysortografii?? Každopádně pokud bude mít velké problémy tak bych se nebránila vrátit ho do školky

Určitě pokud by byl problém tak bych o tom uvažovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
11.9.14 20:10

To mi přijde hodně brzy dělat takové závěry, plno dětí si to plete, hlavně když se to učili teprve dnes. Mám taky prvnáčka a zatím dělají počty do pěti, uvolnovací cviky na ruce, seznamování školy s prvouce, ale že by najeli na něco „nového“ to ještě ne. Dcera umí nějaké písmenka, ale ne všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
11.9.14 20:11

@ardnas3 V první řadě si myslím, že paní učitelka je padlá na hlavu :zed:. První třída je od toho, aby se děti písmenka teprve učily, takže prcek má nárok na to, aby si je pletl. Nehledě na to, že nechodí do školy ještě ani dva týdny a ona už má problém 8o 8o 8o. To mi přijde, že paní učitelka je s odpuštěním úplně bl*á a tímhle rýpáním akorát zkazí dojmy ze školy tobě i chlapečkovi :zed:.

Jinak, do té PPP si zajděte, asi to bude potřeba, ale s paní učitelkou bych si vážně rázně promluvila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
11.9.14 20:16

Jak dlouho ho u toho zápisu viděli? Předpokládám, že určitě kratší dobu než psycholožka. Proto bych ten názor nebrala jako moc podstatný.
Taky mám v okolí maminku, která doporučení psychologa ignorovala, pak jí ještě nabízeli ať se dcera vrátí do školky, to odmítla, že je to ostuda. Holka je ve 3.třídě, pořád zaostává a ve škole se trápí. Vždycky jsem to brala, že když jsou pochybnosti o školní zralosti, tak, odklad určitě neuškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26245
11.9.14 20:20
@ardnas3 píše:
Do PPP nás nikdo neposlal Krejčířová je psycholožka

psycholog stanovil dysgrafii? no to jsou mi věci. Doporučuji návštěvu PPP, i když osobně si myslím, že po 2 týdnech ve škole je to ještě brzy. Do PPP se můžeš objednat i sama, nemusí to být na žádost školy. Objednací doby jsou ale dost dlouhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
11.9.14 20:21
@ivašot. píše:
Jak dlouho ho u toho zápisu viděli? Předpokládám, že určitě kratší dobu než psycholožka. Proto bych ten názor nebrala jako moc podstatný.
Taky mám v okolí maminku, která doporučení psychologa ignorovala, pak jí ještě nabízeli ať se dcera vrátí do školky, to odmítla, že je to ostuda. Holka je ve 3.třídě, pořád zaostává a ve škole se trápí. Vždycky jsem to brala, že když jsou pochybnosti o školní zralosti, tak, odklad určitě neuškodí.

Viděli ho cca 20min. Pokud by navrhli vrácení do školky tak s tím problém nemám ani bych to nebrala jako ostudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
11.9.14 20:23

@ardnas3 podle mě je ještě, ale fakt brzy soudit. Jako přijde mi to přitažené za vlasy, aby za 14 dní učitelka posoudila, že to není dobré, ale zase na druhou stranu nějaké pochybnosti máte, když docházíte k psychologovi. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
11.9.14 20:24
@ardnas3 píše:
Viděli ho cca 20min. Pokud by navrhli vrácení do školky tak s tím problém nemám ani bych to nebrala jako ostudu.

Ty možná ne, ale pro dítě to je trauma jako blázen. Nechci se tě dotknout, třeba je to jen dojem z tvých příspěvků, ale přijdeš mi jako někdo, kdo vidí jen sebe a ví všechno nejlíp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26245
11.9.14 20:24
@ardnas3 píše:

pokud byl u zápisu způsobilý, kde jsi přišla k tomu, že byste měli mít odklad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
11.9.14 20:26
@EvaG píše:
@ardnas3 podle mě je ještě, ale fakt brzy soudit. Jako přijde mi to přitažené za vlasy, aby za 14 dní učitelka posoudila, že to není dobré, ale zase na druhou stranu nějaké pochybnosti máte, když docházíte k psychologovi. :think:

K psychologovi jsem šla z důvodu postižení sourozenců jelikož ssem si nebyla jistá zda napodobuje aby měl pozornost nebo má problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
11.9.14 20:26
@neumisa píše:
pokud byl u zápisu způsobilý, kde jsi přišla k tomu, že byste měli mít odklad?

Píšu výše že v říjnu od paní psycholožky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
11.9.14 20:28

@ardnas3 já moc pro odklad teda taky nejsem, ale ve vaší situaci bych asi dala na psychologa. Ale ted teda nezbývá než si sednout a prostě sdělit učitelce, že posouzení po 14 dnech není adekvátní. Děláte nějaké úkoly, nebo připravujete se do školy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
11.9.14 20:28
@hanka.br. píše:
Ty možná ne, ale pro dítě to je trauma jako blázen. Nechci se tě dotknout, třeba je to jen dojem z tvých příspěvků, ale přijdeš mi jako někdo, kdo vidí jen sebe a ví všechno nejlíp.

Tak to mě mrzí sebe určitě nevidím. Nejse sobec v první řadě mě jde o děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26245
11.9.14 20:29
@ardnas3 píše:
Píšu výše že v říjnu od paní psycholožky

takže v říjnu byl na odklad a v únoru u zápisu prošel. Takže v pořádku, ne? dozrál. Pletení písmen v 1. třídě je běžné, ale o paní psycholožce začínám pochybovat. Tu dysgrafii stanovila na základě čeho? Dělala testy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
11.9.14 20:29
@EvaG píše:
@ardnas3 já moc pro odklad teda taky nejsem, ale ve vaší situaci bych asi dala na psychologa. Ale ted teda nezbývá než si sednout a prostě sdělit učitelce, že posouzení po 14 dnech není adekvátní. Děláte nějaké úkoly, nebo připravujete se do školy? :think:

Ano učíme se. Domácí úkol měl první včera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí