Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ardnas3 ja si dodnes pletu d a b a to pokazde, kdyz to mam napsat, slova jako obdobi jsou pro me katastrofa. A mam doktorat a zivim se psanim, takze mi to az takova tragedie neprijde ![]()
@hanka.br. píše:
@EvaG Já už jsem to psala, nejde o písmena, ale o znaky, obrázky, které nerozlišuje. Je to jeden ze znaků školní zralosti. V PPP možná doporučují odklady hodně dětem, protože tam přicházejí s problémy, bezproblémové děti obvykle do poraden nechodí. A je mnohem lepší jim dát odklad, pokud jim to pomůže, než ho pak chudáčka nacpat zpátky do školky. Větší selhání snad dítěti na začátku školní dráhy nemůžete připravit.
Obrázky rozlišuje tvary také, malé velké. i spc školu doporučilo a z důvodu dysfazie schválilo tuto logo třídu
@neumisa Promiň, začala jsem svůj příspěvek psát dřív, než se mi tam ten tvůj další příspěvek objevil ![]()
@ardnas3 píše:
Obrázky rozlišuje tvary také, malé velké. i spc školu doporučilo a z důvodu dysfazie schválilo tuto logo třídu
Doufám, že mi nechceš tvrdit, že si paní učitelka stěžuje na to, že si tvůj syn 11.září plete skutečná probraná písmenka nikoli jen znaky. Prostě - dítě s vývojovou dysfázií a kombinovanými vadami řeči přes doporučení specializovaného pracoviště k odkladu nahnat do školy s tím, že když tak se do školky vrátí - pro maminku to přece není ostuda - je pro mě docela silná káva.
@neumisa píše:
tak trénujte. A tobě doporučím nehroutit se z každého zastavení učitelkou, ona tam není od toho, aby si na tobě smlsla. Ne každá její věta je nutně proti tobě. Přijdou horší věci.
hold mám strach.Byla sem ve škole sígr
Takže je pletení normální a nehrotím to ![]()
@hanka.br. píše:Říkala že plete A a E.Spc doporučilo školu ne odklad
Doufám, že mi nechceš tvrdit, že si paní učitelka stěžuje na to, že si tvůj syn 11.září plete skutečná probraná písmenka nikoli jen znaky. Prostě - dítě s vývojovou dysfázií a kombinovanými vadami řeči přes doporučení specializovaného pracoviště k odkladu nahnat do školy s tím, že když tak se do školky vrátí - pro maminku to přece není ostuda - je pro mě docela silná káva.
@ardnas3 Být tebou tak si znovu promluvím s tou učitelkou - jak to myslela, co po tobě chce, apod. My se tady můžeme dohadovat, jak chceme, ale tvoje dítě neznáme a do hlavy té učitelky taky nevidíme
Pokud je podezření na nějakou poruchu učení, tak ta učitelka bude potřebovat jasné doporučení z PPP, zpráva od Krejčířové asi stačit nebude, přestože je to ve svém oboru naprostá kapacita.
@AnnieL píše:
@ardnas3 Být tebou tak si znovu promluvím s tou učitelkou - jak to myslela, co po tobě chce, apod. My se tady můžeme dohadovat, jak chceme, ale tvoje dítě neznáme a do hlavy té učitelky taky nevidímePokud je podezření na nějakou poruchu učení, tak ta učitelka bude potřebovat jasné doporučení z PPP, zpráva od Krejčířové asi stačit nebude, přestože je to ve svém oboru naprostá kapacita.
Určitě si proluvím ano krejčířová je kapacita. dotaz se byl směřovaný zda si ůžou děti plést písmenka či ne.Do PPP nás paní učitelka neposílala