Plete písmenka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1099
11.9.14 20:32
@neumisa píše:
takže v říjnu byl na odklad a v únoru u zápisu prošel. Takže v pořádku, ne? dozrál. Pletení písmen v 1. třídě je běžné, ale o paní psycholožce začínám pochybovat. Tu dysgrafii stanovila na základě čeho? Dělala testy?

Nestanovila jen si myslí. Právě proto že u zápisu byl dobrý jsem myslela, že dospěl. ted´v červenci jsem chtěla kontrolu kvůli sourozencům zda také tam není nějaký problém. zítra nesu paní učitelce zprávu od doktorky. U zápisu jsem zprávu z řijna měla a řesto řekli že je na školu zralý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
11.9.14 20:32

Mě to popravdě přijde vše přitažené za vlasy. CO jsem slyšela od učitelek ze školky, tak v PPP doporučují odklad všem, proto je tolik odkladových dětí, vůbec se mi nelíbí požadavky na první třídu, opravdu mám dceru v první třídě a písmenka nedělají, pouze se s nimi seznamují, tzn. mají vymalovat jedno písmenko stejnou barvou, obtahují malují vlnky, počítají do pěti, ale bez čísel, pouze s tečkami, vytleskávají slabiky, prostě to co dělali v předškolákovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
11.9.14 20:34
@EvaG píše:
Mě to popravdě přijde vše přitažené za vlasy. CO jsem slyšela od učitelek ze školky, tak v PPP doporučují odklad všem, proto je tolik odkladových dětí, vůbec se mi nelíbí požadavky na první třídu, opravdu mám dceru v první třídě a písmenka nedělají, pouze se s nimi seznamují, tzn. mají vymalovat jedno písmenko stejnou barvou, obtahují malují vlnky, počítají do pěti, ale bez čísel, pouze s tečkami, vytleskávají slabiky, prostě to co dělali v předškolákovi.

Mě to právě vyděsilo, že za mnou došla a že si plete písmenka. proto jse napsala dotaz kolika dětem se po 2 týdnech pletou písmenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
11.9.14 20:35

@ardnas3 tak jsi udělala správně a vůbec bych se tím netrápila. Mě doporučovali odklad, pak najednou byla předškolák a nějak jsme to dohnali, odklad by dostala, protože je malá vzrůstem a jen protože je malá ji nedám odklad, učitelky mě naopak doporučovali dát do školy, aby byla s vrstevníky. No taky uvidím jak to půjde dál, na zápisu měla jen jedno mínus za držení tužky a to jsme dopilovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26245
11.9.14 20:36

@ardnas3

jenže učitelka má pravdu v tom, že dysgrafii psycholog nemůže určit jen tak. Myslet si to může, ale to je tak všechno. Nechtěla ti tím učitelka jen podat informaci, že tvé dítě si prostě plete písmena? Nenápadné postrčení k tomu, abyste doma víc trénovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
11.9.14 20:36
@ardnas3 píše:
Mě to právě vyděsilo, že za mnou došla a že si plete písmenka. proto jse napsala dotaz kolika dětem se po 2 týdnech pletou písmenka

No nám se nepletou písmenka, ale všechny neumíme a to i to vaše E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
11.9.14 20:38

@EvaG Já už jsem to psala, nejde o písmena, ale o znaky, obrázky, které nerozlišuje. Je to jeden ze znaků školní zralosti. V PPP možná doporučují odklady hodně dětem, protože tam přicházejí s problémy, bezproblémové děti obvykle do poraden nechodí. A je mnohem lepší jim dát odklad, pokud jim to pomůže, než ho pak chudáčka nacpat zpátky do školky. Větší selhání snad dítěti na začátku školní dráhy nemůžete připravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
11.9.14 20:40

@tterka Je skvělé, jak snadno jde odsoudit učitele ve speciální třídě po internetu. V informacích od zakladatelky jsou nesrovnalosti, kterých si ty, jako laik, vůbec nevšimneš, ale úsudek o učitelce máš hotový hned. Ano, je druhý zářijový týden, učitelka má ve škole zprávu od logopeda a určitě i psychologa, do logopedických tříd se nedávají děti na pouhou žádost rodičů. Přesto se učitelce něco nezdá a snaží se spolupracovat s rodiči v zájmu toho dítěte. Bylo by lepší zdržet se kometnářů, pokud o problému houby víš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
11.9.14 20:41

@hanka.br. co mám v okolí děti a měli odklad at to bylo mluvení či nezralost, tak pak maminky litovaly, mě přijde, že prostě jak se máš rozhodnout tak pak lituješ. Mě řekli ve školce, že kdyby mě poslali do poradny, tak by automaticky dostala odklad jen protože je malá má 110cm (já ale 149cm), ale o PPP jsem uvažovala já, učitelky to viděli jinak. Taky dělali testy na školní zralost, které se posílali do PPP a tam prošla bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
11.9.14 20:41

@neumisa Psycholog nemůže diagnostikovat dysgrafii, ale může rodičům říct, že podle něj by to dítě dysgrafii MOHLO mít a doporučit je ke speciálnímu pedagogovi.

@ardnas3 Pletení písmenek je takhle na začátku normální, ale nevím, jestli třeba učitelka nenarážela na nějakou nezralost. Když ty písmenka vidí vedle sebe, pozná, že jsou jiné a jenom neví, jak se čtou nebo mu prostě připadají příliš podobná, a tak si je plete? Mimochodem ta psycholožka v létě - to byla PhDr. Dana Krejčířová?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
11.9.14 20:42
@neumisa píše:
@ardnas3jenže učitelka má pravdu v tom, že dysgrafii psycholog nemůže určit jen tak. Myslet si to může, ale to je tak všechno. Nechtěla ti tím učitelka jen podat informaci, že tvé dítě si prostě plete písmena? Nenápadné postrčení k tomu, abyste doma víc trénovali?

možné to je doma trénujeme. Malý je ze školy nadšenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
11.9.14 20:43
@AnnieL píše:
@neumisa Psycholog nemůže diagnostikovat dysgrafii, ale může rodičům říct, že podle něj by to dítě dysgrafii MOHLO mít a doporučit je ke speciálnímu pedagogovi.@ardnas3 Pletení písmenek je takhle na začátku normální, ale nevím, jestli třeba učitelka nenarážela na nějakou nezralost. Když ty písmenka vidí vedle sebe, pozná, že jsou jiné a jenom neví, jak se čtou nebo mu prostě připadají příliš podobná, a tak si je plete? Mimochodem ta psycholožka v létě - to byla PhDr. Dana Krejčířová?

Ano Dana krejčířová nedá na na ní dopustit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26245
11.9.14 20:45
@ardnas3 píše:
možné to je doma trénujeme. Malý je ze školy nadšenej.

tak trénujte. A tobě doporučím nehroutit se z každého zastavení učitelkou, ona tam není od toho, aby si na tobě smlsla. Ne každá její věta je nutně proti tobě. Přijdou horší věci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26245
11.9.14 20:46
@AnnieL píše:
@neumisa Psycholog nemůže diagnostikovat dysgrafii, ale může rodičům říct, že podle něj by to dítě dysgrafii MOHLO mít a doporučit je ke speciálnímu pedagogovi.

napsala jsem snad něco jiného? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
11.9.14 20:46
@EvaG píše:

Já jsem se synem z vlastní iniciativy byla před zápisem v PPP a odklad nám nedoporučili. Mám další 2 kamarádky, které chtěly pro své děti odklad a v PPP jim doporučení nedali. Takže si určitě nemyslím, že v poradně rozdávají doporučení na odklad na potkání každému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí