Kurz plavání pro 7leté dítě

169
10.9.14 12:42

kurz plavání 7 leté dítě

Ahoj, prosím o radu, nevíte kde mi naučí mé 7mi leté dítě holku plavat? existují nějaké kurzy? ve školce a ve škole byla často nemocná a dr ji školní výcviky zakázala. Tak je dost pozadu a až bude výcvik se školou nový, nechci at je pozadu. neumí plavat vůbec, vody se bojí.
Jsem z moravskoslezského kraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1201
10.9.14 12:46

@huanca já ti do toho nechci úplně kecat, ale přijde mi divný, že ji neučíte plavat už od mala sami??? Proč? Vyhazovat peníze za nějaký kurzy? Jestli jste tedy plavci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
10.9.14 12:48

Mám pocit, že ty plavecké kurzy pro děti jsou snad v každém bazénu. Zkus si to zadat do Googlu a vyhledat podle místa bydliště ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
10.9.14 12:50

@huanca naše holky chodí do plavání v Olomouci do Delfínka… určitě budou podobné kurzy i u vás… nebo se zeptej na krytém bazéně tam u vás, pokud tam něco takového máte, budou o tom vědět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
10.9.14 12:51

Z vlastní zkušenosti spíš doporučím učit ji plavat sami, vy rodiče. Zvláště pak pokud se bojí. Choď s ní jednou týdně do bazénu, nejdříve křidýlka, pak nějakou destičku a pomalu a hrou to zkoušejte ;)

• Citovat
  • Upravit
5829
10.9.14 13:59

@MarkétkaBeruška Za mě jsou zase lepší kurzy než rodiče ;) Už to, že byste děcku šoupli křidýlka je dost velká chyba…děti akorát okoukají chyby svých rodičů, kteří si myslí, že když se udrží na vodě, tak umí plavat.

O kurzech na Moravě nevím, ale tady v Praze by se 7leté dítě upíchlo na kurz odpoledne velmi snadno. Na kurzy plavání chodí i dospělí a to neznamená, že to jsou neplavci, chtějí se naučit plavat správně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
10.9.14 15:38

@MarkétkaBeruška @Kyslíková já jsem psala výše- jednoznečně jsem za rodiče, proč vyhazovat peníze za kurz, kde učí to samé?? To nejsou lyže aby se dítě šouplo na dva dny do školičky a učilo se základy…další věc je i věk dítěte…kdyby bylo dítěti dejme tomu mezi 4 a 5ti lety, možná bych za sebe klidně řekla, joo dejte ho někam na kurz a choďte s ním, ale pardon 7mi leté dítě??? To už mělo umět plavat dávno :nevim: Moje dcera plave od 4let…od mala jsem s ní chodila do bazénu, učila ji plavat nejdříve pod vodou, pak splívat a pak finish nad vodou…trénovala každé léto a každý bazén…alespoň se odnaučí bát vody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
10.9.14 15:57

@Kyslíková já také netvrdím že dítě umí plavat, když se udrží na hladině, to ne…ale šla bych na to opatrně, myslím si, že dítě věří nejvíce svým rodičům a když ten rodič to vymyslí tak, aby to „učení plavání“ dítě i bavilo, tak je to super.

• Citovat
  • Upravit
29350
10.9.14 16:09

@Ladybird146 co je špatného na tom, když se učí plavat sedmileté dítě? Nepřeháníš to trochu? Jsou i dospělí, kteří plavat neumí… a jinak kromě předplaveckého výcviku jsou i plavecké kroužky, takže dítě se naučí základy a může pokračovat s plaváním i dál…
Navíc, když se tak rozhlížím po bazénech, i spousta dospělých neumí plavat, neumí tempa srovnat s dýcháním, neumí kromě prsou snad ani žádný jiný styl, možná ještě kraul, spousta rodičů neumí dítě naučit skákat šipku nebo splývat…
A tak rozhodně není žádná ostuda, když se sedmileté dítě bude učit plavat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
10.9.14 16:18

@Regina Hero neříkám, že je to ostuda! Jen mi to přijde divný a nepřirozený :nevim: já se svému dítěti věnuju a základy na všechno se jí snažím učit prostě od mala…stejně tak to máš jako jízdu na kole.nebo na to je taky kurz?…a zadarmo…nechápu, proč by měla vyhazovat 3000měsíčně a více za kurzy, ale je fakt, že je to každýho věc…já mám asi jiný a sportovnější přístup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
10.9.14 16:24

@Ladybird146 myslím, že plavecké kurzy stojí daleko méně… znám i dospělé lidi, kteří neumí plavat… u nás takový plavecký kurz stojí asi 500 na měsíc… spousta dětí chodí třeba tancovat, do cvičení… proč by to s plaváním mělo být špatně? Tancovat taky umí skoro každý, taky se to dá naučit zadarmo doma… stačí si pustit hudbu… a u nás je třeba i ten cyklistický kroužek… lyžařský… já chodila do plavání několik let… co je na tom divného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
10.9.14 16:31

@Regina Hero plavání je prostě přirozená věc od narození, ale to ti asi nemá cenu vysvětlovat,,,evidentně nerozumíš tomu, jak to myslím…a pokud by sis přečetla mou první reakci, tak bys věděla, že píšu zakladatelce, že bych dceru učila plavat sama, pokud sama zakladatelka plavat umí…a jestli to u vás stojí tak málo, tak to máte skvělý…tady v Praze je to raketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
10.9.14 16:34

Koukni na kurzy i pro batolata, u nas (HK) maji v ramci kojeneckeho plavani i skupinky pro starsi deti. Ja ted davam petiletou, aby se naucila.

Jo a zakladatelku chapu, dcera s nami plave od mala, velmi casto, a ma hrozny strach z vody. Takze krk a hlavu vzhuru, pri jedine kapicce na oblicej hysterak :oops: Dejme tomu, ze s kridylky a paskem se drzi na vode, ale to je tak vse. V lete jsme byli 15 dni v bazenovem komplexu, denne aspon 3 hodiny ve vode, a nezmenilo se to. Ale s lyzemi to bylo to same, ja (ac jsem lyzarsky intruktor) jsem nic nezmohla a ve skolicce umela za 3 dny lyzovat. Tak doufam kolektivni motivaci a um instruktorky :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
10.9.14 16:38

@Aliik většinou je to o tom, že děti cizí rady vnímají víc a lépe než od vlastních rodičů… u toho lyžování je to snad ještě zřetelnější, my jsme taky naučili děti za ten jeden kurz lyžovat, zatímco rodičům lyžařům se to nějak nevedlo… ale jsou i výjimky… ale i moje děti učil lyžovat kolega v druhém oddíle, protože u sebe v oddíle bych je asi už stokrát přerazila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
10.9.14 17:08

@Regina Hero A u nas je to jeste umocneno tim, ze se dcera boji. Takze s nami nic nedokaze, protoze rve, ma hruzu v ocich a my vymekneme. Ale cizi instruktory poslechne navzdory strachu temer na slovo a pak to najednou jde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí