Pletený kulich
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
pletený kulich
Holky, chlap chce po mě ať mu upletu kulich, páč začalo sněžit a ten co měl tak ztratil. Jenomže já si nemůžu vzpomenout na kolik ok jsem začínala plést.
Poraďte aspon přibližně počet ok.díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
jerryna84 píše:
Holky, chlap chce po mě ať mu upletu kulich, páč začalo sněžit a ten co měl tak ztratil. Jenomže já si nemůžu vzpomenout na kolik ok jsem začínala plést.
Poraďte aspon přibližně počet ok.díky
Záleží na přízi. Já bych určo zkusila uplést pár řad a kdyžtak vypárala. I proto čepice radši háčkuju, páč tam se začíná nahoře a postupně rozšiřueje, takže se to včas změřit a popř. snáz vypárat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jerryna84 píše:
Myslíš že by mi chlap nosil háčkovanou čepici?No nevím
To nevím, existují háčkované vzory, které se od pletených moc neliší
. Samozřejmě nemyslím takové s děrovanými vzory nebo přišitými aplikacemi ve tvaru kytičky nebo Hello Kitty
. Můj by třeba nenosil ani pletený
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Udělej si vzorek na 20 okách, upleť pár řad a změř si to. Pak změř obvod hlavy a podle toho vypočítáš kolik ok potřebuješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Udělej si vzorek a spočítej to. Já dělala nedávno kulicha klukovi (dospělýmu
) a na jehlicích č. 3, pžízi jsem měla myslím Elian, jsem nahodila 130 ok a klidně by to sneslo o 10 míň. Záleží jakou má tvůj chlap kebuli
. Synátor má kebuli 56 cm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě vychází 140 ok.Mějak moc a nebo to blbě počítám.
Upletla jsem si 10 ok a asi 10 řad, to mě vyšlo na 3,5cm a chlap má obvod hlavy cca 57cm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm, 150 ok na 3 jehlicích je moc. Teď pletu na kruhové jehlici 3,5 čepici na obvod 57 cm, nahodila jsem 104 očí přízí Bravo (3-4 síla). A bude to akorát. Lem pletu 2obr, 2hl.
V tvém případě bych nahodila 120-130 očí víc ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
140 bylo až moc, tak na mamuta možná. Párám a pletu znova, 110 bude maximálně stačit chjo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit