Tvořivá dílna

• Fotoalbum (67)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1907
10.1.12 15:19

Tvořivá dílna

Zdravím holky! :mavam:

Děti povyrostly a tak konečně přišla doba kdy mám prostor a náladu tvořit. Ale inspirace není nikdy dost a tak mně napadlo založit tuto diskuzi. Šití, pletení, háčkování, korálkování, velikonoční a vánoční výzdoby, šaty pro panenky… no prostě cokoliv!

Předem moc děkuji! :kytka:

Příspěvek upraven 26.01.12 v 16:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6555
10.1.12 16:16

Moc hezké :palec:
Já se po večerech před nějakým časem vrhla na patchwork bez jehly.Tady pár kousků.A jinak na pečení - od marcip.dortů po perníkové chaloupky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
10.1.12 16:30

Xangel to je úžasné!!!

jak se to dělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
10.1.12 16:48

Ahoj, ja dělám nausnice :mrgreen: :mrgreen: Kdyz se nudim nebo me chytne inspirace tak tvorim a mam tu praci (pro me spis relax)moc rada. A rada siju ikdyz ten uz spis jen spravuju chlapovi monterky ;)

Xangel to je opravdu hezke :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
10.1.12 16:54

Girlie sage krásné náušnice! :palec:

Mně se nejvíc libí růžová srdíčka :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
10.1.12 16:55

Ahoj, někde na netu je prý návod na ten patchwork, ale smázla jsem si mejlík s odkazem. Možná taky někdy zkusím. Jinak já maluju windowcolor, dekoruji ubrouskovou technikou kde co (i dřevěné kostky pro děti), ale teď nemám po ruce fota. Celé rodině jsem loni i letos dělala vánoční dárky (dětem obrázky do pokojů, dospělým decoupage dekorovala rámečky na fotky, svíčky, skříňky na čaj..)
Dříve jsem pletla, ale to mě teď kvůli nedostatku času moc nebere ;)
Přemýšlím i o jiných technikách, např. drátkování a korálkování šperků (či jak se tomu říká), ale na každou další techniku je potřeba investovat do vybavení :D Ráda se tady přiučím něco nového :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
10.1.12 16:58
eLena F píše:
Xangel to je úžasné!!!jak se to dělá?

Tady je nějaký návod http://www.mimibazar.cz/navod.php?… .Také jsem dělala na Velikonoce vejce.Je na to potřeba polystyrenový tvar, špendlíky a stužky…Ten vánoční věnec jsem pak dělala z látky.Jo a ten zvoneček, to si na polystyrenovým zvonečku skalpelem vyřízneš linie, jak potřebuješ, pak na to přiložíš látku a pilníkem jí tam zašťoucháš :)

Holky myslíte že víc mamin na mateřské takhle tvoří? Já mám totiž takový sen - udělat si po mateřské kamenný obchod se všema kreativníma potřebama.Sama totiž musím oběhat 5 obchodů, než seženu vše potřebné a kolikrát to ani tak neseženu, tak bych udělala obchůdek, kde by bylo vše, ale váhám, jestli by se to chytilo… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
10.1.12 16:59

Jinak teď se chci vrhnout na FIMO…Ovšem investice je celkem velká, chce to ten strojek na FIMO, několik odstínů atd. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
10.1.12 17:04

Fimo me taky laka, ale jak rikas investice je velka, ale jejda to bych si vyhrala. Ja jsem mela kdysi pec a delala jsem keramiku a to me opravdu bavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
10.1.12 17:09

Jinak s tim obchodem, ja nakuju vsechno pres internet. Jednak bydlim v zapadakove, vetsi mesto mam 80km a tak internet je pro me vyhodnejsi nez kameny obchod. Ale bydlet ve velkym meste tak bych radci chodila nekam kde si veci muzu omakat a hlavne utratit prasulky :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
10.1.12 18:07

Tak já pletu, háčkuji, dělala jsem i ten pačvork bez jehly.
Tohle je ted můj nový velký koníček.

Xangel87, máme uplně stejný sen. Taky bych chtěla mít takový obchůdek ještě teda spojený s dílničkou, kde by si zájemci sami mohli udělat malý třeba malý dáreček, nebo si některou techniku vyzkoušet, než budou investovat do vybavení. Samozřejmě dělat i kurzíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
10.1.12 18:24

Holky, jste hrozně moc šikovné ;) Isand, jak dlouho se člověk učí třeba takový pedig? Aby to uměl takto dokonale? Girlie, korálkování je, myslím, jednoduché, stačí mít to správné vybavení, ne? Zrovna včera jsem nad tím přemýšlela, sestřenice si totiž udělala úžasný náhrdelník + naušničky, opravdu krása!
Xangel, to vypadá opravdu dost složitě, ale výtvory moc pěkné, líbí se mi :palec:
Eleno, háčkované nebo pletené čepičky jsou moc prima, na to je borec naše mamka. Každé roční období mají všechny děti v rodině nové čepičky, svetříky. Fakt si s tím vyhraje, ale vezme to spoustu času :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
10.1.12 18:36
xangel87 píše:Holky myslíte že víc mamin na mateřské takhle tvoří? Já mám totiž takový sen - udělat si po mateřské kamenný obchod se všema kreativníma potřebama.Sama totiž musím oběhat 5 obchodů, než seženu vše potřebné a kolikrát to ani tak neseženu, tak bych udělala obchůdek, kde by bylo vše, ale váhám, jestli by se to chytilo… :think:

Děkuji za odkaz :kytka:

A myslím, že s tím obchůdkem to je fajn nápad :palec: pokud ve vašem městě nic takového není, tak se to chytí. Já bych do toho šla! A ta představa třeba páteční večer, vůně čaje a několik tvořivých maminek pohromadě… To bych chtěla zažit!
isand píše:Tohle je ted můj nový velký koníček.

Tak to je paráda :palec: :potlesk:

vvero píše:
Jinak já maluju windowcolor

Ten jsem taky dělala, a moc mně to bavilo! Před nedávném jsem chtěla zase něco malovat, ale zjistila jsem, že barvičky jsou suché :( a obchod mám daleko…

Tak jsem vytáhla bavlnky a háček a trochu jsem rozstřihala úpletový rolák :lol: výsledek nafotím až bude hotovo.

Přidávám fotku okenní mandaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
10.1.12 19:28

Ahojte,
já dělám náušnice, občas něco na krk nebo na ruku.
Mám tu plnou tašku krabiček s korálkama a různýma potřebnýma věcičkama… :)
Zkoušela jsem i fimo…udělala jsem si pár korálků,zatím jenom ručně bez nádobíčka.
A taky jsem zacla trochu háčkovat. Loni jsem si udělala dvě šály… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
10.1.12 19:32

Isand to je krasny :potlesk: :potlesk: To bych taky rada umela.

Koralkovani je vcelku jednoduche. Trosku zrucnosti to chce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat