Kopie Háčkování

• Fotoalbum (105)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13335
30.12.11 19:35

háčkování

Ahoj holky,
prosím „učím“ se háčkovat, pokud mám přesn návod na přesný obvod hlavičky, tak to dopadne dobře a povede se. Ae pokud to musím zvětšovat nebo zmenšovat tak jsou to hrůzy.
Prosím nějakou šikulku, jestli by mi mohla napsat, s kolika oky mám začínat na jakou čepičku a jak moc v jaké intenzitě přidávat na jakou čepičku.
Děkuju moc :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
1102
30.12.11 19:46

Ahojky Niki.
Já háčkuji ráda,ač na to nyní nemám bohužel vůbec čas.Taky jsem se učila přesně dle návodů,ale už jsem schopna i bez nich uháčkovat věc,čepku,dá se říct cokoliv.Návody už mne neba,bo se u nich musí počítat oka :lol:
Já začínám čepku asi tak jak ty,jinak asi nejde.Kolečkem.A přidávám jen tak aby se mi kolečko nekroutilo.Pokud se kroutí tak,že se zaobluje,tak musím víc dvojit oka,pokud se mi začne kolečko vlnit,tak musím dvojit méně.Nepočítám kolikáté oko mám zrovna zdvojit,prostě to zdvojím či přestanu dvojit od oka.A určitě to kolečko pořád natahuj,roztahuj či jak to popsat.Čepička pak lépe sedí na hlavičce ;-) No a až mám hotový kolco(vypočítat průměr kolca dle obvodu hlavičky určo umíš) tak přestanu přidávat a už jedu stejný počet.Nevím zda jsem Ti pomohla,snad alespoň trošičku :)

• načítám...
13335
30.12.11 19:50

Iffko neumím počítat průměr oka, někde jsem to zahlédla, ale nedávala jsem tomu moc význam. A prosím začínáš pokaždé se stejným počtem ok - které následně dáváš do kruhu? Kolik? A pak dáváš stejný počet sloupků - dlouhých, krátkých či jiných? kolik. Děkuju moc

• načítám...
1102
30.12.11 19:56

aha,tak jinak.Máš obvod,dejme tomu 47cm,prostě to co naměříš tak vydělíš 3,14 a výsledek je onen průměr té placky,kolca,co Ti má vzniknout.Jakmile máš danej průměr hotov,tak už nepřidáváš a jedeš stejný počet ok až do požadované délky čepky ;-)

• načítám...
1102
30.12.11 19:59

Jo a začínám dejme tomu že udělám 5řetízkových ok,ty spojím v kolečko a do něj vháčkuju tolik sloupků co se do něj vejde a už nyní roztahuju.Tedy že vemu kolečko a tahám ho aby se jakoby zvětčilo.Takhle natahuju až do dokončení celého kolca požadovaného průměru.Otázka zda háčkuješ zimní či letní.Letní je tenčí vlna a tudíž víc ok,zimní je zpravidla silnější vlna,takže tam tolik ok(sloupků) neháčkuješ ;-)

• načítám...
13335
30.12.11 20:03

jo už chápu. děkuju
A prosím ještě jeden dotaz, chtěla bych zkusit tuhle čepičku http://www.mimibazar.cz/navod.php?… chápu dobře, že dělají dlouf sloupek se 3ch ok? umím dlouhý sloupek ze dvou ok a krátký z jednoho :think:

• načítám...
1102
30.12.11 20:05

ono ty oka do kruhu to je sporadický.Čím více jich spojíš,tím větší dírka nahoře na čapce bude.Takže na letní může být větší,ale na zimní spíš menší.Pak jedu třeba jednu řadu dlouhých sloupků a třeba pak řadu krátkých sloupků,to už je pak o vkusu jak se Ti to líbí,ale přiznám se,že dlouhé sloupky bych na čapku nedala.Sice si tím spoustu háčkování ušetříš,ale mi přijde ta čapka pak taková hodně děravá,a to je blbý pokud není čepička vyloženě letní…Já používám hodně krátké sloupky a polodlouhé sloupky.Návodů je dost na mmb ;-) Můžu Ti nějaké hodit sem,odkazy,pokud na mmb neumíš hledat ;-)

• načítám...
1102
30.12.11 20:09

pokud nahodíš 2× vlnu a provlíkneš okem,vytáhneš tři nitě a provlíkáš třikrát,pokud provlíkáš jen dvakrát je to právě ten polodlouhý sloupek.Stejně tak u krátkého.Pokud nahodíš nit jednou,provlíkneš a zpět vytáhneš dvě nitě a projedeš je naráz,je to polokrátkej sloupek.Stejně tak háčkuju i já ;-)

• načítám...
1102
30.12.11 20:11

jinak jsi návod na mmb pochopila správně :) Alespoň i já ho tak chápu :)

• načítám...
17042
30.12.11 20:19

Je to hodně individuální, protože každá jinak utahujeme, taky samozřejmě záleží na přízi a síle háčku. Takže někdy ty základní placky nevychází vždycky každému stejně, někdy se kroutí a nebo vlní.

3Dl.sl do jednoho oka - kde přesně je to v tom návodu? Jestli to chápeme stejně, tak na tom není žádná věda, prostě píchneš do oka, uděláš dl.sl a do toho samého oka uděláš ještě dva.
Dá se jich tam dělat klidně i 10sl. dělá to pak takové ozdobné vějířky, třeba na ukončení čapky.

• načítám...
1102
30.12.11 20:24

když na tu čapku koukám,na mmb,tak tam vějířky nejsou,tudíž si myslím,že je to bráno jakože dlouhej sloupek je dvakrát nahozený a třikrát provlečený,blbě napsáno,dobře myšleno.Jsem bloncka,tak prosím o pochopení :pankac:

• načítám...
1102
30.12.11 20:26

jinka skrze to kroucení a vlnění,právě proto jsem se donutila nekoukat na návody,bo jak píšeš Bayuško,je to dost individuelní a já né vždy háčkuju stejnou přízí i háčkem,jako je na to psanej návod…

• načítám...
13335
30.12.11 20:27

prosím prosím o nějak návod, a ten polodlouhý sloupek a polokrátký a dlouhý teď vůbec nechápu. Dlouhý a krátký sloupek jsem zatím dělala podle téhle paní na youtube - http://www.youtube.com/watch?… ale má tam 2řetízkové oka :think:

• načítám...
17042
30.12.11 20:31
Iffka27 píše:
když na tu čapku koukám,na mmb,tak tam vějířky nejsou,tudíž si myslím,že je to bráno jakože dlouhej sloupek je dvakrát nahozený a třikrát provlečený,blbě napsáno,dobře myšleno.Jsem bloncka,tak prosím o pochopení :pankac:

Jo aha, já jsem byla líná to číst :oops:. Radši mám schémata, je to pro mě přehlednější a nemusím řešit číslo řádku atd :lol:.
Ale klasický dl.sloupek je nahozený jednou, tady je to vidět.
Dvakrát a třikrát nahazované sloupky, to už je zas něco jiného. Zde dávám odkaz.

• načítám...
1102
30.12.11 20:32

chich,v tom případě já to dělám krátkej sloupek i dlouhej úplně jinak :DDD Se omlouvám,ale jsem samouk a tudíž nějaké návody mi byly pouze inspirací a tak nějak jsem stejně jela dle sebe…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat