Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím poomoc.. náš syn 5 měsíců začal mít problémy s alergiemi, pokaždé když vstával z postýlky měl úplně červené fleky kolem očí, pořád si očka mrňouskuje, má červené jakoby kruhy pod očima, má pupínky po obličeji, musím mu dávat dithiaden.. no a tak i když mu povlečení i prpostěradla peru opravdu často, dnes jsem sundala i mantinely nebesa prostě všechno, říkám si, vyperu i povlak matrace, zvednu matraci a v místě kde je monitor dechu objevím černé fleky, sundám tedy povlak a ono je to i na matraci!!! nejspíš plíseň! u nás v paneláku!!! je to irčitě od toho monitoru je tou plísní krásně ohraničené ono místo…
a teď co? svátky, víkend mi bydlíme v malém městě, pro novou matraci se jen tak nedostanu… mám tam malého dávat dál spát? nebo mu mám raději ustlat u mě v postely?? jsem zoufalá ta alergie je určitě od toho… ![]()
Příspěvek upraven 06.04.12 v 18:35
Tak rozhodně bych tam malého nedávala. Sama bych si taky nelehla na plesnivou matraci. Dobře, že jsi na to přišla.
Nemáte cestovní postýlku, košík nebo něco takového?
Radši bych ho do úterka měla u sebe v posteli, než v té postýlce.
Co samotná postýlka - to dřevo. Je tam taky něco? Vše pořádně vydrhni - ono to nemusí být na pohled vidět a taky tam může být.
Monitor musíte používat, nebo je to spíš pro váš klid?
Juj, bych to okamzite vyhodila, obzvlast kdyz ma potize to bude z toho…a ustala mu u vas. Uz tam nekdy spal? U nas treba neni problem, ale je to proste nouzovka.
me pred chvilkou dcera spadla z postele a ja nemam tu zabranu, taky premejslim, jak to poresit, ja ziju ve velkomeste, ale tady jsou ted svatky a vsechno beznadejne zavreny ![]()
@Milli no budeme mít od babičky z jeho babičkovský postýlky tu jejich matraci, tchán už mi jí naštěstí veze.. vezmu to dřevo ty špršle dole max sanem.. monitor mám jen pro svůj klid, v květnu ho máme vracet…ještě že jsem na to fakt kápla já si pořád lámu hlavu co mmu je a proč má červené kruhy pod očima, u dr. jsme byly řekl mi že je to alergie ale kojím, a příkrmy papá jako vždy ty už odzkoušené… to snad není ani možný já myslela že to větrá, mi větráme hodně vlhkost v bytě nemáme… ![]()
@suik taky ta matrace letí do popelnice.. tchýně říkala že jí stačí vyprat ale tomu já nevěřím to tradši dojedeme v úterý nebo tak koupoit novou a monitor půjde z domu… měly by na to asi taky nějak upozornit ty co ho používají, protože ta plíseň opravdu ohraničuje ten monitor, jinde to není!!! ![]()
a to jsem holky opravdu čistotná, a malému pořád vše peru kvůli tomu že já sama jsem alrgik… a ahle jeho alergie mi vrtá hlavou už týden!!! má červené kruhy pod očima jak kdyby měl monokly, pupínky na tvářích a na krku, jinde ne, asi jak má overal na spaní.. nechápu… monitor dechu mám babysense… ![]()
@Gabrielaaa - máš pravdu - matraci bych dítěti ani po vyprání nedala zpět. Sama mám alergii na roztoče a jednou jsem měla ze špatně vypraného polštáře na dovče takovou reakci, že to bylo příšerný.
Ahoj, nám se to taky stalo, ale jelikož převlíkám hodně často, tak jsem na to natrefila docela rychle a odnesl to jen ten povlak na matraci. Taky to nechápu
.
@Terrad já právě taky často převlíkám, ale většinou jsem prostě prostěradlo stáhla a nandala nove a matraci neotáčela.. nenapadlo mě to totiž že může být molitanová matrace plesnivá.. nebo určitě je to plíseň co by to bylo jiného… ![]()
@Gabrielaaa
Já vždycky matraci zvedám a upravím zase podložku a tak, takže takhle jsem na to přišla. U nás byla matrace úplně v pořádku, ale ten potah je jakoby černej a nejde to vyprat. Malá taky dost marodila
a teď je zatím klid.
Jediny co znici plisen je savo, ale toho bych se stejne bala........podle me tam to pod tim monitorem nedejcha, neni to gumovy?
me nekolikrat chytly plinky od prikrmu, taky uz jsem to nekolikrat vyhazovala ![]()
@suik nene monitor je jakoby umělohmotná deska a matrace úplně obyč molitan a povlak plátěnej.. no už je to v popelnici a přivezly mi starou matraci od tchánovců, ta je snad v pořádku ale tvrdá jako šltolverk, to bude mít jak v krimu
ale hned v úterý něco pochystáme… u nás v postely spát nemůže já se toho bojím že bysme ho zalehly…
@Gabrielaaa ja myslela ten monitor, ja to neznam
…
nezalehli neboj, ale bude se vam takhle lip spat, kdyz uz to mate poreseno.
jj to jo jak bysem se tam polohovala tak ho stopro vzbudím, pokaždý když je se mnou v pelechu tak si chce jen hrát a povídat ale spát ne
![]()
Holky,tak mě se stalo to samé,taky jsme měli tam kde byl monitor plíseň a bylo mi řečeno,že je to tím,že jsme v novostavbě,ale vy bydlíte v panekáku,tak nevím.Já když jsem jednou zvedla matraci,tak na monitoru byla sražená voda.