Alergie na parfém

Anonymní
5.4.12 07:25

alergie na parfém

mám takový dotaz,jsem silný alergik a v práci sedím s osobou,která se neustále voní příšernou vonavkou,ze které se dusím.nemůžu vůbec v kanclu dýchat,nedá se to ani pořádně vyvětrat,protože se voní každou chvíli.domluva s ní není.
tak a ted k dotazu-nyní jsem nemocná,zjistili mi hnisavý zánet dutin…tak ruzně koukám na netu z čeho to vzniká a dočetla jsem se,že na to hodně trpí alergici,že mají sedet ve vyvetraných prostorech atd..
je možné že mi tyto problémy zpusobila ta příšerná vonavka??
děkuji všem za názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4346
5.4.12 08:13

Na dotaz Ti sice neodpovím, ale co zajít s problémem za nadřízeným? Nedokážu si představit, že plnohodnotně pracuji v takovém prostředí :nevim: mmch takovou kolegyni bych nakopala :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
5.4.12 08:19

no a to ještě mi tam větrá a já sedím celý den v okně dokořán.jsem nabalená ve svetru,ale je mi stejně zima.do toho tam furt někdo leze,takže jsem v pruvanu.
s osobou není možná řeč,protože na mě vůbec nepromluví celý den. :poblion:
nadřízená mi řekla at se domluvíme spolu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.12 08:20

no tak už nejsem anonym..jen doufám,že nechodí na tyto stránky

• Citovat
  • Upravit
853
5.4.12 14:11

Tak to je opravdu blbá situace ;) Mám ten samý problém -vadí mi jakékoliv parfémy /no.štve mě to, taky bych se ráda voňela :mrgreen: /,sama můžu používat jen určité antiperspiranty, nic víc :roll: Z každé vůně hned kýchám, rýmu mám jakožto alergik pořád,navíc se mi z „voňavek“ dělá zle od žaludku a šíleně rozbolí hlava /a to během pár vteřin/. Pokud mi někdo,třeba z rodiny, věnuje nějaký parfém, tak ho předávám dál ../nemám nějak sílu pořád vysvětlovat, že to prostě Nemůžu!!/,starší dceru to taky štve,chtěla by být „za dámu“, ale kvůli mamince nemůže :mrgreen: S mužem problém není,ten je na tom podobně,jako já./…jsme se hledali… :mrgreen: :mrgreen: / Třeba i s aviváží na prádlo mám problém :roll:
S kolegyní v práci to bude horší -pokud si to nenechá vysvětlit,a to si myslím, že nejspíš nebude ochotná odložit parfém jen kvůli tobě ;) S tím se bohužel musíme smířit :nevim: Zkus ji to vysvětlit v klidu, nebo nemůžeš mít to pracovní místečko jinde -v jiné místnosti třeba? Takhle se ti ty problémy budou spíš horšit…
Pro mě třeba taková cesta autobusem ,plném různých odérů ,je horor!!! :cert:
Tak to chápu,jak ti je… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
5.4.12 14:17

Ty vado, tak to Ti nezávidím, bohužel to znám. Ale jste tam dvě, normálně asertivně jí řekni, je tu průvan, na chvíli zavřu okno, i když vzhledem k parfemu bych byla za otevřené okno ráda. Ženské to řekni, i když nemluví, Máňo, nezlob se, jsem silný alergik,nemůžu parfemy, nemohla bys ho v práci nepoužívat? I když domluva bude asi těžká. Se šéfovou bych promluvila znova, ale bojím se, že tato situace je téměř neřešitelná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.12 14:56

holky díky za podporu.no jsem tam nová,ve zkušebce a baba je tam 100 let,tak má vůdčí právo na kancelář..dle ní..
samozřejmě,že jsem štastná,že se vetrá,ale nepřeháním opravdu celý den je otevřeno dokorán at je venku zima nebo prší..:-)
když okno zavřu a odejdu na záchod,tak se vrátím a je opět dokořán a ještě nasmradíno.mě vadí jen některé druhy takových těch silných těžkých parfémů,bolí mě z toho hlava a zvedá se mi žaludek.
na přesezení je místo volné pouze u šéfové..
no každopádně po ukončení neschopnosti to budu muset řešit.už dve holčiny přede mnou odešly kvůli ní,to jim tam také jedla syrečky :nevim:

• Citovat
  • Upravit
141
7.4.12 12:23
@radusa píše:
Tak to je opravdu blbá situace ;) Mám ten samý problém -vadí mi jakékoliv parfémy /no.štve mě to, taky bych se ráda voňela :mrgreen: /,sama můžu používat jen určité antiperspiranty, nic víc :roll: Z každé vůně hned kýchám, rýmu mám jakožto alergik pořád,navíc se mi z „voňavek“ dělá zle od žaludku a šíleně rozbolí hlava /a to během pár vteřin/. Pokud mi někdo,třeba z rodiny, věnuje nějaký parfém, tak ho předávám dál ../nemám nějak sílu pořád vysvětlovat, že to prostě Nemůžu!!/,starší dceru to taky štve,chtěla by být „za dámu“, ale kvůli mamince nemůže :mrgreen: S mužem problém není,ten je na tom podobně,jako já./…jsme se hledali… :mrgreen: :mrgreen: / Třeba i s aviváží na prádlo mám problém :roll:
S kolegyní v práci to bude horší -pokud si to nenechá vysvětlit,a to si myslím, že nejspíš nebude ochotná odložit parfém jen kvůli tobě ;) S tím se bohužel musíme smířit :nevim: Zkus ji to vysvětlit v klidu, nebo nemůžeš mít to pracovní místečko jinde -v jiné místnosti třeba? Takhle se ti ty problémy budou spíš horšit…
Pro mě třeba taková cesta autobusem ,plném různých odérů ,je horor!!! :cert:
Tak to chápu,jak ti je… :mavam:

přesně to samé ,pokud by nepomohlo si s ní promluvit šla bych za nadřízeným

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
7.4.12 12:31

ano mozne to je,bezne vonavky maji dost nebezpecne ingredience,jinak alergie na slozky je mozna
my tohle pred 2 lety resili s dcerou v UK ve skole,je alergik a tady se deti naprosto priserne strikaji parfemi a naprosto bezne behem hodin,dceru bolela hlava a palili oci,vygradovalo to tim,ze se takhle jednou o hodine slozila a proste omdlela a spadla na zem,takze to jsem tam vletela a udelala cirkus,no meli ze me akorat srandu,takze jsem napsala do BBC a za 2 dny u nas na dvere tukala novinarka,kterou to moc zajimalo,zavolala jim,ze o tom napise clanek a najednou byl klid,v cele skole zakazali detem se sprejovat,takze navoneny jsou porad,ale uz to nestrikaj v prostorach skoly

tady to budes muset zkusit vyresit po dobrem s tou pani a nebo pak primo s nadrizenym

jinak takovouhle zenskou mela v praci moje tchyne a ona taky nesnasi tezky parfemy,jenze ona si nebere servitky,takze vzdycky prisla ,otevrela okno a povida,fuj co to tady smrdi ,samozrejme dotycna stala vedle ni :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
853
7.4.12 12:44
@Anonymní píše:
holky díky za podporu.no jsem tam nová,ve zkušebce a baba je tam 100 let,tak má vůdčí právo na kancelář..dle ní..
samozřejmě,že jsem štastná,že se vetrá,ale nepřeháním opravdu celý den je otevřeno dokorán at je venku zima nebo prší..:-)
když okno zavřu a odejdu na záchod,tak se vrátím a je opět dokořán a ještě nasmradíno.mě vadí jen některé druhy takových těch silných těžkých parfémů,bolí mě z toho hlava a zvedá se mi žaludek.
na přesezení je místo volné pouze u šéfové..
no každopádně po ukončení neschopnosti to budu muset řešit.už dve holčiny přede mnou odešly kvůli ní,to jim tam také jedla syrečky :nevim:

NO, tak ta baba je fakt na zabití :cert: Takhle bezohledně se chovat…zakázala bych i používání parfémů na některých místech,stejně, jako je zakázáno kouření :mrgreen:
Tady pokud nebude možná domluva /a to vidím jako předem prohrané/ ,tak jedině poradit se se šéfkou ,pokud ta to nevyřeší,tak snad uvolnit místo další pracovnici,kterou bude baba týrat smrady :cert: Je to děs!! …ti nezávidím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.14 16:26

Tak já jsem na tom stejně. Skoro mam pocit, jako bych tu práci převzala po tobě: :lol:
Moje postarší kolegyně se pořad voní dost těžkým parfémem. Už dva roky jí vysvětluji, že mám na parfémy alergii a nic. Před chvílí se zase nastříkala.(Má to v oblibě, když jde do jiné kanceláře, nebo se balí domů.) Hned jsem utíkala k oknu, otevřela ho dokořán, ale jí to prostě nedojde. A nebo dojde, ale dělá to schválně. Stejně to ani nejde vyvětrat. K tomu si jde ještě zakouřit a ten kouř se smísí s parfémem.
Kromě toho z hlediska společenského chování mi přijde dost neslušné stříkat se v kanceláři, kde je s ní cizí člověk. :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek