Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Na dotaz Ti sice neodpovím, ale co zajít s problémem za nadřízeným? Nedokážu si představit, že plnohodnotně pracuji v takovém prostředí
mmch takovou kolegyni bych nakopala ![]()
no a to ještě mi tam větrá a já sedím celý den v okně dokořán.jsem nabalená ve svetru,ale je mi stejně zima.do toho tam furt někdo leze,takže jsem v pruvanu.
s osobou není možná řeč,protože na mě vůbec nepromluví celý den. ![]()
nadřízená mi řekla at se domluvíme spolu ![]()
no tak už nejsem anonym..jen doufám,že nechodí na tyto stránky
Tak to je opravdu blbá situace
Mám ten samý problém -vadí mi jakékoliv parfémy /no.štve mě to, taky bych se ráda voňela
/,sama můžu používat jen určité antiperspiranty, nic víc
Z každé vůně hned kýchám, rýmu mám jakožto alergik pořád,navíc se mi z „voňavek“ dělá zle od žaludku a šíleně rozbolí hlava /a to během pár vteřin/. Pokud mi někdo,třeba z rodiny, věnuje nějaký parfém, tak ho předávám dál ../nemám nějak sílu pořád vysvětlovat, že to prostě Nemůžu!!/,starší dceru to taky štve,chtěla by být „za dámu“, ale kvůli mamince nemůže
S mužem problém není,ten je na tom podobně,jako já./…jsme se hledali…
/ Třeba i s aviváží na prádlo mám problém ![]()
S kolegyní v práci to bude horší -pokud si to nenechá vysvětlit,a to si myslím, že nejspíš nebude ochotná odložit parfém jen kvůli tobě
S tím se bohužel musíme smířit
Zkus ji to vysvětlit v klidu, nebo nemůžeš mít to pracovní místečko jinde -v jiné místnosti třeba? Takhle se ti ty problémy budou spíš horšit…
Pro mě třeba taková cesta autobusem ,plném různých odérů ,je horor!!! ![]()
Tak to chápu,jak ti je… ![]()
Ty vado, tak to Ti nezávidím, bohužel to znám. Ale jste tam dvě, normálně asertivně jí řekni, je tu průvan, na chvíli zavřu okno, i když vzhledem k parfemu bych byla za otevřené okno ráda. Ženské to řekni, i když nemluví, Máňo, nezlob se, jsem silný alergik,nemůžu parfemy, nemohla bys ho v práci nepoužívat? I když domluva bude asi těžká. Se šéfovou bych promluvila znova, ale bojím se, že tato situace je téměř neřešitelná ![]()
holky díky za podporu.no jsem tam nová,ve zkušebce a baba je tam 100 let,tak má vůdčí právo na kancelář..dle ní..
samozřejmě,že jsem štastná,že se vetrá,ale nepřeháním opravdu celý den je otevřeno dokorán at je venku zima nebo prší..:-)
když okno zavřu a odejdu na záchod,tak se vrátím a je opět dokořán a ještě nasmradíno.mě vadí jen některé druhy takových těch silných těžkých parfémů,bolí mě z toho hlava a zvedá se mi žaludek.
na přesezení je místo volné pouze u šéfové..
no každopádně po ukončení neschopnosti to budu muset řešit.už dve holčiny přede mnou odešly kvůli ní,to jim tam také jedla syrečky ![]()
@radusa píše:
Tak to je opravdu blbá situaceMám ten samý problém -vadí mi jakékoliv parfémy /no.štve mě to, taky bych se ráda voňela
/,sama můžu používat jen určité antiperspiranty, nic víc
Z každé vůně hned kýchám, rýmu mám jakožto alergik pořád,navíc se mi z „voňavek“ dělá zle od žaludku a šíleně rozbolí hlava /a to během pár vteřin/. Pokud mi někdo,třeba z rodiny, věnuje nějaký parfém, tak ho předávám dál ../nemám nějak sílu pořád vysvětlovat, že to prostě Nemůžu!!/,starší dceru to taky štve,chtěla by být „za dámu“, ale kvůli mamince nemůže
S mužem problém není,ten je na tom podobně,jako já./…jsme se hledali…
![]()
/ Třeba i s aviváží na prádlo mám problém
S kolegyní v práci to bude horší -pokud si to nenechá vysvětlit,a to si myslím, že nejspíš nebude ochotná odložit parfém jen kvůli toběS tím se bohužel musíme smířit
Zkus ji to vysvětlit v klidu, nebo nemůžeš mít to pracovní místečko jinde -v jiné místnosti třeba? Takhle se ti ty problémy budou spíš horšit…
Pro mě třeba taková cesta autobusem ,plném různých odérů ,je horor!!!
Tak to chápu,jak ti je…
přesně to samé ,pokud by nepomohlo si s ní promluvit šla bych za nadřízeným
ano mozne to je,bezne vonavky maji dost nebezpecne ingredience,jinak alergie na slozky je mozna
my tohle pred 2 lety resili s dcerou v UK ve skole,je alergik a tady se deti naprosto priserne strikaji parfemi a naprosto bezne behem hodin,dceru bolela hlava a palili oci,vygradovalo to tim,ze se takhle jednou o hodine slozila a proste omdlela a spadla na zem,takze to jsem tam vletela a udelala cirkus,no meli ze me akorat srandu,takze jsem napsala do BBC a za 2 dny u nas na dvere tukala novinarka,kterou to moc zajimalo,zavolala jim,ze o tom napise clanek a najednou byl klid,v cele skole zakazali detem se sprejovat,takze navoneny jsou porad,ale uz to nestrikaj v prostorach skoly
tady to budes muset zkusit vyresit po dobrem s tou pani a nebo pak primo s nadrizenym
jinak takovouhle zenskou mela v praci moje tchyne a ona taky nesnasi tezky parfemy,jenze ona si nebere servitky,takze vzdycky prisla ,otevrela okno a povida,fuj co to tady smrdi ,samozrejme dotycna stala vedle ni ![]()
@Anonymní píše:
holky díky za podporu.no jsem tam nová,ve zkušebce a baba je tam 100 let,tak má vůdčí právo na kancelář..dle ní..
samozřejmě,že jsem štastná,že se vetrá,ale nepřeháním opravdu celý den je otevřeno dokorán at je venku zima nebo prší..:-)
když okno zavřu a odejdu na záchod,tak se vrátím a je opět dokořán a ještě nasmradíno.mě vadí jen některé druhy takových těch silných těžkých parfémů,bolí mě z toho hlava a zvedá se mi žaludek.
na přesezení je místo volné pouze u šéfové..
no každopádně po ukončení neschopnosti to budu muset řešit.už dve holčiny přede mnou odešly kvůli ní,to jim tam také jedla syrečky
NO, tak ta baba je fakt na zabití
Takhle bezohledně se chovat…zakázala bych i používání parfémů na některých místech,stejně, jako je zakázáno kouření ![]()
Tady pokud nebude možná domluva /a to vidím jako předem prohrané/ ,tak jedině poradit se se šéfkou ,pokud ta to nevyřeší,tak snad uvolnit místo další pracovnici,kterou bude baba týrat smrady
Je to děs!! …ti nezávidím ![]()
Tak já jsem na tom stejně. Skoro mam pocit, jako bych tu práci převzala po tobě: ![]()
Moje postarší kolegyně se pořad voní dost těžkým parfémem. Už dva roky jí vysvětluji, že mám na parfémy alergii a nic. Před chvílí se zase nastříkala.(Má to v oblibě, když jde do jiné kanceláře, nebo se balí domů.) Hned jsem utíkala k oknu, otevřela ho dokořán, ale jí to prostě nedojde. A nebo dojde, ale dělá to schválně. Stejně to ani nejde vyvětrat. K tomu si jde ještě zakouřit a ten kouř se smísí s parfémem.
Kromě toho z hlediska společenského chování mi přijde dost neslušné stříkat se v kanceláři, kde je s ní cizí člověk. ![]()
mám takový dotaz,jsem silný alergik a v práci sedím s osobou,která se neustále voní příšernou vonavkou,ze které se dusím.nemůžu vůbec v kanclu dýchat,nedá se to ani pořádně vyvětrat,protože se voní každou chvíli.domluva s ní není.
tak a ted k dotazu-nyní jsem nemocná,zjistili mi hnisavý zánet dutin…tak ruzně koukám na netu z čeho to vzniká a dočetla jsem se,že na to hodně trpí alergici,že mají sedet ve vyvetraných prostorech atd..
je možné že mi tyto problémy zpusobila ta příšerná vonavka??
děkuji všem za názory.