Včera otrava z jídla, co dnes?

13335
4.4.12 15:10

včera otrava z jídla, co dnes?

ahoj holky,
včera se mi stala taková věc, dala jsem si při večerní tv rohlík s vaječinou - ta se neřeší. Rohlík byl divný (jsem na bezlepkovce a kupuju vakuované rohlíky a pečivo) tak jsem několikrát ukousla a pak ho dala stranou a šla si pro housku. V noci mě chytli křeče, šílené bolesti, seděla jsem na záchodě, měla jsem průjem, totální slabost, před sebou kybl, ale nakonec jsem nezvracela, slzy mi tekly, zle mi bylo. Pak jsem to šla zaspat a ráno už ok. Dnes jsem zjistila, že to bylo asi špatně zavakuované a na tom druhém je lehká plíseň takový ten bílo - průhledný povlak, takže napadený byl i ten co jsem snědla. Mám ještě dnes něco dělat? Nebo mám být ráda, že jsem ráda. Podrážděný žaludek mám, to cítím, ale jinak jsem už ok. Stalo se to některé z vás? Nikdy by mě nenapadlo kontrolovat, jestli to není plesnivé :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
4.4.12 15:17

Tak nejedla bych teď nic mastného, smaženého, příliš sladkého, zkrátka trochu dietněji, lehce, případně si udělat čaj, černý, nebo na podrážděný žaludek je dobrý mátový.Pokud máš doma, tak třeba slupnout laktobacila, případně aspoň bílý jogurt, hezky pomalu, nechat ho chvíli z lednice, aby nebyl úplně studený.
A příště prohlížet, já pečivo, které je staré víc jak den, očuchávám, plíseň je cítit. Někdy mi vydrží i několik dnů a někdy ji cítím, i když ještě není vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
4.4.12 15:17

Tak já se přiznám, že jsem docela prasátko, datum spotřeby až tak neřeším, tak pokud na to kouknu, ochutnám a nic tomu není tak jím. Samozřejmě jenom já, dětem bych to nedala. Většinou mi nic není, ale zrovna minulý týden jsem snědla uvařené těstoviny s masem, které jsem si do doby než mi bylo špatně myslela že byly v lednici tři dny, ale když mi pak bylo asi jako tobě, tak jsem si to přepočítala a zjistila, že tam byly pět dnů. Ráno jsem byla ráda že je mi OK a už jsem to neřešila. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
4.4.12 15:21

Pokud už se cítíš líp, tak nad tím nedumej, dej si den dva dietku a je po problému. ;)

To se stane, občas se člověk nevšimne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
4.4.12 15:25

No to je tak, když člověk jí potmě u televize :zed: díky holky, dám si dietku a příště budu kontrolovat :lol: a večer si udělám vývar na zpravení a dám si i toho jogurta, to je dobrý nápad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101757
4.4.12 15:27

Už bych to taky neřešila, nicméně jinak taky očuchávám jako @Gladys a mám na plíseň hodně citlivý nosánek :oops: na druhou stranu, pokud o něčem usoudím, že je to OK, tak to klidně slupnu, i kdyby to bylo prošlé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
4.4.12 16:16

Holky, mě jen zaráží, to je fakt z plísně zkažený žaludek? Já si vždycky myslela, že plíseň v jídle škodí spíš výhledově, že může časem třeba působit rakovinotvorně… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
4.4.12 17:08

@Paoloska to asi jak komu a u citlivějších jedinců se to asi projeví hned, já mám střeva a žaludek zničený lepkem, na bezlepkovce jsem rok a to nebylo 100%, ale je to čím dál lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karcule
4.4.12 17:09

Měla jsem to asi před měsícem z paštiky, taky v noci křeče, pak ještě celý den, dokonce jsem dostala i teplotu, a druhý den už to bylo lepší, cítila jsem jen zkažený žaludek, ale už jsem jedla normálně. :)

• Citovat
  • Upravit
13335
4.4.12 17:12

Holky ne že bych vám to přála,a le jsem ráda, že v tom nejsem sama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
4.4.12 18:55

Taky bych dala den dva trošku dietnější stravu.Já jednou sežrala zkaženou šunku :poblion: Měla jsem rýmu a necítíla,že to puchne :poblion: Myslela jsem,že je se mnou ámen,jak mi bylo zle :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek