Plíseň nebo exém

5
29.9.22 08:22

Plíseň nebo exém

Ahoj holky:-)
Před rokem se mi udelala tato vyrazka na nartech.. měla jako mala nehodu a popálila jsem si narty takže mám na nich kuzi porusenou.. vždy se mi to udelalo na dva dny a zmizelo to.. průběh je takový ze to začne silene svedit… já to rozskrabu(viz foto) udela se strupek a zmizí to. Minuly rok se mi to udelalo asi 3× a v lete - mysleli jsme ze to je alergie na sluníčko..
Ted se mi to udelalo cca 2 týdny zpět.. vždy mám na den klid, pak to začne silene svedit rozkrabu to.. pomáhá mi studena voda je to jak spalenina.. nevite někdo? Mastickama z lekarny mazu ale nic nezabírá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
29.9.22 08:36

Třeba je opravdu kůže náchylnější, může být vysušená, nemá možnost regenerace. Sluníčko ji vysuší, ponožky a materiál taky dělají své. Používala bych čistou vazelinu třeba nebo v lékárnách dělají Leniens mast a tou stále udržovala pokožku vláčnou…
Exémto nebude, maximálně ekzém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.22 09:40

@Kate1998 Jak to vypadá předtím, než to rozškrábeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
29.9.22 10:03

@ztracena_brambora nijak.. možná lehounka Krupička.. ale nic nejde vidět.. a jak stravu tak strupy pupinky - i vodnate pupinky.. jinak na noze nic není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
29.9.22 10:03

Kup si sůl z mrtvého moře z DM drogerie (Mivolis) je to za pár korun,
do lavoru si dej dvě lžíce, rozpusť ve vodě, namáčej 20 min. Pak opláchnout, osušit.
Koupel 1× až 2× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.22 11:07

@Kate1998 Může to být i ten ekzém, ale nejlepší je zajít za kožařkou, když se ti to zrovna objeví. Jinak v čem pereš ponožky, co nosíš za boty? Doporučuju nechat to co nejvíc dýchat. Nebo případně vypozorovat stravu (alkohol, sladký, čokoláda apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí