Plíseň v bytě názor?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.11.23 14:09

Plíseň v bytě nazor?

Ahoj chci poprosit o malou radu jsem matka samoživitelka a bydlime v obecnim byte na Horách takze nizsi jnajem abych to utahla :/
Ale nicmene bych se chtela zeptat.. doma v chodbe a v kouplne je strasne vlhko a zacala se nam delat plisen a ja se bojim že by kvulitomu bylo zle kdyby prijela socialni pracovnice na kontrolu jelikoz jezdi kvuli sporum s ex :/ jinak uz jsem na plisne zkusila vse :/

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16152
30.11.23 14:09
@Anonymní píše:
Ahoj chci poprosit o malou radu jsem matka samoživitelka a bydlime v obecnim byte na Horách takze nizsi jnajem abych to utahla :/
Ale nicmene bych se chtela zeptat.. doma v chodbe a v kouplne je strasne vlhko a zacala se nam delat plisen a ja se bojim že by kvulitomu bylo zle kdyby prijela socialni pracovnice na kontrolu jelikoz jezdi kvuli sporum s ex :/ jinak uz jsem na plisne zkusila vse :/

Topíš a větráš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
30.11.23 14:12

@Dahlia0409 ano😔 furt :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
30.11.23 14:12

Chytrá houba, termo nátěr, pohyb vzduchu, odvlhčovač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15728
30.11.23 14:25
@Anonymní píše:
Ale nicmene bych se chtela zeptat.. doma v chodbe a v kouplne je strasne vlhko a zacala se nam delat plisen a ja se bojim že by kvulitomu bylo zle kdyby prijela socialni pracovnice na kontrolu jelikoz jezdi kvuli sporum s ex :/ jinak uz jsem na plisne zkusila vse :/
Řešit s majitelem bytu, odstraňování plísní přípravky nemá žádný efekt.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
30.11.23 14:28

Nam pomohlo oskrabat zed, kde se plisen dela, natrit ji penetraci proti plisni, barvou proti plisni a od te doby je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24749
30.11.23 14:41
@Anonymní píše:

obec má povinnost ve svých bytech vykonávat nezbytnou správu, nejméně při ohrožení života a zdraví a po určitých letech amortizace mění i spotřebiče a zařízení (např. vanu, sporák, karmu/bojler - pokud jsou součástí..), takže prvotně napiš stížnost/prosbu na byťák s fotodokumentací, mají povinnost ti pomoct..
dle jejich reakce pak začni více topit, větrat, zkus chytrou houbu, ale prioritně napiš na byťák… držím palce, máš špatnou motivaci - že přijde sociálka, tvá motivace má být Vaše zdraví! v zaplísněném bytě žít nelze, přečti si o zdravotních rizicích…

Příspěvek upraven 30.11.23 v 14:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
30.11.23 14:42

Akorát řešíme u našich v baráku, kde zima začala dělat divy na chodbě. Nové dveře na dvůr a jak se to utěsnilo tak zdi najednou úplně mokrý a začíná i plíseň, takže taky teďka řešíme co. V létě se větrá ale teďka v zimě to moc nejde. Je to děs :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24749
30.11.23 14:43

@Markettt.l i v zimě musíš řádně větrat..
a mrkněte se na Solarventi
zrovna to řeším na chalupu, aby to tam větralo a dýchalo a zahřívalo se.. není to až tak drahý a pomůže to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
30.11.23 14:43

To se stává v dost bytech v zimním období. Chce to hodně topit a větrat, koupit odvlhcovac vzduchu, já doma musela přestat úplně sušit prádlo. Zeď oskrabat a natrit barvou proti plísni. Měl by to řešit v první rade majitel bytu, ale nevím jak to chodí u obecních no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14565
30.11.23 15:54

Mas odvlhcovac vzduchu? To je úplný zaklad, odvlhcovat, kor když sama citis ve vzduchu nadměrnou vlhkost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6166
30.11.23 15:54
@Kriss Tina píše:
To se stává v dost bytech v zimním období. Chce to hodně topit a větrat, koupit odvlhcovac vzduchu, já doma musela přestat úplně sušit prádlo. Zeď oskrabat a natrit barvou proti plísni. Měl by to řešit v první rade majitel bytu, ale nevím jak to chodí u obecních no.
¨Máme to podobně, ale jen v chodbě, na wc. V synovo pokoji jsme udělali sanaci za 80 tisíc :roll: Občas se udělá někde plíseň u okna a to je právě to prádlo. Necpu vše do sušičky. Kde sušíte prádlo?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15728
30.11.23 15:58
@Markettt.l píše:
Akorát řešíme u našich v baráku, kde zima začala dělat divy na chodbě. Nové dveře na dvůr a jak se to utěsnilo tak zdi najednou úplně mokrý a začíná i plíseň, takže taky teďka řešíme co. V létě se větrá ale teďka v zimě to moc nejde. Je to děs :(

V zimě se větrá naprosto stejně jako v létě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6166
30.11.23 16:12
@Zumpa píše:
V zimě se větrá naprosto stejně jako v létě.

Tak určitě ne stejně. V létě máme otevřená všechny okna i dveře ven i v noci, teď bychom umrzli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
30.11.23 16:26

Větrat a topit. Také bydlím ve starším domě. Základ je pořídit si vlhkoměr a udržovat vlhkost pod 60 procenty. Větrat denně 10 minut a v pohodě to stačí. V zimě je vzduch suchý, tak jde vlhkost dobře vyvětrat. Také je důležité nesusit prádlo v bytě na sušáku a v koupelně po sprše vždy vyvětrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný