Plná moc k prodeji bytu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
36
17.1.12 08:27

Plná moc k prodeji bytu

Dobré ránko… prosím o radu pokud má někdo s tímto zkušenost. Stačí k prodání bytu a přepsání na katastru jen plná moc druhého majitele bytu? Byt je psaný na mě a další osobu a potřebuji vědět zda vše mohu zařídit já..pokud mi spolumajitel dá plnou moc třeba s ověřeným podpisem? Děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
17.1.12 08:35

Já si myslím, že určitě jo.Já jsem prodávala byt týden před porodem a byl ode mě přes 400km, tak měl plnou moc pán z realitky a osobně to za mě vyřídil všechno on, takže si myslím, že by neměl být problém.

• Citovat
  • Upravit
36
17.1.12 08:49

Děkuji to je super. A musela být ta plná moc s ověřeným podpisem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
17.1.12 09:02

Overeny podpis urcite, ale pri prodeji bytu v podstate staci jen podpis na smlouve a na zadost o vklad na katastr, jinak nic, donest to tam uz muze kdokoliv. Takze by i druhy majitel snad zvladnul se parkrat podepsat, ja kdyz prodavala byt v Praze, tak kupujici byl z Ostravy a taky sme to zvladli i takto na dalku., Sice tedy jsme si smlouvy posilali sem a tam, ale kdyz se chce tak to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
17.1.12 09:12

My jsme měli podpisy ověřené a jak píše Jolynka posílali jsme to sem a tam :)

• Citovat
  • Upravit
9649
17.1.12 09:40

Prodej bytu muzete udelat i postou. Posles kupni smlouvu, on podepise, necha overit a odesle ti zpet, na katastr s tim muzes zajit uz jen ty.
S tou plnou moci by to slo, ale musel by ji udelit nekomu jinemu, ty osobne nemuzes figurovat jako kupujici i jako prodavajici - byt jen pres plnou moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
17.1.12 09:41

Pokuc to mate bez realitky nebo bez pravnika, nezapomen si pripravit spravny pocet kupnich smluv a navrhy na vklad!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3488
17.2.15 09:54

Ahoj holky,
stačí plnou moc nechat ověřit na Czech pointu na poště nebo se musí k notáři? Chtěla bych dát plnou moc manželovi k prodeji mého bytu.
Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
17.2.15 09:57

Stačí czech point

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.2.15 10:02
@Sofie2013 píše:
Ahoj holky,
stačí plnou moc nechat ověřit na Czech pointu na poště nebo se musí k notáři? Chtěla bych dát plnou moc manželovi k prodeji mého bytu.
Děkuji!

stačí pošta a spol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.15 14:01

Mám dotaz, moje příbuzná mi chce dát plnou moc na prodej auta v jejím vlastnictví, peníze že si mám prý nechat, když si je nechám, mohl by mě zpětně za to někdo napadnout? Musela bych peníze vrátit?

• Citovat
  • Upravit
72725
3.4.15 14:07
@Anonymní píše:
Mám dotaz, moje příbuzná mi chce dát plnou moc na prodej auta v jejím vlastnictví, peníze že si mám prý nechat, když si je nechám, mohl by mě zpětně za to někdo napadnout? Musela bych peníze vrátit?

samože.. udělejte na to smlouvu, pak je to sice napadnutelné, ale prokazatelné, že to byla její vůle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
3.4.15 14:09
@Anonymní píše:

Je potřeba sepsat smlouvu, tak ať je jasně dáno, že je to její vůle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.15 14:14

@martina.se
A tu smlouvu můžu normálně sepsat já a jí to nechat podepsat? Nebo musí být podpis ověřen? Je to stará paní a nemůže moc chodit. Bojím se napadnutí skrz třetího člověka, který jí velmi ovlivňuje.

• Citovat
  • Upravit
72725
3.4.15 14:15
@Anonymní píše:
@martina.se
A tu smlouvu můžu normálně sepsat já a jí to nechat podepsat? Nebo musí být podpis ověřen? Je to stará paní a nemůže moc chodit. Bojím se napadnutí skrz třetího člověka, který jí velmi ovlivňuje.

pokud se bojíš napadení od třetí osoby, zajdi s ní na nejbližší check point (pošta, úřad atd), tam vám podpisy na smlouvě ověří. POkud je to psané rukou doma, je to napadnutelné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný