Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Taky si myslim,ze Vam nikdo provizi nevrati.Realitka splnila svoji praci a tim to pro ne hasne.
Asi pred tremi lety jsem si pronajala byt a dale take provizi jeste ten den jsem volala zpatky do realitky jestli to jde zrusit a jestli by slo mi vratit provizi tak mi rekla pani co to semnou projednavala ze zrusit to jde ale provize realitky nevracej ![]()
My máme v rezervačce napsáno že pokud to zruší realitka tak nám to vrátí ale jak toho docílit? Majitel nám řekl ať do toho vůbec nepletem realitku že sme si jí vlastně pronajaly my ![]()
Urcite ti nikdo nic nevrati.Dale zalezi na tom, jak mate postavenou smlouvu.
A co je tedy tak strasne? A bydlite primo s nimi?
Ale nevím jestli ta rezervačka ještě platí když je podepsaná smlouva…
Anonymní píše:
My máme v rezervačce napsáno že pokud to zruší realitka tak nám to vrátí ale jak toho docílit? Majitel nám řekl ať do toho vůbec nepletem realitku že sme si jí vlastně pronajaly my
Toho uz nedocilis! Znamena to, ze vy byste zaplatili treba provizi jeste pred uzavrenim najemni smlouvy, ale pokud mate uz najemni smlouvu, realitka odvedla svou praci, byly naplneny podminky (tedy nejspis dle beznych smlu) a vas vztah s RK nemusi pokracovat.
Pokud majitel dodrzuje podminky smlouvy a RK taky dodrzela, nic s tim nejspise neudelas ![]()
Anonymní píše:
Ale nevím jestli ta rezervačka ještě platí když je podepsaná smlouva…
Tak, ta uz neplati.
Oni bydlí nad námi v RD, máme společný vchod ale byty oddělené…
Jak jste jednou podepsali smlouvu, tak vám realitka nevrátí ani korunu.
Zdravim, pred par lety jsem si pronajala v Praze byt a zaplatila prislusne poplatky. S majitelem nemovitosti jsme se pak dohodli, ze to bylo moc penez, naoko me nechtel za najemnika, pred realitlou rekl, ze jsme se ani nevideli, zpochybnili jsme postup realitky a vse mi do koruny vratili. Pokud bys dokazala najit podobnou diru v jednani s RK, asi by to taky slo, ale jinak o tom pochybuju..
Tak jsme se s makléřem domluvili že se nám pokusí sehnat byt nový bez provize. S majitely to nakonec dopadlo tak že jsme dostaly okamžitou výpověď, máme dva dny ny vyklizení bytu…no prostě…škoda mluvit. Teď co a kam…dva dny na sehnání bytu a vyřízení všeho není pro pracující lidi reálný. A to sme tam ani dnes nemohli přespat… asi mě zachvilku odvezou ![]()
To by me teda zajimalo co bylo tak strasne, ze to muselo az tak vygradovat! ![]()
Ahoj, potřebovala bych poradit.
Pronajaly jsme si byt před týdnem přes RK a zaplatily provizi při rezervaci. S pronajímately ale nejsme vůbec spokojeni, ze začátku byli milí ale teď…no prostě mám sto chutí se odstěhovat, s nima se tu prostě normálně bydlet nedá!! Jen si vymýšlej a my musíme jen tiše přihlížet a to já fakt nedokážu.
Máme nějakou naději že by nám realitka provizi vrátila??
Díky…