Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
no dluhy můžeš zaplatit ale to neznaméná že na tebe přejde byt. Raději bych tedy počkala do dražby a pak ho vykoupila, ale zase nemusíš být jediný zájemce a cena se může vysplhat - navíc musíš platit hotově nebo převodem na účet ale myslím nějak do tří dnů nebo tak. Takže se nedá čekat, třeba na hypo..
cena bytu se stanový podle odhadu znalce.
No, aby sis mohla byt koupit musis jednat predevsim s matkou. Pokud ona bude souhlasit s prodejem, musite vyplatit ony exekuce a okamzite podepsat kupni smlouvu, aby se vam tam najednou nevyvalily jine dluhy.
Pokud budes chtit pockat na drazbu, musis jednat s exekutorem.
Jinak nevim presne, jak je to s drustevnim majetkem, ale na ten jsem jeste drazbu snad nevidela!!! ![]()
s matkou bohužel jednat nemůžu, nejsme ve spojení, nemám na ni ani kontakt
jinak tedy nevím, jak se postupuje, pokud je byt v DV a vlastník není k dispozici..nevím vůbec, s kým to mám řešit. ![]()
vlastník družstevního bytu je družstvo…majitel má koupení jenom práva na užívání bytu ale ne samotný byt.. takže jednat asi s družstvem..
Ne, nikdo vam neproda vec bez jejiho majitele.
Exekutor muze postihnout „clenska prava“ ne byt jako takovy, ale drustvo stejne nemuze jen tak nekomu byt vzit a dat jinemu, pokud se vazne neprovini proti stanovam druzstva!
Tudiz pokud s matkou v kontaktu opravdu nejsi, tak nezbyva nez se zkusit poptat exekutora jestli by ty clenska prava dal do drazby a ty ses mohla drazby ucastnit, drazebni cena zacina na 2/3 realne kupni ceny.
Jeste bych mozna zkusila kontaktovat to druzstvo ale kvuli tomu, jestli nema matka nejake dluhy i na drustvu, to by se potom mohlo resit, nicmene zase pochybuju, ze by ti to druzstvo prodalo nejak extra vyhodne, na to tam maji jiny… ![]()
Švagrová měla také dluhy a vyřizovala jsem to za ní. Vím, že vymáhací agentury mají velký zájem jednat o splacení dluhu, bo se jim to vyplatí a chtějí jistotu. Určitě zkus zkontaktovat někoho od nich a nějakou cestou by ta práva mohla jít koupit, oni už budou vědět co a jak.
danik333 píše: Švagrová měla také dluhy a vyřizovala jsem to za ní. Vím, že vymáhací agentury mají velký zájem jednat o splacení dluhu, bo se jim to vyplatí a chtějí jistotu. Určitě zkus zkontaktovat někoho od nich a nějakou cestou by ta práva mohla jít koupit, oni už budou vědět co a jak.
No, pri normalni koupi bytu urcite musi kontaktovat matku - at uz ona nebo drustvo!
Zdravím všechny, doufám, že mi někdo poradíte. Matka má byt v družst.vl. Problém je, že je dlouhodobě v cizině a nejsme s ní v kontaktu. Po matce se objevily dluhy z podnikání, řádově kolem 100.000 Kč. Jediným majetkem je právě tento byt (resp.vlastnická práva). V bytě již nikdo nebydlí. Teď to hlavní
na byt bude nejspíš uvalena exekuce a půjde do dražby. Je ale strašná škoda o ten byt přijít kvůli cca 100.000 kč
proto bych o jeho koupi měla velký zájem. Pohledávka je teď nejspíš ve fázi předání soudu. Myslíte, že se můžu domluvit, aby byt do dražby nešel, že jsem vážný zájmce?navíc dcera..
s kým se o tommto jedná, s exekutorem?jak se stanový cena, za kterou se bude byt dražit a za jak dlouho by k případné dražbě došlo?pokud někdo víte, předem děkuji..