Dražba bytu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.1.12 08:53

dražba bytu - prosím pomoc

Zdravím všechny, doufám, že mi někdo poradíte. Matka má byt v družst.vl. Problém je, že je dlouhodobě v cizině a nejsme s ní v kontaktu. Po matce se objevily dluhy z podnikání, řádově kolem 100.000 Kč. Jediným majetkem je právě tento byt (resp.vlastnická práva). V bytě již nikdo nebydlí. Teď to hlavní :| na byt bude nejspíš uvalena exekuce a půjde do dražby. Je ale strašná škoda o ten byt přijít kvůli cca 100.000 kč :nevim: proto bych o jeho koupi měla velký zájem. Pohledávka je teď nejspíš ve fázi předání soudu. Myslíte, že se můžu domluvit, aby byt do dražby nešel, že jsem vážný zájmce?navíc dcera.. :think: s kým se o tommto jedná, s exekutorem?jak se stanový cena, za kterou se bude byt dražit a za jak dlouho by k případné dražbě došlo?pokud někdo víte, předem děkuji..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smurfka
16.1.12 09:00

no dluhy můžeš zaplatit ale to neznaméná že na tebe přejde byt. Raději bych tedy počkala do dražby a pak ho vykoupila, ale zase nemusíš být jediný zájemce a cena se může vysplhat - navíc musíš platit hotově nebo převodem na účet ale myslím nějak do tří dnů nebo tak. Takže se nedá čekat, třeba na hypo..
cena bytu se stanový podle odhadu znalce.

• Citovat
  • Upravit
9649
16.1.12 09:37

No, aby sis mohla byt koupit musis jednat predevsim s matkou. Pokud ona bude souhlasit s prodejem, musite vyplatit ony exekuce a okamzite podepsat kupni smlouvu, aby se vam tam najednou nevyvalily jine dluhy.
Pokud budes chtit pockat na drazbu, musis jednat s exekutorem.

Jinak nevim presne, jak je to s drustevnim majetkem, ale na ten jsem jeste drazbu snad nevidela!!! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.12 09:40

s matkou bohužel jednat nemůžu, nejsme ve spojení, nemám na ni ani kontakt :! jinak tedy nevím, jak se postupuje, pokud je byt v DV a vlastník není k dispozici..nevím vůbec, s kým to mám řešit. :,(

• Citovat
  • Upravit
smurfka
16.1.12 09:42

vlastník družstevního bytu je družstvo…majitel má koupení jenom práva na užívání bytu ale ne samotný byt.. takže jednat asi s družstvem..

• Citovat
  • Upravit
9649
16.1.12 09:48

Ne, nikdo vam neproda vec bez jejiho majitele.
Exekutor muze postihnout „clenska prava“ ne byt jako takovy, ale drustvo stejne nemuze jen tak nekomu byt vzit a dat jinemu, pokud se vazne neprovini proti stanovam druzstva!
Tudiz pokud s matkou v kontaktu opravdu nejsi, tak nezbyva nez se zkusit poptat exekutora jestli by ty clenska prava dal do drazby a ty ses mohla drazby ucastnit, drazebni cena zacina na 2/3 realne kupni ceny.
Jeste bych mozna zkusila kontaktovat to druzstvo ale kvuli tomu, jestli nema matka nejake dluhy i na drustvu, to by se potom mohlo resit, nicmene zase pochybuju, ze by ti to druzstvo prodalo nejak extra vyhodne, na to tam maji jiny… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
16.1.12 16:14

Švagrová měla také dluhy a vyřizovala jsem to za ní. Vím, že vymáhací agentury mají velký zájem jednat o splacení dluhu, bo se jim to vyplatí a chtějí jistotu. Určitě zkus zkontaktovat někoho od nich a nějakou cestou by ta práva mohla jít koupit, oni už budou vědět co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
16.1.12 21:15
danik333 píše: Švagrová měla také dluhy a vyřizovala jsem to za ní. Vím, že vymáhací agentury mají velký zájem jednat o splacení dluhu, bo se jim to vyplatí a chtějí jistotu. Určitě zkus zkontaktovat někoho od nich a nějakou cestou by ta práva mohla jít koupit, oni už budou vědět co a jak.

No, pri normalni koupi bytu urcite musi kontaktovat matku - at uz ona nebo drustvo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný