Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holjy, dnes jsem 39+0, od ctvrtku mi odchazi hlenova zatka, poslicci nepravidelne. Muj dotaz zni. Kdyz se mimi hybe nebo ma skytavku, citim ho snad u posevniho vchodu. Dost me to desi, ze je tak strasne nizko. Mize tam takhle byt? Je to normalni? Vim, ze sestupuje, ale az takhle? Jakoby v konecniku?
@Reniska07 https://www.emimino.cz/…-pri-porodu/ zadala jsem tlak na konečník a vylezlo tohle. Je těžké hodnotit situaci zpětně,„kdyby se neudělalo to a to“. Ty silné tlaky na konečník bývají až ke konci 1. doby porodní, kdy dochází k úplnému otevření hrdla, ale některé maminky cítí potřebu tlačit již mnohem dříve.
Ahoj, jsem 39+2 a když cítím pohyby, mám nutkání se podívat, jestli už nemá ruce venku. Je to pocit, jako by se mi někdo šťoural v rozkroku, trochu to i jakoby štípne, ale pořád jsem zavřená, čípek dlouhý, nic se nechystá.
Prý je to tím, jak už hlavička hodně naléhá.
Ale mám to tak už dlouho, snad 2 měsíce.
Já měla malou hodně nízko už od 35tt, Gynekoložka mi říkala pořád že příští kontrola až v šestinedělí =)
NAkonec jsem rodila 41+2, už jsem měla i termín na vyvolání.
Jinak byla jsem od toho 35tt na 2 prsty až dokonce. Ve finále byl porod rychlovka. I přes to že byl můj první tak od začátku bolestí cca 2 hodiny než byla malá venku. Primář říkal že kdybych nepřijela do špitálu( od rána jsem měla pocit že mi oddíká plodová voda, tak jsem jela po O na kontrolu) tak porodím doma.
I ty si dej na tohle pozor, pokud jsi už hodně otevřená a mimčo dole může to být opravdu rychlovka
@Reniska07 já to měla taky tak, porodila jsem do 2 hodin od odtoku plodovky.
Od 30- tého týdne jsem ležela, abych právě neporodila dřív.
Pobavila mě věta na porodním sále, maminko, jestli už dole cítíte tlak, tak půjdem rodit. Měla jsem 100 chutí jim říct, že tlak cítím dobře poslední 2 měsíce…
Takže jakmile se nebudeš cítit úplně v pohodě, volej sanitku a hurá do porodnice
držím palečky, ať je vše v pořádku ![]()
@ElisC @Reniska07
Tohle jsem.mela presne ja od cca 36 tt.De.rikal at se sbalim, ze tohle dlouho nevydrzim a budu rodit predcasne. Dokonce mi uz ani nemohl udelat utz, aby videl cele mimi. Hlavu proste mela napasovanou uz tak nizko mezi kostmi, ze ji nevidel ![]()
Pri pohybech jsem vazne myslela, ze uz mi podava ruce.
Pri myti jsem si dokonce mohla sahnout na hlavicku vzadu(samozrejme pres kuzi zevnitr) ![]()
No, porodila jsem 40+1. ![]()
Bud rada, ze je nizko, u prvniho porodu jsem mela mimco nekolik dnu nizko, skoro jsem nemohla chodit a porod byl rychlovka, druhy sestupoval az v prubehu porodu, trvalo to dvojnasobek casu a mnohem vyssi bolestivost. ![]()
Ahoj holky, mám obdobný dotaz jako zakladatelka. Dneska jsem 39+0. Najednou jsem začala cítit bolesti pod podbříškem, až skoro v pipině…cítím bolest při chůzi a v určité pozici i vsedě… Tak jestli hlavička takhle sestoupila náhle?
Kéž by se něco rozjíždělo, ze zdravotních důvodů bych neměla přenášet a zrovna zítra jsem měla jet do porodnice domluvit se na vyvolávání..kéž by to šlo přirozeně…ale jak čtu výše, tak jste některé s takto naléhající hlavičkou chodily i týdny? ![]()
Jo jo, hlavicka naleha mam ve zprave uz dva tydny napsano, tlak na spodek taky citim, nekdy pekny bolesti a tahani, sedet mi moc uz nejde, jizda autem je ted pro me utrpeni, a ro jsem 38+1
predstava ze klidne jeste 3 tydny ![]()
@M-A Mě už doktor od 32. týdne spodek nevyšetřoval, takže vůbec netuším, jak jsem na tom…jsem zvědavá, jestli se mi zítra potvrdí ta hlavička nízko… Achjo, takže naléhající hlavička nic neznamená…
@Sněženka25 ja jsem doufala, ze by neco znamenat mohla, evidentne ne.
Ja mela i na monitoru pred 14 dny kontrakce na hodnotach ke 100, 80, PA rikala ze urcite zacina porod, pak me vysetrili a nic, hlavicka naleha, ale zamceno… vim ze az to prijde tak to prijde, ale ten konec je nekonecnej
@Sněženka25 Ja mela nalehajici hlavicku celkem asi 5 tydnu, stejne jsem nakonec skoro o 2 tydny prenasela, takze to je asi individualni a pokud se zaroven neotviras, tak to nic neznamena ![]()
Taky bych to chtěla brát tak, že až to přijde, tak to přijde…dokonce se ten jiný stav stále líbí a byla bych klidně těhotná ještě pár týdnů
Jenže ze zdravotních důvodů bych měla rodit nejdéle do termínu, čím dřív tím líp…a ráda bych se vyhla tomu vyvolání…tak mě svitla naděje ![]()