Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky, mám dotaz ohledně psylia, nikdy jsem ho nebrala, ale jelikož jsem těhotná (7tt) a mám už druhým týdnem zácpu, dneska tedy už čtvrtý den( střeva mě už neskutečně bolí) zašla jsem si koupit psylium do lékárny, před hodinou jsem ho vypila a zapila tak litrem vody a stejně chodím ještě pořád pít, ale nic se neděje, kdy mi to pomůže? Nikde jsem se nedocetla, děkuji Vám, už začínám opravdu trpět
Já psylium užívám dlouhodobě, dávám si dvě lžičky před spaním, zapiju tak 0,4l vody a ráno jdu vždy na wc.
Synovi zabralo za dva dny
Ma celkove pomalejsi traveni. Mne to prozene klidne za dve tri hodiny. Mela sis vzit spis glycerinove cipky na odspuntovani a vlakninu na udrzovani.
Kdyz potrebuju, tak si vezmu hooodne magnesia (1g), je to na jistotu (ale bud citrate nebo glycinate). Psyllium jim pravidelne, ale jako vlaknina je dobry spis na beznou „udrzbu“ strev, ne kdyz uz mas ted problem, to chce neco silnejsiho. Magneziem se nepredavkujes, prebytek se vylucuje prave takhle…
No já právě koukala tady na diskuze co komu pomohlo v těhotenství a právě strašně chválili to psylium:( do prkýnka, to bude zase noc…čípky nemám, tak zajedu zítra no:( díky holky, ještě něco co je tak volné doma a pomohlo by?
@Lenka_Hal magnezko mám maximálně jen v šumivých tabletách, prášky nemám, ještě mě napadlo zvejkacky, při předávkování se taky dycky po…já na potvoru nic nemam
Hoooodne vit C…mohlo by pomoct, ale neslibuju. Mluvim o nekolika gramech.
@b22 píše:No já právě koukala tady na diskuze co komu pomohlo v těhotenství a právě strašně chválili to psylium:( do prkýnka, to bude zase noc…čípky nemám, tak zajedu zítra no:( díky holky, ještě něco co je tak volné doma a pomohlo by?
Olej? ![]()
@Lenka_Hal neublíží to mimcu? Jinak céčka v tabletách tu mám dost
@b22 píše:
@Helilelisi mám dát trychtýř do zadku a nalejt?
Spis do krku
Jako ne moc, ale treba lzice olivace by nemusela byt spatna. Nebo svestkovy kompot, susene merunky a zapit teplym cajem, to je tez dost ucinne
Jo a jeste masaz beder, hezky nahrat a pak s olejem masirovat smetem dolu.
@Helileli no svetsky tady nemám, maximálně zavařený špendlíky co jsem dělala před dvěma roky..?