Plod je prý malý na 6tt – může to být pozdní ovulací?

5.3.26 14:32

Plod se nevyvíjí ?

Ahoj chtěla bych znát váš názor.. podle poslední menstruace (17.1-22.1) bych měla teď být cca 6tt. Vím že ovulace byla posunutá a proběhla 14.2. Pozitivní test byl 27.2 a už 2.3 jsem byla u doktora který mi řekl, že plod na 6tt nevypadá, že je opravdu malý, že se nejspíš nevyvíjí. Nechal mě 4.3 dojít na krev s tím, že se hcg porovná z 2.3 a pokud prý hcg nebude vyšší tak jak by mělo být mám jít ihned na kyretáž.
No holky zajímá mě váš názor. Prijde mi jakoby doktor absolutně nepočítal s pozdější ovulaci nebo ja nevim? A jen dle výsledku z krve aniž by se podíval přes ultrazvuk me takhle posílat.. Pokud bych to brala podle te ovulace tak jsem toho 2.3 byla správně někde uprostřed 4tt a určitě ne uprostřed 6tt, tak mi přijde logické, že plod je na 6tt moc malý. Zítra se tam mám dostavit tedy kvůli výsledkům, ale mam teda opravdu strach co mi rekne.. Co by jste dělaly na mem místě vy? Jsem z toho celá špatná, to by bylo už po druhé co by mi těhotenství nevyšlo..:(

Ještě bych chtěla dodat, že těhotenské příznaky vlastně ani moc nemám, a to jsem neměla ani u prvního těhotenství kdy přestalo v 10tt bít srdce. Mám pouze napjatá prsa sem tam, a občas mě zatáhne v podbřišku. To je vše..

Příspěvek upraven 05.03.26 v 14:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35828
5.3.26 14:46

Jaký doktor ordinuje v neděli? Nemáš tam chodit hned s pocuranym testem ale počkat aspoň 14 dní když si si jistá že byla ovulace později :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.26 14:53

@JancaS84 má tam být 2.4.. Jo netušila jsem že mám čekat, právě jsem si po předchozí zkušenosti říkala, že co nejdřív je lepší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
5.3.26 15:10
@Patricie007 píše: Více

No a proc když tedy vis, že byla ovulace posunutá nereknes u doktora a podle toho posunutou MS, když iz tam tedy lezes nesmyslne brzo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
5.3.26 15:32

Tak když vás pošle na kyretáž, tak mu můžete přece říct, že tam zatím nechcete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
5.3.26 15:34

Mně je spíš divný, že 14 dní po ovulaci vůbec něco viděl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
5.3.26 16:05

Nevím proč si hned letěla k doktorovi. Za mě to bylo brzo a teď musíš počkat. Uvidíš jak se to bude vyvíjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
5.3.26 17:07

A jak teda dopadla krev? nevolala jsi tam? obvykle bývá krev na druhý den, pokud doktor ordinuje. Ještě bych nestresovala, může být opravdu brzo. Pokud prokazatelně není něco špatně, tak bych na kyretáži zatím netrvala. Známá když byla těhotná, 2 doktoři ji řekli, že je to mimoděložní, a třetí ji řekl že je to normální těhotenství a teď má zdravé mimčo. Jinak by ho neměla a musela by odstranění. Pokud nekrvácíš zatím, jsi si jistá posunutou ovulací, testy ti sílí a nemáš bolesti, počkala bych na výsledky krve nebo případně pokud by to nebylo prosperující těhotenství, třeba to odejde samo. To byl i můj případ. Držím pěsti. Příznaky jsou za mě absolutně nevypovídající. U prvního těhu, které nedopadlo, jsem měla příznaky už od začátku včetně nevolností, u druhého, kdy mám termín porodu zítra, jsem neměla vůbec žádné příznaky celou dobu až se mi nechtělo věřit, že jsem opravdu těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5446
5.3.26 17:16

Počkej, 2. dubna teprve bude.

Ale nejspíš jsi prostě šla moc brzy a na příští kontrole je šance, že nebo bude. Stáří těhotenství se má brát podle ultrazvuku, ne podle poslední menstuace. Tak snad se to vyjasní a bude všechno v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16292
5.3.26 17:41

Taky nechapu, proc jsi tam sla. Ja se objednala a stejne mi to dr potvrdil az za 2 tydny, ze neco vidí, ale vyloženě nic potvrdit nemuze. Krev mi nebrali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.26 19:02

@miamia142 výsledky se dozvím zítra.. Žiju v Německu, tady mi řekli ve středu ať si přijdu v pátek kvůli výsledku umění a pokud výsledky budou špatné, že mě pošlou rovnou do nemocnice. Ale mě to celé prostě připadá nějak moc brzy, je možné že výsledky budou ok a já prostě jen zbytečně šílím, Ale ten strach co mám po předchozí zkušenosti je neskutečný. Otěhotnět mi taky trvalo dlouho a nedokážu si představit že teď bych o to znova přišla,.. kvůli mé fyzicky těžké práci a předchozí zkušenosti jsem šla hned k doktoru jak mi vyšel pozitivní test s tím že ani nevím jestli je vhodný vykonávat tuhle práci pokud bych byla těhotná ale nečekala jsem že tenhle týden a vše bude tak šílené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
5.3.26 19:13

@Patricie007 za mě je v pořádku jít k doktorovi brzy. Já šla při prvním těhotenství v 6tt, pořádně tam nic neviděl, řekl že jdu brzy a objednal mě na 8tt. ale špinila jsem a trochu zakrvácela, tak jsem šla projistotu takto brzy, a po kontrole se rozjela krev, tak jsem tam šla znovu, vzali HCG v 7 tt bylo nějakých 123, a odešlo to samo. Pak po půl roce znovu, test tentokrát sílil ale já opět špinila, takže jsm šla hned jak jsem to zjistila (ještě mi do toho zjistili tehdy špatnou štítnou žlázu tak jsem s ním pořešila obojí) i když bez srdeční akce tehdy tak už to bylo na utz viděl, a vypadlo to o trochu víc nadějně než poprvé a dostala jsem Utrogestan na udržení těhotenství po předchozím potratu. Takže za mě pokud je nějaký problém nebo máte těžkou práci kvůli kterému je potřeba potvrdit těhotenství brzy, je jít k doktorovi dřív naprosto v pořádku. Já bych právě spíš byla vystresovaná, kdybych čekala do nějakého 8tt a vůbec nevěděla jestli je to děložní, jestli jde něco vidět, a třeba jen doufala v něco, co by pak nemuselo vyjít. Ale každý tohle má jinak, vím že tady na emiminu dost lidí kritizuje brzké chození k doktorovi, mě to naopak i psychicky pomáhá, že hned vím, na čem jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
5.3.26 20:39

Ona je taky blbost se hnát v 6tt na případnou kyretáž. Pokud by těhotenství neprosperovalo, tak se s tím tělo na 99% zvládne vypořádat samo. Zbytečný chodit pod narkózu a na kyretáž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4089
5.3.26 20:58

Prosim te ignoruj tady, jak ti nadavaji, zes sla brzy apod.

Krev urcite naznaci, jak se to vyvoji.
Pokid hcg klesne, je konec a mozna si telo poradi samo.

Drz se a dej vedet, jak jsi dopadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.26 08:56

@LucieKLuc děkuju moc ❣️ dnes jsem tedy byla u doktora. Řekl že 2.3 mi naměřily hcg jen 300 ale 4.3 mě to vyskočilo na 2000☺️ tak ja uz jsem teda v tom vele zmatena. Nejak mi cele ty moje data dl toho nejak nepasuji, každopádně dalsi kontrola je 12.3 tak jsem zvedava, doufám ze vse bude okey

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí