Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den jsem v 32 týdnu těhotenství. DNESKA mi gynekolozka rekla ze ma vahu 1610 g a měří 41 cm.
@Jiricek 2026 píše: Více
Dík za zprávu, k čemu nám je? Proč zdůrazňuješ slovo dneska.
Gratulujeme.
Známá přesně před měsícem ve 33 tt týdnu akutně porodila. Její chlapeček měl porodní váhu necelých 1600 g. Takže celkem sedí odhad tvé doktorky na váhu dítěte v podobném týdnu a reálně po porodu.
To odpovídá
Rodila jsem chlapečka ve 32.tt a měl 42cm, 1680g.
Gratuluju k chlapečkovi. Přeju ať se narodí zdravý a jste spolu všichni šťastní
![]()
@vokishka píše: Více
A proč by nemohla?
Může mít rizikové těhotenství…
Však nemůžeš vědět, jaký má celkový průběh a jestli se zrovna nepotýká s něčím, co by mohlo do budoucna ovlivnit zdraví a vývoj jejího miminka? ![]()
Já jsem to její sdělení pochopila tak, že se zrovna dozvěděla, že je všechno v pořádku a hlavně, že je šťastná. ![]()
Každá přece jen, nemáme všechno až takové, jak si to zpravidla představujeme…
A řekla bych, že od toho tady tento web je, aby se tu maminky podělily se svými starostmi a radostmi.
Jinak, zakladatelce přeji, ať všechno dobře dopadne a hlavně ať jste oba zdraví. ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Tak to k tomu má napsat. Tohle je prostě výkřik do tmy. Vyznívá to třeba i tak, že se jí to zda málo, ty míry. Proto zdůrazňuje dneska. Nebo to neznamená nic. Stačilo k tomu napsat mám radost. Nebo není to málo? Ale výkřik a od té doby nic.
Vsadím se, že k Jiříčkovi 2026 už letí zpráva od admina s předmětem: „Nepřemýšlela jste o tom, že z vaší diskuse vytvoříte deníček?“ ![]()
@TRG píše: Více