Tuhnutí břicha 20x denně i více (27 tt) – podobné zkušenosti

Anonymní
3.3.26 16:58

Tuhnutí břicha-zoufalost

Ahoj holky, moc prosím o radu a zkušenost, jestli někdo má.. a taky se potřebuju trošku vypovídat.
Ted jsem skoro v 27tt, už přes měsíc me trápí tvrdnutí břicha. Hned jsem to hlásila na poradně, takže mám teď kontroly co 14 dní, naposled byl čípek v pořádku i když lehce zkrácený na 3,6mm, doktor mě uklidňoval, že je to ok, jen že mám spis odpočívat. To tvrdnutí ale pokračuje.. a to tak, že klidně i 20× denně a více. Naposledy, co jsem volala na gyndu, že mám proste strach a to břicho mě pořád zlobí, sestra mě do telefonu div neservala, že mám časté kontroly a co víc chci. Takze jsem si ještě připadala, že dělám z komára velblouda a zbytečně plaším.
Brala jsem magnerot, Magnesi lactici, Magnosolv, vše bez efektu. Tak jsem si objednala bisglycinat, ale zlepšení teda taky nepociťuju… uz jsem z toho fakt zoufalá, neznam vlastne polohu, při které by se mi to nedělo. Tvrdne mi na zádech, na boku, při chůzi, vsedě, proste pořád. Jen ráno po probuzení mam treba hodinu dve klid, odpoledne se to rozjede ve velkém…
mela jste to taky některá tak, a v poradku donosila? Uklidňuju se jedině tím, ze citim cely den pohyby, mozna i diky tomu se to tvrdnutí objevuje tak často, evidentne mam dost akční miminko…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
85381
3.3.26 17:10

Jsem stihla a bricho mi tvrdlo od 16. tt, pozdeji i 50× denne, v podstate porad. Nekdy jsem nemohla ani chodit. V obou tehotenstvich. Cipek nezkracen a cele tehotenstvi probehlo v poradku az do konce. Nekdo to tak proste ma. S horcikem bych to neprehanela, nevim, zda prvni dite kvuli nemu nebylo hypotonicke. U druheho jsem ani horcik nebrala, stejne to nicemu nepomahalo a vse bylo nakonec v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.26 17:12

@blumen dekuju za tvoji zkušenost, to mi právě doktor říkal taky, ze štíhlé ženy to pociťuji víc.. ale to je tak strasne nepříjemný, a stresující :?

• Citovat
  • Upravit
85381
3.3.26 17:17
@Anonymní píše: Více

Ja to chapu, proto Te chci uklidnit. I doktorka rikala, ze to u tech stihlych byva casteji, mame malo podkozniho tuku a deloha vse vnima i z vnejsku. Zkus nenosit uzke kalhoty, mne strasne vadil ten pas pro tehotne, jak ho delaji na vsech kalhotech. Nosila jsem bokovky pod brichem. A zkus se toho bricha dotykat co nejmene, to taky delohu drazdi zvenci. Ja to uz v druhem tehotenstvi tak “neprozivala”, v tom prvnim ma clovek vetsi strach. Alespon ja. Na kontroly jsem chodila asi normalne, my jsme v zahranici, tady ani tak caste nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1164
3.3.26 17:19

Mam to same. Ze 3 tehotenstvi uz podruhe. Po ranu funguju tak ty 2-3 h., pak uz musim polehavat - naštěstí mi to HO umoznuje, pokud teda nutne nemusim do firmy. To pak mam navecer problem vubec dolezt domu.
Beru Magnosolv ( pro me tez spis placebo efekt), cipek ale ted na kontrole v poradku. Jak se mimco mele, tak me to drazdi vic. Taky jsem si vsimla, ze problem jsou i plna streva a nadymani, tak travim vic casu na wc. A hlavne stres - jak jsem uz v kreci cela, tak je to v haji uplne. :roll:
Takze tak, uplne tomu rozumim. :think: Pokud ale neni nikde zadny nalez, tak to tak proste je a musi „se to vydrzet“!
Ale asi potesim! U prvniho porod 36. tyden, a to vubec ne kvuli tvrdnuti bricha. A u druheho, ktere bylo bez potizi uplne, zniceho nic plodovka po cele posteli a hadej kdy - 36. tyden. :lol:
Ted jsem taky cela v kreci, ale verim, ze ten 36. tyden zase zmaknem.
Tak drzim pesti a hlavne v klidu! Na protivne doktory se vybodni, je to tve telo a hlavne tve dite, tak je nech remcat a at kontroluji, i kdyby to mel byt dvouminutovy ultrazvuk - minimalne pro tve uklidneni to za to stoji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.26 17:26
@IvčaIva píše: Více

Diky moc za milá slova a uklidnění! :hug:
Mas pravdu, ten stres to strasne zhorsuje ale on to je takový začarovaný kruh, doktor mi předepsal prothazin na noc, abych se zklidnila, ale ja to do sebe cpát nechci, to bych si radši dala jedno pivo :D
A ty jsi v jakem tt?
Ja mam zitra kontrolu, tak to snad bude ok, tobě taky držím pěsti, at to hezky doklepem :D :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1164
3.3.26 17:27

@blumen A ano, taky jsem hubenour, ted jeste je jeste navic placenta vzadu a ditko se mi rozvaluje napric pres cele bricho, vecerni cviceni je fakt zazitek (ale to uz lezim, tak me to tak moc nestresuje jak pres den, kdy musim fungovat).
A presne tak - kalhoty do pasu, no to vubec! Nosim normalne sve staré džíny, rozeple a hezky „na bezdaka“ na „pul zerdi“. Uz zacina byt teplo, tak se modlim ve volne saty. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.26 17:30

@blumen dekuju za rady:))
jo, na bříško už si radši nesahám, protože to mi to dráždilo ještě víc:/

• Citovat
  • Upravit
1164
3.3.26 17:33

30tyden
A jeste, jak jsem se porad neceho bala, tak jsem si, ja de.ment, nechala nakup vybavicky a predelani pokojiku na ted, kdy to teda na zadne velke behani po obchodech uz radeji neni. :roll: :zed:
A do toho obe starsi ditka potrebuji neustale zubare a/ nebo ortodincii. To se taky perfektne seslo… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.26 17:38
@IvčaIva píše: Více

Jezis, tak to si užíváš.. to si ani neumím představit, já děti zatím nemám, takže se valím celý den doma, max se psem na chvíli ven a i to je pro mě jak maraton :lol:
Tak to jsme na tom úplně stejně, já nechtěla nic zakřiknout, nic kupovat, takže to taky řešíme ted a všechno přes internet.. mam par bodycek, a tim končím, nemame pediatra, pokojíček, kocarek, nemame nic :D Jsem v jedne skupince na fb, holky co rodí v červnu, a tam zrovna vcera jedna psala, jak ma i tašku do porodnice, nerikam nic, ale docela me to stresuje :D

• Citovat
  • Upravit
5998
3.3.26 18:19

Také jsem měla.
Od 24tt jsem byla neschopna pohybu, manžel dokonce musel začít vařit a uklízet. Když jsem vařila já, tak to bylo na půl dne.
A rozhodně mi tvrdlo více jak 20× denně. Ve 3. Trimestru ještě jak se malá hodně zvětšila a tlačila všude + tvrdnutí byl fakt mazec.

Byla jsem ráda, že jsem se postarala o starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3135
3.3.26 18:30

Tvrdlo mi břicho hodně, často, asi nejvíc u druhého dítěte - první mělo rok, dost námaha, pořád v pohybu. Magnézko jsem brala, bylo to pořád stejné. Akorát jsem se vždycky zastavila, zklidnila, odpočinula. Porod ve 38+1. U třetího mi tvrdlo taky, myslím že ani ne tolik, ale tam mi praskla voda a porod byl ve 31+1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
3.3.26 18:37
@Anonymní píše: Více

Byla jsem taková fortelní ženská, vyšší, široká pánev, ramena, žádný štíhlý typ a měla jsem to tak u obou asi od půlky těhotenství. Nikomu jsem to neřekla (myslela jsem si, že je to normální), nic jsem nebrala, nějak extra jsem se nešetřila a oba jsem přenášela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10973
3.3.26 18:56

Mela jsem u obou silne drazdivou delohu, u druheho jsem casto nemohla skoro chodit, mela jsem silene bolesti. U prvního syna jsem skoncila i v nemocnici, protože se z toho rozjely pravidelné bolesti a čípek se zkracoval. Nicméně jsem zvladla donosit (doma, z nemocnice me brzo pustili) a rodila 37+4. U druhého se mi čípek taky zkracoval, ale nakonec jsem rodila 38+4. Magnezko jsem brala/nebrala, protože jsem prozvracela těhotenství do konce. Nesměla jsem si sahat na bricho, sprchovat. A taky mi tvrdili, ze to je tim, ze jsem hubena. Kdyz jsem to ale v rizikovce rekla jinemu doktorovi, vysmal se mi, ze takovou hovadinu dlouho neslyšel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
3.3.26 20:27

Břicho mi tvrdlo od 18tt, kdyby to bylo 20× za den, asi bych to ani neřešila :D měla jsem u obou těhotenství, je to nepříjemné, ale pokud se nic dalšího neděje, nemusíš se bát. Obě děti 41tt :) Brala jsem magnézium, ale nemůžu říct, že by to pomáhalo :think: Přeji hodně štěstí, ať je vše ok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí