Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Zkoušeli jste se už někdo dostavit na plošné testování? Jak dlouho se bude čekat?
Jela jsem okolo, chtěla jsem se stavit, kdyby to byla hodina, vydržím. Ale vypadá to na celý den.
@Jitka74 píše:
Zkoušeli jste se už někdo dostavit na plošné testování? Jak dlouho se bude čekat?
Já nee.. Když vidím kolik lidí se tam hrne
A nepotřebuji aby se mi bezdůvodně někdo šťoural v nose ![]()
@jitkaag píše:… a asi si umím představit lepší program
Jela jsem okolo, chtěla jsem se stavit, kdyby to byla hodina, vydržím. Ale vypadá to na celý den.
@Jitka74 já byla teď v Praze. přišla jsem na desátou, fronta obrovská, ale relativně postupovala, tak co, mám čas. po hodině čekání nám paní v ochranném obleku přišla říct, že otestují tak 400-450 lidí za den, takže už jsme nejspíš nadpočetní. že čekat můžeme, ale nikdo nám nezaručí, že se na nás dostane test, protože ty čtyři stovky lidí před námi jsou a ať radši přijdeme zítra, protože na řadu přijdeme jenom tehdy, pokud čekání ti před námi vzdají. jako kdyby tahle informace o počtu testů na den padla předem, tak nečekám, protože bych rovnou odhadla, že limit je splněný už při mém příchodu
ale zas to byl fajn pocit - po delší době zase legální společenská událost, krásně jsme si zanadávli na naprostou absenci jakékoli organizace, kdy nově příchozí člověk ani netušil, kudy vede fronta, natož aby věděl, že jsou tři a že stejně už při otvíračce tam bylo víc lidí, než plánovaných testů… jo jo, fajn pokec, souznění davu
mmch otvíračka v deset a jako předběžně nadpočetný byl označený i člověk, který přišel v půl desáté a i před ním ještě byla dlouhá fronta těch, na které se nejspíš nedostane a kteří přišli dřív, než on
no, sama už to zkoušet nebudu, nejsem blázen, abych před stany nocovala jenom pro tu jistotu, že budu mezi prvními
![]()
Příspěvek upraven 23.04.20 v 12:29
@sagina
A bylo tam nakumulováno víc lidí než v Hornbachu minulý čtvrtek? A dodržovali 2metrové rozestupy? To ta fronta musela být několik km dlouhá ne?
@renap píše:
@saginaA bylo tam nakumulováno víc lidí než v Hornbachu minulý čtvrtek? A dodržovali 2metrové rozestupy? To ta fronta musela být několik km dlouhá ne?
hele, v Hornbachu jsem nebyla, protože nejsem Ferda mravenec, práce všeho druhu, takže neposoudím
já byla na Míráku, tam se to táhlo kolem náměstí dokola a kolem kostela a zase z druhé strany téhož chodníku nazpátek… jako v těch zadních řadách se rozestupy jakž takž držely, vepředu mi to moc nepřišlo… ale tedy dopředu já viděla jenom z dálky ![]()
@renap Praha má rychlotesty na protilátky z prstu. pokud vyjdou pozitivní, tak navíc výtěry z nosohltanu. protilátky ze žilní krve by se snad měly odebírat jenom v Olomouci (a okolí), jestli jsem dobře koukala?
@sagina píše:
@Jitka74 já byla teď v Praze. přišla jsem na desátou, fronta obrovská, ale relativně postupovala, tak co, mám čas. po hodině čekání nám paní v ochranném obleku přišla říct, že otestují tak 400-450 lidí za den, takže už jsme nejspíš nadpočetní. že čekat můžeme, ale nikdo nám nezaručí, že se na nás dostane test, protože ty čtyři stovky lidí před námi jsou a ať radši přijdeme zítra, protože na řadu přijdeme jenom tehdy, pokud čekání ti před námi vzdají. jako kdyby tahle informace o počtu testů na den padla předem, tak nečekám, protože bych rovnou odhadla, že limit je splněný už při mém příchoduale zas to byl fajn pocit - po delší době zase legální společenská událost, krásně jsme si zanadávli na naprostou absenci jakékoli organizace, kdy nově příchozí člověk ani netušil, kudy vede fronta, natož aby věděl, že jsou tři a že stejně už při otvíračce tam bylo víc lidí, než plánovaných testů… jo jo, fajn pokec, souznění davu
mmch otvíračka v deset a jako předběžně nadpočetný byl označený i člověk, který přišel v půl desáté a i před ním ještě byla dlouhá fronta těch, na které se nejspíš nedostane a kteří přišli dřív, než on
no, sama už to zkoušet nebudu, nejsem blázen, abych před stany nocovala jenom pro tu jistotu, že budu mezi prvními
![]()
Příspěvek upraven 23.04.20 v 12:29
Ja prisla v 9.15 a take jsem byla informovana, ze bud budu cekat 6+ hodina doufat, nebo se na to mam vykaslat. takze asi tak.
kaslu na to. Ta kapacita 1500 testovanych v me vekove skuupine bude plna driv, nez by byla sance se dostat.