Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
já právě ze cvičení typu aerobik, kruh. trénink apod. kde je hodně poskakování mám trochu obavy, protože jsem v létě měla zlomenej kotník, což bych si nerada zopakovala - ještě to není úplně 100%, občas když blbě došlápnu mě tam píchne a moc mu nevěřím, zda by vydržel větší zátěž, tak proto hledám něco klidnějšího, ale zase trochu živějšího než třeba jóga, ta mě nikdy moc nelákala…pilates je spíš na protažení a plavání časově dost náročný…a co ty bys chtěla cvičit? Třeba máš zkušenost s něčím co neznám a vyhovovalo by mi to, tak si o tom určitě můžem pokecat, a nejen o cvičení - třeba i o tom snažení:-) Na to je prý břišní tanec náhodou ideální, v Arábii aj. orientálních zemích to byl tanec plodnosti…:-) Bydlím v centru ale často bývám i na Lochotíně, kde mám rodiče, ale není problém dojet i jinam…spíš záleží jestli by sis představovala ten pokec s dětma třeba někde kde mají dětský koutek, nebo bez nich, pokud máš hlídání…a podle toho bysme to nasměrovaly - na Lochotíně je např. pěkná restaurace Pizza Doma s hernou, tady ve městě by se taky něco našlo co už mám vyzkoušené…příp. můžeme dát i procházku, děti se proběhnou, pak příp. usnou v kočáru jestli jste zvyklí, a my si někde můžeme sednout nebo se ještě projít a v klidu popovídat…asi až po Novém roce teda, že?
@MarketMatej
Já vlastně proti tanci nic nemám, jenže ačkoli mám hudební sluch a hraju na hudební nástroje, tak na tanec jsem totální dřevo
zkusila jsem jednou zumbu, o které všichni říkali, jak je úžasná a zábavná a odcházela jsem docela zpruzelá… Ale už je to dlouho, takže klidně půjdu nějaký tanyny zase vyzkoušet, ztrapnit se, přesvědčit se, že se u mě nic nezměnilo a ještě ráda se vrátím k něčemu již osvědčenému
. Já jsem ráda chodila na jumping (trampolíny), ale teď to poskakování taky asi vynechám, kdyby se náhodou zadařilo, tak abych prcka hned netřepala na trampoškách…
Já jsem z Lochotína, tak až budeš u rodičů, můžem se potkat a zajít třeba na prochajdu… Nebo se klidně sejdem ve městě třeba samy, manžel pohlídá, opravdu jak chceš Ty… ![]()
Jinak já teď chodila spíš na angličtinu a byla ráda že má malého kdo hlídat na tohle, ale pokud ti jde o cvičení s hlídáním nebo kde můžeš mít dítě s sebou tak jsem chodila dokud byl malej v kočárku víc, na strollering (info najdeš na netu - www.strollering.cz) a teď je podobné cvičení FitMami na Slovanech…my to zatím s druhým necháváme tak napůl osudu, tj. když mám plodné dny tak to zkusíme ale nehrotíme, ne vždy to vyjde třeba dva tři dny za sebou se nějak snažit intenzivně…znáš to:-) Únava, malej občas chce spát s náma, nebo není nálada, příp. sedíme u vínka, kecáme a v tom se najednou ozve „mámo, mámo“, jdu k němu a vytuhnu tam…jojo, s jedním kouskem doma už to tak jednoduchý není, trefit správné načasování, a hlavně to už vůbec nehrozí ráno…ale nějaká ta chvilka se vždycky najde, já totiž když mám ovulaci tak bych mohla i třikrát denně:-) A za půl roku mám jít do práce…no nic, o tom se tady rozepisovat nechci, víc proberem pak příp. u nějakého kafíčka… zatím se měj krásně a i když se neznáme, přeji tik vše nejnej do Nového roku, hlavně zdravou a spokojenou rodinu! Kdoví, třeba až se potkáme, budeme už moct probírat nejen snažení:-) My jedem přes Silvestra pryč, tak se pak nějak ozvem? Pa
@MarketMatej
Fajn, budu se těšit. Vidím, že toho na probírání bude dost, tak to necháme na osobní setkání ![]()
Užijte si Silvestra, do nového roku vše nej Tobě i rodince…
Tak já se celej podzim co jsme se vrátili z dovči úspěšně flákala příp. snažila vyhrabat z rýmiček, co se mě nějak nechtěly pustit, a když jsem konečně nedávno přišla na to, že to Centrum Tance je teď FitDanceArt a je to pořád na tom náměstí kde byli, zjistila jsem že další kurzy otvírají až od února…a já bych chtěla začít co nejdřív, tak teď zas nevím. Do toho chci pokračovat s tou angličtinou, ale nechce se mi hned po Vánocích platit kurz na půl roku dopředu, když s dětma nevíš co bude za měsíc a mužskej je taky občas pryč… Nějaké to kilčo bych potřebovala shodit, ale třeba běhání s tím kotníkem taky asi nepadá v úvahu…zumbu jsem kdysi zkoušela a taky mě to nějak extra nechytlo - já si někdy jak to dřevo připadala i na tom kočárkingu) Pro mě je totiž největší problém (nebo výzva?:-)) dělat něco jinýho rukama a nohama a držet balanc dýl než tři vteřiny:-) A navíc tohle cvičení pro maminy s kočárkama je fakt spíš pro ty co mají v tom kočáru nechodící dítě, který buď spí nebo sedí, daj mu hračku, křupku do ruky a ví že nikam neuteče…já malýho pak už pořád někde naháněla, zvlᚍ když jsem mu vzala s sebou motorku aby mohl jezdit se stejně starýma klukama co tam měly jiný maminy…sama ta lektorka má kluka ale už většího a ve školce, takže toho vůbec neřeší, ale náš malej když si vzpomněl třeba že chce čůrat tak mi toho spousta utekla, bylo to o ničem protože jsem víc řešila jeho než co mám cvičit…prostě efekt nula, když napůl pořád hlídáš dítě - tak proto už cvičení s dítětem ne, a takový ty hlídací lekce nevím jestli by ten náš mamánek beze mě dal…někdy si některou známou oblíbí a jde s „tetou“ klidně za ruku, ale stačilo když jsem ho jednou musela vzít k zubaři nebo doktoru - v kočáru mi hodinu sedět samozřejmě nevydrží, pokud není unavenej a nejedeme, to by se muselo celou dobu být v pohybu…takže to už taky ne, zvlᚍ v zimě to už pro nás fakt není, zdrhal mi k vodě apod., nic z toho pak nemáš jen vyhozený peníze…jinak chodím cvičit s malým na dětský cvičeníčko a to je každé Út dopol. právě taky na Lochotíně, pak si dá u babi oběd a třeba kolem 3.-4. už můžem někde být…mami by ho chvíli určitě i pohlídala a pak mi ho někam dopravila…kde na Locháči bydlíte? Mohly bysme třeba i na Šídlovák, cvičíme nedaleko konečné 4…nemusíme k babičce pokaždé hned, končíme ve 12, po 12.tak se můžem sejít i dřív, aby bylo ještě na tu procházku vidět a prckové nebyli moc unavený:-) Ale to záleží jak ti po obědě spí…na Šídlováku je velký pískoviště a kousek nad hypernovou i hřišŤátko, ale jestli bude mrznout jak slibujou tak to asi radši někam dovnitř…:-)
Koukala jsem, že cvičení s hlídáním mají i v bazénu na Locháči… tak bychom mohly dát nejdřív tu prochajdu nabo Pizza-doma, aby se kluci omrkli a třeba i pak i to hlídání snesli líp, kdyby už tam šli spolu… náš prcek moc bojácný není, myslím, že by to dal v pohodě…
Jen je to spáč, spí cca od půl jedný do tří, takže my bychom mohli buď dopoledne nebo pak až tak okolo půl čtvrté :-/
Ahoj, tak jak je v Novém roce?
My chodíme na to lochotínské cvičení pořád v úterý, tam se nic nemění, takže u nás stále platí že v to Út kolem 4. se můžem někde sejít…ale taky mě ještě napadlo, pokud bys měla hlídání, že bych mohla nechat malého u babičky klidně už třeba od 3 a mohly bysme si jít zacvičit buď na ten bazén nebo do Kolosea, tam jsem kdysi chodila hodně, když jsme bydleli poblíž, a nebylo to tam špatné, ale už ani nevím co se tam všechno dá teď cvičit…podívám se na net, jmenuje se to Sportcentrum Koloseum myslím, tak co ty na to? Dopoledne u mně bohužel hlídání nehrozí, to by muselo být v rámci toho cvičení, a abych se přiznala tak před Ádovo cvičením třeba od 9 to určitě nedáme, my než se ráno vyhrabem, nasnídáme, vykakáme atd., tak jsme rádi že to stíháme i na tu 11tou:-) Tak zatím a dej vědět jak jsme na tom, jak na tom budeme my nevím, prďola má trochu rýmu a kašle…takže to s venčením momentálně nepřeháníme…
Ahoj, omlouvám se, že jsem se dlouho neozvala - byli jsme mimo Plzeň a na emimino jsem nezašla :-/. My jedeme příští týden k babičce, tak bych se ozvala na konci týdne a mohly bychom něco domluvit v tom týdnu od 25.1, jo?
Já taky budu pak vědět, jak bude manžel v práci, jestli by pohlídal případně od kolika a domluvíme se na konkrétní „akci“
ať už cvíčo nebo nějakou prochajdu
. Těším se a zatím se mějte krásně…
OK, dáme si vědět, akorát to utery 26teho po cvicu mám odpoledne schůzku kvuli praci a pak anglictinu a nechávam malého babičce.
Ale můžeme i jiný den, tak se mějte a uzijte si pobyt u babičky, ještě že je máme co?:-) papa, jo a nápis mi pak když tak už spíš pres SZ jo?
Zdravím, prosím kde by se daly v Plzni sledovat Perseidy (padání hvězd):)
@MarketMatej
Ahojky, teda mě moc tanec nebere, ale cvičit bych začala chodit moc ráda… Jinak máme taky dvouletého kluka a snažíme se o druhé. Tak bychom se mohly někdy potkat a domluvit případně nějaké to cvíčo… Z jaké části Plzně jsi?