Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
zoufalá mamina prosí o radu či vaše zkušenosti.
Před 14 dny měla naše malá horečky, nutilo jí to kašlat, dostali jsme Hedelix, Panadol čípky a do 3 dnů bylo po všem. Týden byl klid. Tento pátek začala kašlat, ale už ne suchý, ale „vyzrálý“, k tomu opět teploty - horečky… Tak opět k doktorce, ta nás poslala na výtěry. Teploty má od pondělí - to srážíme čípky. V noci je to nejhorší, přes den je to celkem snadno „srazitelné“.
Dnes mi řekli, že má nález PNEUMOKOKa, pokud bude dnes bez horeček, mám ji nechat, že se s tím vyrovná sama. Pokud bude dnes opět teplota, mám naklusat pro antibiotika.
Můj dotaz. Mám strach, že pokud nena:,–(ím antibiotika, vrátí se to. Ale zase ji nechci zatěžovat…
Je plně kojená, příkrmy jsem teď vy:,–(ila.
Co si o tom myslíte. Díky moc.
Mirka + Karolínka
Ahoj, ja bych v tomto pripade nevahala a zacla s ATB. Sany.
Ahoj, asi bych radši volila ty ATB, než aby se s tím trápila. Na něco jsou holt nutný. Je debilita dávat je při rýmách, jak bylo zvykem v mém mládí, kdy mi dr. cpala ATB na každý pčíknutí. Teď chytím úplně všechno v okruhu deseti kilometrů. Nejsem jejich příznivcem, ale myslím, že někdy jsou fakt nezbytný. Přeju brzké uzdravení Ivča_K
Ahoj!
Náš Matýsek měl pneumokoka nedávno, opravdu na to nic jiného než ATB nezabralo, nebránila bych se jim, jinak se to skutečně bude vracet.
Jindra + děti
Podle mě by jsi měla pádit pro ATB. Myslím si, že malé pomůžou a pak se to ani nevráti.
Pokud malé pomůžou tak si nemusíš vyčítat, že jsi jí zatěžovala organismus, je to pro její dobro. ATB bude brát v životě ještě tolikrát…
Ahoj,
holky díky. Já to tak cítila taky, že jsem pro ATB, ale potřebovala jsem „ujištění“.
Karča už má v sobě jednu dávku antibiotik Augmentin duo a ještě si u toho mlaskala. Je to prevence i zánětu středouší, krku, nosohltanu… Prostě alespoň nemám špatné svědomí ![]()
Ať se nemoci vyhýbají všem miminkám, je to o nervy pro rodiče…
Mirka