Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, poraďte, Kláře bude 29. 12. sedm měsíců. Teď ode mne samo chytila rýmu. Teploty moc nemá, jenom trochu zvýšenou odpoledne, ale věčně jí teče z nosu. Odsáváme a odsáváme. Přes den to jde, ale v noci chudák hrozně chrochtá.
Jak se zahřeje v postýlce, tak jí to trápí samo víc než ve dne. Nevím, jak jí ten nosík v noci uvolnit. Jak jí to odsávám, tak jí vzbudím a řve ja tur. Nejsou třeba nějaký kapky, který by byly citlivý a šetrný, aby mohla v noci dobře dejchat. K dr. se mi moc nechce, aby tam nechytila ještě něco horšího. Ale taky jí nechci do toho nosu cpát nějakej sajrajt. Díky Ivča_K s nudlící Klárkou
Ahoj Ivčo,
taky jsme se dlouho trápili s rýmou, ale nebylo to tak hrozné, spíš se budil s ucpaným nosíkem a taky jsem musela odsávat dlooouhé nudle. Doktorka mi poradila nosní sprej Sterimar (to je mořská voda a v lékárně mi řekli, že je to nejšetrnější, co existuje) nebo potom Vincentka, ta je prý taky dobrá. Pokud by hleny začaly být barevné - žlutá, zelená apod. tak upaluj k doktorovi.
Gina
Gina, díky, hleny jsou čiré (to je jasný, že bych utíkala), ale kamarádka tam teď byla s dětma, říkala, že samo děs běs, a že jí dr. říkala, že už má dva případy černýho kašle ???!!!!! Tak se mi tam nechce s rýmou. Akorát mi jí bylo líto, že nemůže pořádně dejchat, věčně sebou mlela, ale nebudila se. Je to první rýma, tak nevím, čím jí chuděrce pomoct. Já sama vím, že rýma je nejhnusnější nemoc. Ivča_K
Ahoj, nam se osvedcil Nasivin(pro mimi), jinak Vincentku pouzivam pro malou ale ta je pro prevenci. Sany.
Šetrnější než nasivin jsou homeo kapky ve spreji Euphordium(volně prodrjné)a taky prostříkávat(několikrát denně)Vincentkou či Stérimarem.
My máme rýmu už poněkolikáté-mylému rýmu téměř vždy spustí růst zubů-Je to logické,tělo je oslabené…
Tak papa Gabka
Ahojky Ivčo,nám vždycky zabere na noc nasivin pro kojence.Jinak ještě zvedám pelest postýlky pod hlavou aby ty soply mohly sami téct do krku(brrr).Pak ještě namočený plinky na postýlku kvůli zvlhčení vzduchu(já dám hrnec s vodou na topení(vydrží dýl)
Ahojky,
nám se na rýmu osvědčila mořská voda ve spreji pro kojence Humex.Taky by měli děti při rýmě více pít,aby se ten hlen v nose líp rozpouštěl.
kiky
Ahoj tiez pridavam svoj skusenost, na nadchu nam vzdy pomoze spominane Euphorbium compositum, je to homeopatikum.
Zatial mal maly nadchu len asi 2-3× vzdy sme na:,–(ili spominanu morsku vodu v spreji bud MAR, alebo Sterimar, zatial to vzdy zabralo a max do 2 dni bolo po nadche, este nikdy som mu nedala ziaden liek okrem homeopatik a je zdravy ako repa. ![]()
Ahojky,
my používáme na prevenci Vincentku ve spreji a při rýmě Nasivin…
Také zrovna bojujeme s rýmou. U nás jsou vždy kritické tak 3-4 noci, kdy malá nemůže dýchat a budí se skoro po hodině někdy i častěji. Moc ti nepomůžu, ale hodně odsávej, i v noci. Na ústřední topení dej nějaké mokré ručníky, trochu ji zvedni postýlku nebo matraci na jedné straně. Pokud nemá teplotu, tak ji vem vem, tam se jí lépe dýchá. My dáváme do nosíku připrýmě max 3 x denně Vincentku ve spreji. Nechci dávat nasivin (máme jej), protože to stejně moc nepomůže.
Držím palečky
ivulka
Ahoj,
odsavat se nema ryma casto, protoze vyschne sliznice a mimi to pak boli. Nam pomohlo - Sterimar, zvlhcovat vzduch, zvednout postylku. Nasivin a jine nepomahaly. Ami mela rymu cca 14 dni - v noci chrapala a u kojeni nemohla dychat, takze hruza. za tu prochazku se taky primlouvam, ma. 30 minut.
Tak at neco zabere.
Radka
Ahoj,
mi už teď umíme jakž takž smrkat, tak je to v pohodě, ale taky si vzpomínám na doby kdy jsme měli rýmu a byli jsme ještě hodně malý. Taky jsem odsávala, ale jak už tu někdo psal, prý se to nemá dělat často. Nám pomohly kapky Nasivin. Jsou i pro mimi. Stačí opravdu jedna kapka a je tak na dvě tři hodinky pokoj, ale z nosu poteče pořád, ale nebude tzv.chrochtat.
Este som zabudla napisat, ze ja som neodsavala nikdy, tym sprejom s morskou vodou som to preplachla, vecsinou pri tom plakal, tak mu vsetky sopliky rovno odisli, nasledne som dala bud tu euphorbiu, alebo nam este vyborne zaberal olejcek od hadka. www.hadek.cz tiez je len na prirodnej baze.
Osobne si myslim, ze davat takymto malym detom hned chemicke prostriedky ako Nasivin netreba. Po tom by som siahla, az keby moja liecba nebola dlhsiu dobu uspesna. Ved tym prdolkam zaberie este vsetko. Ja to vidim na sebe, tiez som si stale davala hned nejaky driajak najlepsie Coldrex a spol. a casom mi to uz vobec nepomahalo a antibiotika som bravala minimalne 4× do roka, a teraz ked sa liecim homeopatikami tak uz neviem, co su to antibiotika a ine lieky.
Preto sa snazim aj u syna, aby lieky dostaval co najmenej.
Samozrejme chapem, ze ked tieto veci nepomahaju tak kvoli ulaveniu dietata sa pouziju. Mozno sme mali stastie, ze sme nikdy tu nadchu nemali poriadnu a preslo mu to aj bez nasivinu. Kupeny ho doma mam pre pripad, ale este stale je zavrety.
Aho nám se osvědčil Nasivin, odsávání a Mar(možská voda s panthenolem).A hlavně jsem prestala v noci v loznici tolik topit.Někde jsem četla, že se bakterie v nosíku v teple množí.Takže jsem Terku přivlekla na noc a je to ok.Lépe se dýchá i nám.
ahojky,
já dělám dětem odvar s heřmánku, do kterého dám maximální množství cukru (dokud se rozpouští, sypu..). Toho odvaru stačí trošička..Během dne několikrát namočím vatovou tyčinku a nos pročistím…
Rozhodně se jim lépe dýchá, pak trošku zvednout tu matraci pod hlavou, topit jen málo, zvlhčuj vzduch..
A co mi ještě poradila instruktorka s plavání je éterický olej, jednu kapku si kápneš na prst a pak vetřeš miminku do chodidel..byla jsem překvapená, jak to funguje, ideální před spaním.
Ještě říkala, že můžu dát 3kapky do aromalampy a nechat na 20minut před spaním, to jsem nezkoušela, ale ten olejíček je tak silný, že tomu naprosto věřím Jmenuje se Raversara (firma Salus, stál cca 150,–kč, ale dle spotřeby vydrží dlouho).
Kapiček Ti holky poradily dost, tak ať jste brzy zdravé:-)
Theo