Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím Vás nesetkal jste se někdo s problémem který mě dost trápí?Skoro 8 měsíční miminko nechce vůbec papat .Je tomu dnes 8 dní co to začalo.Prvně začal odmítat UM a tak jsme skusili jiné značky a dudlíky a prostě nic ,spapa tak 70ml. a je hotovo .Do dnes jedl aspon příkrmi ale ted ani to ne.Včera jsem s ním byla u doktorky a jí se zdá jako zdraví dítě ,ale zdraví dítě snad jí ?Jsem s toho dost vyřízená i když každý říká že mám být v klidu.Chtěla bych je videt.Každé jídlo obrečím.Nevím co mám dělat ,bojím se že mě umře ,čekali jsme na něj deset let!Prosí Vás co by jste podnikly Vi?Ještě musím napsat že to nikdy nebyl žadný jedlík ale vždy něco snědl .Jo a samozdřejmě taky moc nepřibýva ma 7150 za 14 dní přibyl těch150.Díky všem co mě napíší .
Ahoj marmar ó jak moc ti rozumím, naše malá se občas taky rozhodne že se jíst ani pít prostě nebude a hotovo
a samozřejmě z toho šílím ale i kdybych se na hlavu stavěla tak si víc nevezme, ale za pár dní to zase přejde a papá normálně, já to vždy přičítám růstu zubů ptala jsem se na to Dr. tak také říkala že to může být od toho, no tak doufám že ano, ale je to vážně na nervy.
Jana
Ahoj Marmar,
prvně tě možná uklidním, že naše Bára měla ve vašem věku měnší váhu - v roce měla 8260g. Taky měla nejedící období a nejhorší je opravdu se uklidnit a říct si, že když jí to jídlo nabízíš a je před ní, hlady neumře. To by musela být opravdu hoooodně nemocná, aby se v ní neprobral instinkt.........a to tůj chlapeček není - podle doktorky.
Neboj, určitě to za čas přejde. Nám zabírají při těchto obdobích husté polívky (ochucené - to vím, že je sní, ani nemrkne) a kromě teplého jídla banány, jogurty, teď už i vánočka a některé buchty. Není to nejzdravější, co můžu dítěti nabídnout, ale JÍ a to je hlavní.
Musím letět, třeba mě ještě něco napadne.
Zatím a držte se.
Bubu
Marmar dolezite je, ci cika (aspon 6× za den)dostatocne ci kaka (Nemusi kazdy den). To priberanie sa mi zda super, mne syn v tomto veku priberal 500gr za 6 tyzdnov. Dr. nic neriesila. Je sice kojeny, ale mal obdobia ze sa len pricucol a hned bolo hotovo. mozno by pomohol nejaku rezim. Skus krmit Um v tichej miestnosti, nech ho nic nerozptyluje (ziadne TV, radio), skus sa ty ukludnit (viem ze je to tazke).
U nas pomohlo zavedenie rezimu (jedlo sa len v stolicke a kym nieco nezjedol (aspon minimum) tak som ho nevybrala. snazila som sa ho zabavit, krmila pred tv, mal tam hracky s ktorymi sa inde nehra. Zabralo. najprv nechce, potom zacne papat aj usta otvara, a ku koncu mi da najavo, ze ma dost, tak koncime. V roku vazil 8 500gr. Kamoska mala podobne dieta a Dr. jej na to povedala, ze deti co papaju pekne, budu v dospelosti tucne a tie co nepapaju, budu akurat
tak sa tym skus utesovat. Teraz len tlmocim nazor kamoskinej Dr. nie moj, tak sa do mna maminy cvalikov prosim neobujete
ja by som tiez chcela dieta co spapa co vidi!
neboj sa, ste pod kontrolou dr. keby nieco fakt nebolo o.k tak tto zisti a posle vas na vysetrenia a nieco sa urobi, urcite ti chlapcek neumrie!!!!!!
Drzim palceky. do jedla ho nenut len sa snaz pre:,–(it, ze sa papa. Viem ze najst medzi tym nejaky kompromis je hrozne tazke ![]()
Ahoj,
odmitani jidla zname velmi dobre. Jakmile roste nejaky zub, tak jsme jen na mliku a toho taky moc nespapa. Taky odmita jist pri nachlazeni a boleni v krku. (to stavkovala zrovna minule ctyri dny). Ono to casem prejde samo. Hlavne jidlo nenutit a jen nabizet a zkouset. Ja mam hodne neposedne dite, takze za:,–(ne papame v sedacce a pokud mame zlobivejsi obdobi musim ji u toho pobavit. Ted zrovna vede odrikavani oblibenych basnicek s divokou gestikulaci…
S prirustkem v osmi mesicich bych si vubec hlavu nedelala. Normalni je i kdyby ti za mesic nepribral vubec. Osmimesicni mimino se vice pohybuje a uz ty prirustky nebudou zavratne nikdy.
Moje dcera ma ted rok. Vazi 7,8 kg, meri 73 cm a doktorka to neresi. Ja i manzel jsme taky hubeni a v detstvi jsme pry taky delali velke drahoty s jidlem…
Terik
Ahoj, chci taky uklidnit. U nas to bylo uplne to same. Do 8mesicu jedl vsechno ve velkem mnozstvi a nejdnou, ze dne na den prestal jist temer uplne. Za 14 dni dokonce skoro pulkila zhubl
Bylo to uplne bezduvodne- zuby nerostly, nemocny nebyl, proste nevim…
Asi po tech 14 dnech zase postupne jist zacal, ale uz nikdy od te doby nejedl tolik jako predtim.
Netrapi me to protoze hubeny fakt neni. I kdyz se pristihnu, ze mam obcas tendenci, mu trosku „prilepsovat“ a cpat susenky Nestle a Pribinacky, ale vzdycky se vzpamatuju
Jana
Hej, hej to suhlasim vitaminy su dobre, hlavne skupina B podporuje chut do jedla. V Cr som si kupovala Multitabs 0-2 roky nedava sa potom uz vigantol D-cko je sucastou Multitabsu. B-cka tam nie su, na to som kupovala Cbion.
A strasne sa maly rozjedol ked sme sa teraz prestahovali na dedinu a spava na cerstvom vzduchu aj 3h. To potom papa ze nestiham
ale musi to byt nieco co ma rad. U nas vedu kase milupa-broskynovo-hruskova a Neste detske jogurty (su od 8m.) ked nechce UM co skusit toto?? su to tiez mliecne vyrobky a zasytia.
So zubami to tiez u nas suvisi, teraz zacina menej papat a slinta, to zase bude ![]()