POMÓC!!! Dochází mi mlíko!!

1005
21.12.05 09:58

POMÓC!!! Dochází mi mlíko!!

Ahoj holky,
prosím Vás, poraďte mi:
Při prvním dítku i teď (do včerejška) jsem měla MM vždycky dostatek. Spíš víc, než bylo potřeba.
TeĎ se mi ale pár dnů zdálo, že prsa jsou nějaká prázdnější, ale vzhledem k tomu, že Alence jsou právě 2 měsíce, říkala jsem si, že se to tak nějak upravilo i minule.
Jenže včera jsme měli domluvené hlídání a já jsem nebyla schopná odstříkat během hodiny a půl víc, než 60 ml z obou prsů Předtím jsem s přehledem během 10 minut měla 200ml. To odstříkávání šlo opravdu po kapkách.........
Piju dost, snažím se jíst pravidelně..........dávám si Meltu, čaje pro kojící matky..............máte nějakou další radu, jak zachránit mlíčko? Jednou tu byla diskuze a v ní se mamky zmiňovaly o nějakých homeopatikách.........

Ráno jsem malou nakojila, ale teď už zase při zmáčknutí nic neteče. :?

Děkuji mockrát za každou radu.

Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2793
21.12.05 10:17

Bubu,
kolem dvou měsíců se začíná mlíčko tvořit podle poptávky miminka,předtím ho řídily hormony po porodu.
Zkus popátrat na poradně laktační poradkyně na www.porodnice.cz ,ta o tom píše.Prý je normální,že se v přechodném období může zdát,že je mlíčka méně,chce to vydržet a mlíčko zase bude,jen ho nebudou přebytky,bude ho právě tak akorát na najezení.

Pa Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
21.12.05 10:33

Ahojky Bubu,kolem3a 6 týdne a pak ještě kolem3,a 6 měsíce dochází u miminka k růstovému spurtu a tudíž potřebuje najednou mnohem více mlíčka než je mamča schopná produkovat.Tento stav se většinou během pár dńí upraví a není potřeba dělat žádné opatření.Je jen dobré mimčo častěji přikládat a tím stimulovat tvorbu mlíčka.Tělo si samo začne tvořit podle nové potřeby miminka a je dobré jen věřit ve schopnost kojit.Měj se moc hezky a ať už máte mlíka dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
21.12.05 10:34

Ahoj Bubu, to jsem byla ja co mela malo mlika:-)))

Zkus si koupit ricinus comunis 5CH, ten je bez predpisu, nebo lac caninum 5,
anebo nejlepsi je Aetusa 5, ale na tu se vaze predpis.......
Jine redeni si nekupuj......jenom tech 5

Jo, jinak u nas byl i ten problem, ze malej cucal 15-20 minut, a kdyz uz nic nebylo tak se vztekal a rval hlady, nakonec jsem o mlicko prisla…

To davkovani, radila jsem se s pani ktera dela homeopatii a ted meli v Praze nejaky kongres, staci 3-5× denne 1 kulicka, nechytat do ruky, a nechat rozpustit pod jazykem.........

Snad jsem ti trochu pomohla.......Hezky den a spokojene miminko

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
21.12.05 10:54

Bubu ja som odstriekavala synovi do roka na kase, takze mam bohate skusenosti :D . Mne to najlepsie islo rucne. Ked som bola v strese tak som to tam lovila po kvapkach bolo to uplne psycho. Tiez som odsala tak 60ml za hodinu z oboch dokopy. No ale ked som mala pohodicku, ze maly spal, tak to tieklo ako blaznive a hned bola aj 150-ka :-) takze je to skor o tom spustacom reflexe. Ja som to videla na sebe, tlacim tlacim a nic. tak som si pri tom zacala citat snazila som sa ukludnit a zrazu kludne po 15m. to zacalo tiec, ze som chytat nestihala. :-) Mne to neslo poriadne ani elektrickou pumpou :-( v tom roku maleho ma to prestalo bavit, tak dostal mliecne kase.
drzim palce, urcite sa to spravi. ked si pri prvom nemala problemy s mnozstvom mliecka tak nebudu ani teraz. Holcicka proste pije kolko potrebuje. Keby si skusila odstiriekat namiesto kojenia. po takych 3-4h od posledneho, tak verim tomu, ze odstriekas. drzim palce, to bude dobre!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
21.12.05 11:24

No muzu te uklidnit. Kojim jak o zivot a nalita prsa jsem mela jen prvni tydny a pak pri zavadeni prikrmu. Jinak se proste ustali mnozstvi, ktere tve mimco potrebuje. Ja odjakziva horkotezko odstrikala tak 10-20ml za 20 min a to rucne. Ale odstrikalvala jsem casto a uchovavala vrstvenim do sklenicky v mrazaku.
Teda pokud je mimco spokojene a pocurane, ani by me nenapadlo, ze mam malo mlika. A jestli ji casteji, je to take kolem tech 2m normalni. My jedli po hodine az dvou. Pricemz jedno kojeni trvalo treba i 40 min. Takze jsem porad kojila. No a zustalo mi to. Stale mame intervaly po dvou hodkach. Bohuzel i v noci. A to je nam uz pres 13m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
21.12.05 12:02

Ahoj.

Jestli máš zájem, tak tady je číslo na laktační poradkyni kterou mám vyzkoušenou. Chodila jsem k ní na těhu kurz- 606 837536.

Jinak s odstříkáváním mám taky bohaté zkušenosti. Nemohla jsem používat odsávačku, takže ručně. Stávalo se mi někdy to, co tobě. Někdy mlíko stříkalo a někdy jsem vypotila 60 ml max. Určitě velmi pomáhá u toho nebýt ve stresu, dál si k tomu nebo před tím vem půlitr nějakého teplého nápoje a prsa taky nahřej vodou. Mně pomáhalo je v průběhu odstříkávání natřásat. Jinak na zvýšení tvorby je nejdůležitější rada přikládat, přikládat, přikládat. Nebo odstříkávat, ale moje zkušenosti jsou takové, že přikládání je mnohem účinější. I to, že dítě jen tak pocucá je pro tvorbu stimulující. Jo a prsa jsem neměla nalitá snad ani v porodnici. Stále kojíme a já mám přitom pocit, že teď už tam fakt nic není a pak slyším, jak to do něj padá…

Měj se hezky a doufám, že tu mléčnou krizi brzo zvládnete.

CIBULKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
21.12.05 13:48

ahoj,
muzu potvrdit, cim vic se clovek na odstrikavani soustredi, tim min to tece. ja mam nalita prsa rano, kdyz malej v noci nevstava, tak z jednoho nakojim, z druhyho odstrikam a jeste pak nakrmim malyho. takze jestli mas pocit, ze mas malo, tak se neboj, mimi si vzdycky vytahne, i kdyz ty myslis, ze neni, co.
a jak radily holky, prikladej, co nejcasteji.
mne pomaha si predtim dat horkou sprchu, promasirovat prsa smerem k bradavce nebo i po nakojeni dam malyho k druhymu jeste prisat, tim mi to spusti, on je najedenej, tak se hned pusti a mne to krasne tece, ani nemusim moc pumpovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
21.12.05 14:01

Ahoj holky,
díky moc za rady :) .
Jinak samozřejmě vím o růstových spurtech i o tom, že se množství MM přizpůsobí dítěti, ale včera a jsem byla vyděšená, protože to jsem odstříkávala po 3,5 hodinách od posl. kojení a bylo to tak, jak jsem popsala. Malá mi právě už od porodnice jí dost nepravidelně. Někdy po 2 hodinách, jindy po 5. Přibírá ale pěkně a jinak se zdá spokojená.
Obě dvě holky měly min. týden nějaký bacil, takže možná jsem to od nich chytla a únavou, předvánočním (i jiným) stresem a do toho spěchem a nervozitou před návštěvami se asi stalo to, že MM je prostě O HODNĚ míň.
Doufám, že se to spraví. Dneska jsem se vykašlala na úklid i na ostatní věci a pěkně odpočívám, piju o závod a jdu si dát teplou vanu - dřív mi to taky pomáhalo :) .

Ještě jednou díky moc za rady i za tel. číslo - Cibulko.

Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
21.12.05 14:08

Ahoj,
ja bych ti poradila Caj pro kojici matky, ale to jsi psala, ze pijes. Me to dost hodne pomahalo. Na druhy den jsem mela prsa nalite.
Potom bych asi zkusila vice prikladat-kojit.
Moc jsem neporadila, ale drzim pesti at së to brzy vrati k dobremu normalu.
 Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
23.12.05 10:28

zkus si uvařit hutnou polívku a sněz jí celej kastrol, to mě zachránilo. Sice na chvíli, ale to je prostě u nás v rodině, nikdo nekojil dýl jak šest týdnů, já to zvládla tři měsíce, ale za cenu polívek, kojicích čajů, čtyř litrů vody denně ............. dost jsem se u toho natrápila, ale ta polívka zabírala. Ivča_K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí