PNP a socialní dávky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
PNP a socialní dávky?
Ahoj, děvčata prosím vas potřála bych vedet když pobíram na synka 3st.PNP ,,, plánuji se rozejít s přítelem, tudíž žila bych se synem sama, bydlíme v nájemním bytě,,na jakou zhruba částku bych mela nárok? abych to taky sama finančne utáhla,,takže fakt dumám,,
vím že je hmotka, pridavek na dítě, na bydlení atd,,z čeho bych si to mohla vypočítat tak nejak sama abych vedela dopředu na čem bych byla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@baruna1 davky budou zaviset na vysi alimentu… rozhodne bych se ale nespolehala na to ze vsechny dostanu… zeptej se na socce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@baruna1 píše:ále raděj nic. abys byla smířená s tím, že nárok máš jedině na výživné od otce dítěte a na své vlastní příjmy, jinak na nic. Ale to asi nechceš slyšet. jo a píšu ti to z titulu samoživitelky se třemi dětmi, kdyby ses náhodou chtěla čílit
@Tiger-lily co je jako???tvl..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lilyto nečílím se,,jen jsem se chtěla tak nako informovat,,jak bych na tom finančne byla, vim že mam nárok jen na své vlastní prijmy co taky jiného že? do práce nemužu syn je ZTP a jsem s ním doma takže asi takle no…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@baruna1 píše: @Tiger-lilyto nečílím se,,jen jsem se chtěla tak nako informovat,,jak bych na tom finančne byla, vim že mam nárok jen na své vlastní prijmy co taky jiného že? do práce nemužu syn je ZTP a jsem s ním doma takže asi takle no…
pak na něj musíš mít taky adekvátní výživné vzhledem k jeho nárokům. Potom nájemní smlouvu, TP v místě bydliště, platby ze svého (účet, složenka), na základě toho příspěvek na bydlení. Na přídavky na děti se dokládají příjmy rok zpětně, takže to taky připadá v úvahu. A pak už záleží jen na tom, kolik budeš mít dokupy - pokud nebude po zaplacení nákladů živ. minimum, doplatí Ti cosi na hmotné nouzi - tam dokládáš každý měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukni nastranky mpsv, tam najdes veskere informace
Pokud dostavas 3.stupen plus alimenty plus pridavek na dite s hmotkou bych moc nepocitala, spis nejaky prispevek na bydleni a na to jsou vsude na netu kalkulacky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@baruna1 píše: @Tiger-lilyto nečílím se,,jen jsem se chtěla tak nako informovat,,jak bych na tom finančne byla, vim že mam nárok jen na své vlastní prijmy co taky jiného že? do práce nemužu syn je ZTP a jsem s ním doma takže asi takle no…
já tě chápu, ale spíš jde o to, že je dobré stát nohama na zemi a nepočítat s dávkami a udělat si rozpočet takový, abys mohla fungovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@baruna1
A tušíš jaké by byly alimenty? Kolik bere otec výplatu? Na tom závisí další…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, na jakou částku přesně to ti nikdo neřekne. PNP se nepočítá do příjmů pro posuzování dávek jako je příspěvek na bydlení a přídavky na dítě.
Do dávek hmotné nouze( tuším) se už počítá. Ale buď jak buď, i s dávkama hmotné nouze se nikdy nedostaneš na částku vyšší, než že máš zaplacený nájem do výše normativních nákladů, což pro dítě a dospěláka je cca 8500 pro středně velké město a částky životního minima pro vás dva. Takže v tvém případě pokud splníš nárok na příspěvek na bydlení, tak příspěvek na bydlení a přídavky. Vysuď si z přítele co nejvyšší možné alimenty, na postižené dítě, on je ten, kdo za něj má s tebou zodpovědnost, jedině alimenty ti mohou zvednout peníze, aby s měla pro dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ano, podle toho, co jsem našla na netu, na příspěvek na živobytí a doplatek na bydlení se započítávají veškeré sociální dávky, takže jen s pnp, přídavkem na dítě a alimentama je to myslím pasé.
Dostaneš vysoký příspěvek na bydlení, protože v podstatě příjmem budou jen alimenty, takže na nejvyšší možné hranici, vzhledem k tomu, co platíš, víc asi nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@baruna1 PnP se do příspěvku na bydlení nezapočítává
. hmotka netušim tam je to hodně přísné. PnP, přídavek na dítě, alimenty a na bydlení
. Rozhodující budou alimenty.
Hlavně sehnat bydlení kde jde žádat o příspěvek nebo zůstaneš kde te´d bydlíš
. Dobré je že na bydlení se PnP nezapočítává takže budou posuzovat jako jediný příjem alimenty takže určitě dosáhneš ale kolik to Tě tady nikdo neřekne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejdříve zjisti, kolik chlap vydělává a kolik je ochoten platit na postižené dítě. Navíc se plánuješ rozejít s přítelem, takže on o tom ještě neví? ![]()
A už teď zjišťuješ na co by jsi konkrétně měla nárok? ![]()
Co takhle zatnout zuby a být s přítelem? Nebo jaký je důvod rozchodu, že tak hodně plánuješ se rozejít? Přítel pracuje? Kolik teda vydělává?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit