Pnutí, táhnutí bříška 27. týden těhotenství

388
26.10.13 20:13

Pnutí, táhnutí bříška 27tt

Holky, mám zvláštní dotaz který nevím přesně jak nazvat, pojemnovat.. :zed:
jsem těhotná zítra začínám 28tt.. už ani nevím jak dlouho to trvá, ale je to čím dál nepříjemnější. Pokaždé když se najím a stačí opravdu troška mám okamžitě břicho jak kdybych čekala trojčata a to opravdu..dost mě to bolí, táhá mě, je napnuté, táhne mi dolů a celkově mám bříško dole..i mě to bříško občas bolí, ale nic hrozného.. asi mi to bříško i tvrdne takový pocit z toho mám a začínám mít už strach páč když to přijde a teď je to skoro každý den, nejsem pak schopná ničeho úplně mě to omezuje :( mám už jedno dítě narozen 2011 plánovaným císařem takže mám strach aby tím co tu popisuju ta jizva nepraskla..na gyndě jsem byla teď v pondělí a já husa tohle zapomněla říct protože jsem sebou měla syna a zlobil takže jsem to pak vzala hopem a na další kontrolu jdu až 11.11. :zed:
teď mě zajímá zda jste zohle některá taky zažila a zda je to nějaký průser? :(
olouvám se za délku ale je těžké to popisovat.. teď mě z toho třeba bolí podbříšek :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
388
26.10.13 20:16

Ještě bych dodala..je to několik hodin co jsem jedla a jedla jsem malinko a teď mě dokonce to bříško bolí celé jak kdybych měla menzes, jde mit o i do boku a občas tam i píchne.. pohyby cítím a v pořádku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
26.10.13 20:43

No ja nevim presne, jak te to moc boli, ale ja jsem ted ve 35.tt a vesmes jsem takove pocity mela, kdyz mala z niceho nic vyrostla vice, mela jsem pocit, jakobych mela na sobe malou kosili a vsechno me tahlo a proste jakoby to brisko nestihalo tu velikost delohy. Ja jsem taky po cisari 2011, dole me to taky obcas poboliva, ale klasicky jako u prvniho tehu, ani me nenapadlo, ze by neco melo praskat, myslim si, ze v tehu se to nestava, prasknout jizva muze az u porodu tlacenim, co teda vim, proto jdu zase na cisar. Nebudu to riskovat.
Po jidle mi to taky pne a mam pocit, ze jsem sezrala snad cele prase a pritom je to treba jen salat. Ted se to trochu zlepsilo, i kdyz brisko je vetsi, mala se poskladala trochu jinak a povolilo to, ale od toho 25.tt jsem mela do ted stejne pocity po jidle jak popisujes, nemohla jsem se skoro najist… porad pocit plnosti. No vyhoda je, ze clovek aspon necpe a nepribira tolik :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
27.10.13 09:06

Ahoj já jsem ve 33tt a tyhle pocity mám už od 20tt krom toho mě bolí a tlačí spodek jak když má mimi vypadnout. Tvrdne mi břicho každou chvilku a mám pocit že bolení podbřišku mám skoro při každém pohybu svému dr jsem to řikala nic na mě nikdy neshledal jen povidal jestli to náhodou není tím že jste těhotná. Vtipálek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
27.10.13 18:42

Me dr. u prvniho rekla, ze kdyz bricho tvrdne vic jak10× denne neni to dobre. Nemusi to prej ani bolet, byla jsem proto radeji v nemocnici na odpocinek a magnesko pomohlo taky dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
27.10.13 19:10

Na tvrdnuti jsem brala Dologran v ciste forme, zabiral dobre, je to prirodni a velmi dobre vstrebatelne. Pokud nepomuze, pak bych si vyzadala taky magnesko od dr., je silnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katii
28.10.13 00:14

Ahoj, já jsem v 16tt a mám stejný problém… Většinou když se najim, začne mě bolet a táhnout břicho po stranách, včera ráno jsem málem ani nedošla do koupelny a odpoledne mě to chytlo venku a nemohla jsem pořádně chodit, přestalo to jen když jsem si sedla nebo lehla. Hned jsem projížděla články a diskuze, a dočetla jsem se, že by mělo jít o děložní vazy a o nic hrozného nejde (většinou). K doktorce jdu příští týden, tak uvidim, co mi řekne :nevim: Jsem z toho pořád neklidná :| Ale třeba dnes mě to nebolelo vůbec, až jsem se trochu bála, že je něco v nepořádku :D

• Citovat
  • Upravit
Katii
30.10.13 11:50

Tak mi dnes doktorka řekla, že je to v těhotenství naprosto normální a předepsala mi MAGNOSOLV :)

• Citovat
  • Upravit
1487
24.2.19 09:00

Oživuji diskusi.
Jsem 28.tt, druhé těhotenství. Celkově snáším tohle těhotenství hůř, než první, u prvního jsem pomalu ani o těhotenství nevěděla, nebýt rostoucího břicha. :lol: Ale teď k problému.
Kromě občasného tvrdnutí břicha už cca od 20.tt a bolesti stydké spony, kterou už nějakej ten den cítím, mě dneska zničehonic začalo jakoby „táhnout“ břicho, resp.spíš podbřišek a jde mi to až do pravýho třísla. Když najdu dobrou polohu, je to bez problému, ale jakmile se chci pohnout, nebo se zvednout a udělat pár kroků, připadám si trochu jako po operaci slepáku, po který jsem se pár dnů nemohla narovnat, nejsem prostě schopná udělat normálně pár kroků. Jinak v klidu nemám žádný bolesti, nic, bez teploty, žádný nevolnosti, tohle táhnutí souvisí čistě jen s pohybem. Jak už jsem psala, s prvním prckem tohle vůbec neznám, tak nevím, jestli mám plašit, nebo se uklidnit a ještě čekat, mohlo se mi někde něco třeba skřípnout, jak se prcek neustále vrtí, nebo takhle může být cítit třeba natahování vazů? :nevim: Díky za vaše zkušenosti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
24.2.19 09:21

Klid, to mám taky, třetí těhotenství (a měla jsem to i ve druhým, v prvním ne), jsem 30 tt, mám to už tak 14 dní. Je to tím, jak se břicho zvětšuje, tak ty svaly, vazy či co, se napínají, musí držet velkou váhu. Mě to pálení přechází i do bolesti, pokud musím ujít víc jak 1 km. Pomáhá na to těhotenský pás … a porod :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
24.2.19 09:27
@statecna.oslice píše:
Klid, to mám taky, třetí těhotenství (a měla jsem to i ve druhým, v prvním ne), jsem 30 tt, mám to už tak 14 dní. Je to tím, jak se břicho zvětšuje, tak ty svaly, vazy či co, se napínají, musí držet velkou váhu. Mě to pálení přechází i do bolesti, pokud musím ujít víc jak 1 km. Pomáhá na to těhotenský pás … a porod :lol:

No tak to jsi mě nepotěšila, ale díky, jsem trochu klidnější. :lol: Se tady ploužím po bytě jak mátoha a do toho dvouleťák, kterej potřebuje pozornost, no mazec. :lol: Tak snad už to do porodu uteče :lol:
Díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky