Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj holky, chtěla bych se zeptat vás, co jste po císaři a nekojíte.. malý bude za pár dní 5měsíců a já mam pořád veliký břicho, nehledě nato, že mě hrozně bolí pravá strana úplně stejně jako když se mi při těhotenství roztahovala děloha..(podle mudry teda) ted už těhotná nejsem a hrozně mě to tam bolí už několik dní.. a o zádech ani nemluvim…
chtěla bych se zeptat, jestli s tím máte některá taky zkušenosti.. s bolestmi břicha a s tím, že je furt nafouklý. jsem jako snad ve 4tym měsíci..
děkuji…
Ahojky nevím, ale myslím, že to moc normální není. Malý se narodil 30.4. taky císařem a břicho jsem měla zatáhlé asi za 2 měsíce. Je ale pravda, že kojím, ale myslím si, že to tak úplně tím nebude. Zkusila bych možná mínění i jiných doktorů
Tak já jsem 5,5 měsíce po císaři a břicho nemám zatáhlé ani omylem
Ale já neměla ploché bříško ani před otěhotněním…
S těmi bolestmi bych si ale zašla k doktorovi, to už mi moc normální nepřijde
Mně nikdy takhle břicho nebolelo, ani při MS…
noo asi zajdu, nemam na to vůbec čas,ale bolí to teda už dlouho takže musim.. já pře těhotenstvim neměla břicho žádný..
V tom zatahování břicha bych tak velký problém neviděla to by se podle mně spravilo posilováním. Ale myslím, že bys napřed měla vyřešit ty bolesti
ahoj, já jsem 3. měsíce po CS a břicho mě v místě jizvy občas pobolívá, ale asi spíš v místě kde byl dren
dr. mi řekl že ty vnitřní jizvy se hodí pomalu a že mám masírovat a jakoby se štípat ![]()
Břicho ploché fakt nemám, ale před tím jsem také nebyla vychrtlá, prostě se s tím baťohem smiřuji ![]()
nooo ty holky co kojí, ho maj plochy hned, ale mě jde spíš o to, že si připadam pořád, že tam neni něco v pořádku.. jakoby ndmutá a bolí mě celej bok na pravý straně.. beru antikoncepci a když mam mít menses, mam ho den a půl ale spíš to ani neni…
Aho Mono,
já jsem po sekci a kojila jsem do 9,5měs. Děloha se mi zatáhla hned, ale břicho až po půl roce od sekce. A to spíš tím, že jsem začla trochu na břicho cvičit ty cviky, co nám řekli na porodnici. Jinak ho stále mám volnější a je fakt, že jsem nikdy bez břicha nebyla. ![]()
jizvíková píše:
do 14 dnu po cisari bylo bricho ploche
Tak tak, jsem 14 dní po a břicho ploché, ale kojím.
Já jsem 7.týdnu po císaři.Břicho mám stále, ale já ho měla i před otěhotněním.Ale bolet by nemělo, raději si zajdi k doktorovi.Je fakt že mě bolelo když jsem kojila a podle mudr. se mi stahovala děloha, ale to bylo ještě v porodnici.
Jsem pro, aby vynalezli nějaký stahovací pás prodyšný (třeba pevnější síťka), pro ženy po císaři. Hodně by to všem ulehčilo zotavování. Mi teda aspoň hodně. Mám řez v místě, kde se mi tvoří při sedání rýha a tou vytahanou plácačkou tak překryji řez, potí se mi a tím pádem hůř hojí. Nemluvě o tom, jak to „tahá“ když chodím. Proto by měli něco vymyslet. Stahovací pásy poporodní, nejsou vhodné pro nás „císařky“ ![]()
Pokud máte nějakou radu, jak se zbavit těhotenského břicha, které mi zůstalo po porodu stejné - jen kleslo, tak s takovou radou okamžitě do placu ![]()
@Maculinka No… nevím jestli by ti to pomohlo, ale možná bys mohla zkusit taping… mi ho po císaři dělali kvůli zádům, ale měla jsem ho i na břiše a trošku mi ho drželo a řekla bych, že se to zlepšilo… nečekej zázraky, ale pomoci to může
@Vend a nemůžeš mít rozestoupenou břišní stěnu? Ten sval? Sestřenka je po porodu dva roky a pořád má břicho, jde s tím teď na nějakou operaci…