Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak jsem se dnes nad sebou zamyslela a zjistila jsem, že už odnedávna jsem opravdu pesimistka…máte to někdo podobně?
Já rozhodně. Jsem pesimista, možná i něco víc, jestli to jde.
A taky vidíš všechno tak špatně? A když se zrovna neděje nic nového, z čeho by jsi mohla mít radost, tak máš tak trochu depku?
Můžu se přidat? ![]()
Poslední dobou se snažím vždycky najít, alespoń trošku pozitivního, ale jde to ztuha.
Holky, já budu ráda (i když to zní hrozně) že v tom nejsem sama! Já prostě ze sebe mám pocit, že jakmile se neděje nic nového, začnu myslet tak, že je vše naprd, nic mě neba a podobně…
Příspěvek upraven 24.09.10 v 23:13
Já jsem dle psychologického testu labilní melancholik, což hovoří za vše…Manžel mi tuhle řekl, že ani neumím být šťastná. Vždy vidím nějaký háček, problém, něco čím se to pokazí…
Pořád nad vším přemýšlím, analyzuji, vymýšlím „co se zase může stát“ a jak tomu předejít…děs běs s tímhle žít, ale byla jsem poučena, že se s tím nic dělat nedá, maximálně zapracovat na labilitě a posunout to do stability. Zato umím dělat moc hezký tabulky, plány a seznamy, jsem pečlivá a mám naprostý pořádek v lékárničce
![]()
Příspěvek upraven 24.09.10 v 23:12
Holky, jsem tady. Asi bohužek pesimista každým coulem. Bojuju s tím, ale asi je to povaha a moc se nedá.
Přesně, já s tím bojuji asi celý život když to tak vemu…už na střední jsem byla divná, když mě nebavilo to, co ostatní…kravál, diskotéky, několik milenců…přišlo mi to jako něco špatnýho, nebo já nevím jak to popsat..
A teď, ve všem je háček, všude problém…počasí není tak jak bych chtěla, nevypadám jak bych chtěla…ani nevím, jak to popsat…
skoromanža mi též říká, že se neumím z ničeho radovat, že on má radost z krásného dne a já mám neustálý problém…
A ještě k tomu jsem perfekcionistka..vše má své místo, všude musí být pořádek
každému kdo přijde na návštěvu říkám, že mám bordel, i když sama dobře vím, že by se dalo jíst i z podlahy…vše musí být na svém místě a jak není, jsem z toho nervózní ![]()
MadGirlNancy, na tom něco bude. Já jsem profesí plánovačka výroby a tabulky a přesný plány mi dělají strašně dobře i v soukromí. Zrovna tak zásoby např. jídla ve špajzu, hned se cítím líp, jak je tam plno
Znáte knížku Deník americké manželky? to je moje bible, tam se poznávám
Kastelánka.
Můj muž mi taky říká, že jsem předem pesimistická, napružená a já to už i přiznávám. Ne teda jemu, ale sobě uvnitř. Taky jsem se přistihla, že očekávám od lidí podrazy a hádky a snažím se na to být připravená. A závidím teda optimistům - mám jich pár kolem sebe - vždycky být nadšený a všechno pochválit, šťastná povaha. Asi budu děsná, až budu stará.
Kamčo- a jaké to je, žít s pesimistou? Občas mám velké pochyby sama o sobě a ráda bych to viděla z druhé strany..
Betty, stejný. Špatnou náladu a depku si léčím úklidem a když se všechno leskne, mám jí lepší. Miluju naklizený dům, navařeno, nakoupeno, prostě jak z reklamy. A prudím muže a dceru, že dělaj bordel a hádáme se zbytečně kvůli tomu. Ale fakt to vím a nedokážu s tím zabojovat.
Ano, i já se uspávám podobně jako Betty (myslím teď Betty z knihy), procházím si skříně atd…
kniha mě moc bavila.
Příspěvek upraven 25.09.10 v 11:46
Emanko- tak to je ono, nejsem v tom sama! Miluju zásoby, naklizený barák, vše na svém místě…a kdo mi chce dělat chaos, ten se se zlou potáže…