Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, doufám, že se najde někdo kdo poradí, či má zkušenost. V pátek jsem začala špinit a gyn mi řekla, že to vypadá na potrat a dala mi doporučení na gyn. ambulanci, kdybych o víkendu začala krvácet. A já teď začala, zatím jako MS, ale světlejší a bolí mě břicho a hlava a záda. A nevím, zda mám teda plašit a jet, nebo to zatím nechat a čekat, jak moc budu krvácet dál…?
Nainuvo, já si to prožila letos v červenci…bylo to jako silnější menstruace, pouze to trvalo i se špiněním dýl- cca 12 dní… Nevím, co s tebou zamýšlela tvoje doktorka, můj Dr. nechal potrat proběhnout spontánně, bez čištění kyretou…nejdřív jsem z toho byla dost vyplašená, ale teď jsem moc ráda- miminko jsme si strašně přáli a bez kyretáže jsme se snažením nemuseli dlouho čekat…
Moc držím palce, ať to tělo i duše dobře zvládnou ![]()
Je to tak, že když to proběhne „přírodní“ cestou, můžeme se začít dřív snažit? Tak zkusím ještě vyčkat a pojedu, kdyby se to horšilo… ![]()
Jako MS? No krvaceni v 5tt to je velmi pravdepodobne, ze MS prichazi. Zalezi na tobe, na pohotovosti ti muzou neco dat, ale casto takhle brzo nic nedavaji. Je dost nepravdepodobne, ze krvaceni prestane… kazdopadne, hodne stesti
jasne, ze prirodni, je to mnohem lepsi nez po zasahu lekare, po kyrete mas sestinedeli
Nainuva píše:
Je to tak, že když to proběhne „přírodní“ cestou, můžeme se začít dřív snažit? Tak zkusím ještě vyčkat a pojedu, kdyby se to horšilo…
muzes prakticky hned…ja jsem po kyretazi delohy v srpnu,mela jsem zamlkle tehu a musim pockat…jak jsem vedela,ze je to spatne a kdyz jsem vedela,ze uz neni sance na zmenu,tak jsem si prala moc,abych to prirozene potratila,bylo by to pro me o neco jednodussi nez cekat na revizi a zazit ty hnusne veci kolem
hodne sily preji
Mně tedy v nemocnici řekli, že mi nic dávat nebudou, že to je velmi časné a že by stejně s největší pravděpodobností nic nezabralo…to jsem ještě jen špinila. Pak jsem byla na vyšetření u svého Dr., ten nabral krev a z ní už bylo poznat, že se HCG snižuje. Plod se zřejmě ani nevyvinul, nebo to velice brzy vzdal ![]()
Výběr byla přirozeně nebo kyretáž. Já pročetla strašně moc článků na anglických stránkách , tak jsem se rozhodla na kyret nejít… Po kyretáži se doporučuje čekat minimálně 3 cykly a pak teprve začít znovu. Navíc to může přinést komplikace… Po spontánních potratech se čeká 1 cyklus, v USA nečekají vůbec… Mně tedy ten 1 cyklus trvalo, než se vůbec tělo srovnalo… ![]()
aha, díky za radu, zkusím to vydržet normálně, je to prostě silná Ms. Lékařka mí říkala, že mi dyžtak napíše žádanku na kyretáž, ale tak uvidíme. zítra skočím na odběr HCg a pak ke gynadaři, snad mě na kyretáž nepošle.
Nainuva píše:
aha, díky za radu, zkusím to vydržet normálně, je to prostě silná Ms. Lékařka mí říkala, že mi dyžtak napíše žádanku na kyretáž, ale tak uvidíme. zítra skočím na odběr HCg a pak ke gynadaři, snad mě na kyretáž nepošle.
kdybys chtela nejake info ohledne kyretaze,tak se pak ptej,reknu ti co potrebujes
ahoj, já sito letos prožila 2× za sebou a 3 měsíc jsem otěhotněla a mimčo se drží
jsem 10 tt. Dr mi též říkal že je to ranný potrat že se vajíčko zahnizďovalo a pak to vzdalo. a jelikož jsem nemusela na kyretáž mohli jsme se bez pauzy snažit okamžitě dál, ještě dr říkal že tím potratem máme jakoby předhnojíno. výsledek vydíš v metříku. Vím že je to těžké, já to hoodně obulila, ale dalším snažením vše drobet opadlo. držím palečky, a buď silná ať už to dopadne jakkoliv
![]()
Ahoj Nainuvo, taky mě letos v srpnu potkalo to, co Tebe
Byla jsem z toho hodně zklamaná, miminko jsme si moc přáli a docela dlouho jsme na něho čekali. Byla jsem v 6.tt. První den jsem jenom špinila, ale potom se mi v noci spustila mrcha a krvácení trvalo 15 dní, takže hrůza. Oddychla jsem si teprve minulou neděli. Ale moje tělo ještě pořád vylučuje hcg, takže už jsem byla 4× na krvi, naposledy teď v pátek a furt tam něco málo je (26), takže v pátek jdu znovu a doufám, že už bude nula. ![]()
Je to blbá zkušenost, ale snažila jsem se utěšit tím, že se tohle stává opravdu dost často a že lepší, když mimčo odešlo takhle zezačátku než potom nedejbože ve vyšším stádiu.
Doktor mi taky řekl, že když se tělo vyčistilo samo, tak se snažit můžem začít hned. Takže teď vyčkávám na první ms a potom hurá do snažení ![]()
První týden po potratu jsem si hodně pobrečela, ale teď už je mi dobře a hledím dopředu s optimismem, že mimčo určitě jednou bude a bude všechno probíhat tak, jak má.
Tobě moc držím palce, ať překonáš tohle ošklivý období a ať je pak co nejrychleji nový miminko v bříšku ![]()
Lucie80 píše:
Ahoj Nainuvo, taky mě letos v srpnu potkalo to, co TebeByla jsem z toho hodně zklamaná, miminko jsme si moc přáli a docela dlouho jsme na něho čekali. Byla jsem v 6.tt. První den jsem jenom špinila, ale potom se mi v noci spustila mrcha a krvácení trvalo 15 dní, takže hrůza. Oddychla jsem si teprve minulou neděli. Ale moje tělo ještě pořád vylučuje hcg, takže už jsem byla 4× na krvi, naposledy teď v pátek a furt tam něco málo je (26), takže v pátek jdu znovu a doufám, že už bude nula.
Je to blbá zkušenost, ale snažila jsem se utěšit tím, že se tohle stává opravdu dost často a že lepší, když mimčo odešlo takhle zezačátku než potom nedejbože ve vyšším stádiu.
Doktor mi taky řekl, že když se tělo vyčistilo samo, tak se snažit můžem začít hned. Takže teď vyčkávám na první ms a potom hurá do snažení
První týden po potratu jsem si hodně pobrečela, ale teď už je mi dobře a hledím dopředu s optimismem, že mimčo určitě jednou bude a bude všechno probíhat tak, jak má.
Tobě moc držím palce, ať překonáš tohle ošklivý období a ať je pak co nejrychleji nový miminko v bříšku
A bylas u doktora, když jsi začala krvácet? Nepřemlouval tě do zákroku? Taky je mi do pláče, sice si člověk sotva stačil zvyknout, ale moc mi to chybí.
Jsem ráda za vaše reakce, netušila jsem, že tolik
z vás tomu nechaly volný průchod ![]()
ahojky,a honem do nemocnice.Já byla stejně jako ty,začala jsem ktvácet a když jsem tam přijela už bylo pozdě.není radno si s tímto zahrávat.já sice krvácela silně a bylo poznat,že to nejsou obyč MS ale každá to má jinak.Je to pět dní co se to stalo a přeji ti ať ty nemáš takovou smůlu… ![]()
Ahoj Nainuvo, mě se tohle stalo minulý měsíc, byla jsem i u doktora, protože testy sice čárku ukazovaly, ale nesílila, tak mi vzal krev. Na UTZ mi řekl, že vidí zatím jen vysokou sliznici a že mám dojít další týden. No a o tři dny později jsem večer začala lehce špinit a druhý den se mi spustila ms, ten první den mi bylo zle a měla jsem křeče, potom už to byla normální ms. Hcg jsem měla 68. Taky jsem to obrečela, ale podle mě se takhle brzo nic dělat nedá a je nejlepší, když to samo odejde. Chtěli jsme s přítelem vydržet do ms a začít znovu, no ale nějak to nedopadlo, takže teď jsem 6tt + 0 a zatím je to snad dobrý, u dr. jsem ještě nebyla. Minule mě pár dní před tím všechny příznaky přešly, teď se drží. Tak držím palečky, ikdyž to nedopadne dobře, tak ať se vám to podaří brzo znovu.