Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, mám takový choulostivý dotaz. Jsem téměř dva týdny po porodu s nástřihem. Šití se hojí dobře, akorát část se mi rozvolnila a zašít znovu mi to zatím nechtějí. Ale vůbec to nebolí, takže to neřeším. Jenže dneska jsem šla poprvé na delší procházku a překvapil mně, omlouvám se za následující popis, tlak v oblasti stydkých pysků - malých, prostě tam nahoře, přitom jsem měla šitou hráz, takže to nechápu. A nepřestalo mně to bolet už celý den. Je to nepříjemné při každém pohybu. Měla jste to některá také?
Děkuji. Eva
Ano, měla a docela dlouho - po prvním porodu - tam to tlačení bylo pro mě náročnější.. pomohl vzdušný oděv, chladnější sprcha a ze začátku to s dlouhými procházkami nepřehánět.. Prostě to tam dole bylo oteklé skoro vše…
Taky jsem se dost mazala gelem z dub. kůry / koupíš v lékárně cca za 45Kč /
Chladil a pomáhat stahovat a tlumit tyhle nepříjemné pocity… Pokud by to bylo ale hodně radši bych šla k dr. na kontrolu. ![]()
@Evullka ono je to dole cele po porodu jeste prekrvene, mozna stale mirne otekle. To, ze ti sili hraz neznamena, ze jsi nemohla mit drobne prasklinkly treba i jinde. Ja primo to co popisujes nezazila, ale zase me opravdu hodne bolelo vse okolo mocove trubice. Podle me to chce jen vice casu. Setri se, jsi sestinedelka, to taky pomuze.
EDIT jo, ta dubova kura je dobry napad, ja teda pouzivala odvar, ale to je asi jedno.
Při prvních procházkách s kočárem jsem měla pocit, že mi pipkou vypadnou vnitřnosti, brrr, hrozně nepříjemné ![]()
Ale časem se to spraví, nepřeháněj to s pohybem a možná i lehounce zkus cvičit pánevní dno - ale fakt pomalu a opatrně, do konce šestinedělí bych to příliš neřešila.
Mě sestřička řekla ať mažu jen zvenku! Zevnitř ani náhodou-taky jsem tam ale šitá. Doporučila mi měsíčkovou mast a mě vyhovuje, je taková mastnější a dobře to promastí.