Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, za týden rodím a tak si jdu nějak utřídit své zvědy ![]()
První dceři je šest a já už hodně věcí zapoměla! ![]()
Po narození se vyzvedává RL dítěte na matrice do jaké doby prosím?
RD a porodné budu řešit též po narození, to mám zjištěné.
Dál ale vzpomínám, po příchodu z porodky, kdy se jde k dětské doktorce? Jak je to s těmi povinnými/nepovinnými očkováními, co tu vidím hodně diskuzí.
První dceři píchali ouška až po všech očkováních cca ve třech měsících snad ![]()
Dík za objasnění.
V porodnici ti řeknou, kdy na matriku, já šla asi za týden od propuštění. Porodné nevím, já nemám nárok. Dceři píchal dr. uši asi po půl roce od narození. Jinak přeji hodně zdraví a štěstí! ![]()
@Ice79 píše:
V porodnici ti řeknou, kdy na matriku, já šla asi za týden od propuštění. Porodné nevím, já nemám nárok. Dceři píchal dr. uši asi po půl roce od narození. Jinak přeji hodně zdraví a štěstí!
A k pediatričce jsem šla asi po týdnu po propuštění.
K nám doktorka přišla druhý den po propuštění z nemocnice, hned ten den jsme šli i vyzvednout rodný list na matriku a ouška nám píchat nebudou máme kluka
očkování nás čeká teď ve 3 měsících
U PLDD se ohlásit telefonicky v den propuštní z porodnice - kontrola buď doma nebo v ordinaci by měla být 3 dny od propuštění
@Anonymní píše:
Ahoj, za týden rodím a tak si jdu nějak utřídit své zvědy
První dceři je šest a já už hodně věcí zapoměla!
Po narození se vyzvedává RL dítěte na matrice do jaké doby prosím?
RD a porodné budu řešit též po narození, to mám zjištěné.
Dál ale vzpomínám, po příchodu z porodky, kdy se jde k dětské doktorce? Jak je to s těmi povinnými/nepovinnými očkováními, co tu vidím hodně diskuzí.
První dceři píchali ouška až po všech očkováních cca ve třech měsících snadDík za objasnění.
Rl si můžeš nechat poslat dom, nebo ho vyzvednout na matrice - stačí tam zavolat, není na to lhůta. Ale je třeba ho mít co nejdřív kvůli pojišťovně. První návštěva novoše bývá den po propuštění doma, ale záleží, jak se dohodnete - my šli normálně do ordinace… zavolej dr po propuštění a domluv se s ní. Co se týče očkování, sama musíš vědět - já odkládala, první hexa v půl roce, před druhým rokem první a jediná mmr, aby mohl ve 2 do školky.. víc nedám, nepovinná vůbec. Ale je to rozhodnutí každého ![]()
@Anonymní píše:
Dík moc všem. Nevěděla jsem, že se dá RL poslat domů
jj, dá. Zavolej si na příslušnou matriku. Už si nepamatuju, jestli se ptali přímo v porodce, zda si to vyzvednu nebo mají poslat ![]()
http://mama.pigy.cz/…du-na-urady/
Zkus mrknout i sem jestli Ti to pomůže ![]()
Rodny list se vydava cca tyden od porodu, urcite vse rekne pracovnice v porodnici. Postou nevim jestli to jde, vydava se oproti podpisu jdeo dost dulezity dokument. Lekarce s e zavola poprichoduz porodnice a ona tusim do 2prac. Dnu dorazi. Ockovani je na každém, ja davam povinne, starsi ma navic zloutenku a jsem za ni rada, ted tu hodne řadí náušnice se davaji nejcasteji po ockovani, nejcasteji kolem trech mesicu.