Po třicítce poprvé do práce

78
1.11.16 08:38

Po třicítce poprvé do práce

Jsem zrovna na neschopence a jak má člověk spoustu času přemýšlet, dolehla na mě obava, jak budu své první zaměstnání hledat po třicítce. Nikdy jsem nevěděla co chci v životě dělat a životem jsem se spíš plácala. Vždy jsem se cítila tak nějak ztracená. Po SŠ zdravotního směru jsem byla rok na jazykovce, pak jsem se 3 roky plácala na VŠ politického směru (nakonec jsem nedostudovala). Neměla jsem žádnou praxi, nikde jsem nemohla najít práci a tak jsem se rozhodla udělat si ještě VOŠ, kterou jsem naštěstí dokončila (opět ve zdravotnictví, obor, ve kterém nikdy nechci pracovat). Já vím, jsem blbá, proč jsem na tu školu teda chodila. To si říkám každou vteřinu. Na konci studia jsem otěhotněla. Chceme 2 děti, takže pár let asi budu doma a v nějakých 32 si budu hledat zaměstnání. Nechci tady brečet z toho jak jsem si to po…, i když si každý den vyčítám, jak jsem se špatně rozhodovala. Kolem vidím své bývalé spolužáky, které buď dokončily VŠ, kterou chtěli studovat, popř. už mají za sebou nějakou kariéru.
Chtěla jsem se zeptat, jestli jste byla některá v podobné situaci. Jak se vám třeba pomohlo najít sama sebe a to, co vás aspoň trochu baví. Vzhledem k tomu, že budu doma pár let, tak bych na sobě ráda zapracovala. Umím anglicky a začala jsem se učit ještě německy. Nevím jestli nezkusit studovat ještě nějakou VŠ, abych zvýšila své šance při hledání práce. Ale nevím jakou. Bojím se, abych se zase nerozhodovala špatně a bylo mi to ve finále k ničemu. Co se týče povahy, jsem spíše introvert. Přemýšlela jsem nad učitelstvím, ale to by pro mě bylo asi devastační. Myslím, že by mě bavilo účetnictví. Mamko ho dělá, hrabe se v papírech, tolik nepřijde do kontaktu s lidmi. Ale se školami zaměřenýma na zdravotnictví nevím o účetnictví nic a na nějakou pomocnou pozici, po mě nikdo nevzdechne. Připadám si ve slepé uličce a nevím jak z ní ven :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1.11.16 08:45

Jé, další VŠ už nedělej, budeš zbytečně překvalifikována. Já věděla hned, že chci dělat v hotelu anebo v cestovce. Pak šla na vošku, výšku ekonomku, udělal praxi, ale stejně nedělám v oboru, který by mě bavil, protože mi dává málo peněz (rozuměj 14 hrubého v Neckermannovi byl masakr) takže jsem se přestěhovala, makám rukama a mám se finančně lépe. Ono po dětech bez praxe můžeš začít třeba ve skladu, nebo vybavovat zboží, tam berou všechny, i co mají VŠ :kytka: a to nemyslím nějak zle.
Třeba pak příjdeš na to, co tě baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
1.11.16 08:47

Co si při rodičovské dodělat nějaký rekvalifikační kurz účetnictví? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.16 08:52

@Kamkam to je dobrý nápad, pak máš možnost dělat účetní v Siemens v Praze, mají i školku pro děti. Tam by ses chytla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10426
1.11.16 08:55

@Morwen další školu bych nedělala, škola ti práci nezaručí, kor dneska, kdy má vejšku různých kvalit kde kdo, k tomu umí 2 jazyky a v tvým veku má x let praxi. S účtem to neni taková sranda, účetní není asistentka, aby to mohl dělat někdo bez patřičného vzdělání, pokud nemáš alespoň maturu z účta, tak nečekej, že bys to někdy mohla dělat. Já měla z účta maturu i státnici a stejně mě bez praxe nechtěli nikde vzít… :? spíš bych se zaměřila na něco, kde bys mohla uplatnit už to, co vystudovaný máš, něco v tom zdravotnictví, třebas obchodní zástupce se zdravotnickými potřebami, jestli nechceš dělat speciálně ve zdravotnictví - a hlavně, neseděla bych teda doma na zadku celou mateřskou, ale dělala bych aspoň brigády, abych něco měla, ne jen prázdný životopis - hodně těch firem zdravotních shánějí hostesky do lékáren na prezentaci svých produktů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30936
1.11.16 08:56

Moc to nechapu, pokud jsi na neschopence, tak jsi nekde zamestnana, ne? Dalsi VS nedelej, ne, ze by jsi byla prekvalifikovana, ale pokud ani nevis jakou, byla by to ztrata casu. Holt zacnes po detech v nejakem supermarketu a nebo objevis neco, co by te bavilo a zacnes treba podnikat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
1.11.16 09:01

@Morwen Jak na neschopence? Nerozumim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
1.11.16 09:01

Když jsi na neschopence, tak do práce chodíš, ne? Ani jsi nikdy nebyla třeba někde na brigádě? půl úvazku?

Další školu už bych nedělala, naopak se snažila najít něco, co tě baví i skrz studium na škole - přece to nemohl být až takový opruz, ne? Když jsi školu dodělala.

Anebo prď na kariéru, a holt budeš pracovat někde, kde vzdělání až tolik nepotřebuješ. Prodavačka třeba.

• Citovat
  • Upravit
78
1.11.16 09:06

..

Příspěvek upraven 01.11.16 v 10:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.16 09:06

Ja jsem po škole dva roky pracovala, ale ted už jsem několik let doma s více dětmi. Nemám pocit, ze bych si to nějak po..Mateřství a péče o děti, rodinu me maximálně naplňuje. Až ted, po desetileté pauze jsem se rozhodla, ze budu ještě studovat.Obor,který sice není úplně odlišný a přesto mi změní kvalifikaci. Některé předměty jsou stejné, tak to pro me není úplně nové. Byla jsem studijní typ, do hlavy mi to leze samo.Az ted jsem našla, co bych v životě chtěla delat.Do konce Rd s nejmladším dítětem mi zbývá dva a půl roku, ale nevylučuji možnost dalšího dítěte, ted záleží na okolnostech. Kdyby nahodou, tak bych sla do práce az po petatricitce. Nijak se toho nebojim, péče o deti me naplnuje, studium me baví. V oboru, který ted studuji, bych chtela pracovat.Je fakt, ze me do skladu nebo do obchodu nikdo nepozene.Ze zdravotních důvodů nemuzu pracovat fyzicky.
Dívej se na to pozitivně a neboj se dopředu :kytka: Jen je škoda, ze sis tenkrat jeste bez závazků nevybrala obor, který by Te bavil a ve kterem by sis mohla rozšiřovat kvalifikaci.
Z tech, co mají v mem veku uz pracovně neco za sebou, fakt depku nemám. Ja mam zase jiné hodnoty :kytka: Slovo kariéra nemam moc ráda, protože tady v Čr se poslední dobou naduziva a nesprávně chápe. Vetsina lidí kolem mě chodí do práce, pozdeji se to snaží skloubit s planovanim rodiny. Skutečnou kariéru dělá málokdo.
Prosím ponechat anonymitu nebo smazat, nechci, aby kdokoliv věděl, ze uvazujeme o dalším těhotenství

• Citovat
  • Upravit
13141
1.11.16 09:10

Mam vystudovanou VS, i jsem nekolik let pracovala v oboru.
Po RD me vyhodili. Ale vedela jsem to dopredu.
Udelala jsem si rekvalifikaci, dal se vzdelavam a drlam uplne neco jineho nez pred MD.
Jsem extrovert, takze ja pracuji s lidma…

Meby se treba to tvoje zdravotni vzdelani dost hodilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
1.11.16 09:10

@Morwen Bude to pro tebe docela nápor-tak aby si to zvládla. Nikdy si nepracovala, tzn. nejsi zvyklá na frmol v práci. Navíc do toho spadneš s rodinou za zády. Brzy po porodu druhého dítěte bych šla někam na brigádu-pár hodin v týdnu v nějakém marketu.Aby ses naučila do života vložit i práci. Poznáš jiné lidi, rozšíříš si obzory. A možná přijdeš i na to, co by tě do budoucna bavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
1.11.16 09:11

Omyl, chtela jsem psat do jine diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
1.11.16 09:17

Jak na neschopence? A hledáš první zaměstnání? Taky nechápu