Po třicítce poprvé do práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Morwen Přidám se k těm, kteří radí jít pak od dětí na nějakou brigádu. Tam si uvědomíš, co v rámci pracovní náplně dělat chceš/nechceš, v čem jsi dobrá a co naopak není vůbec pro tebe. Pokud tohle nevíš, tak nemá vůbec smysl začínat s nějakou školou. Škola totiož není všechno. Znám jednu vystudovanou doktorku, která klasickou doktorku za 25 let své praxe vůbec nedělala, protože v nemocnici nebo ordinaci je vzhledem ke své povaze prostě nepoužitelná. Udělala velmi dobrou kariéru ve farmacii.
Se zdravotním vzděláním totiž nemusíš skončit automaticky někde jako směnující zaměstnanec ve zdravotnickém zařízení. Znám lidi se zdrávkou, co šli do obchodních firem zameřených na zdravotnictví, na hygienu či do státní správy, nebo dělají kvalitáře v rámci výroby zdravotnických pomůcek. Jedna moje kamarádka se zdravotním vzděláním dělá marketing. Jen je ale potřeba vědět, co od života chceš a mít trochu zmapováno, jaké jsou možnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co delat na sebe? Dodelat si kurz na masaze a fyzio a venovat se tomu? Staci ti k tomu luzko a tvoje sikovnost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo sestra u obvodaka treba. Dobra pracovni doba k detem. Nekdo bere i bez prace radeji a zanestnance si " vychova". Ja se dnes vracim do prace po temer 4 letech do jineho oboru. Neni to jednoduchy uz ted mam nervy jak zo budu davat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Morwen Tak pak hledej něco kancelářského. Nejvíc se čovek naučí stejně praxí. Pokud budeš chtít časem dělat nějaký kariérní posun, tak si případně formální vzdělání můžeš doplnit za pochodu. On kolikrát nějaký specializovaný intenzivní kurz s lidmi z reálné praxe Ti dá tisíckrát víc, než 3 roky přednášek na VŠ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsou pořád samý výmluvy, co všechno dělat nemůžeš. Co zkusit spíš napsat, co dělat můžeš?
Pokud máš zdravotnické vzdělání, takových lidí je nedostatek. kamarádka třeba dělá ošetřovatelku starým lidem v soukromé firmě, jezdí k nim domů, tam jim připraví jídlo, nebo je doprovází k lékaři. A dělá sice směny, ale ranní má od 6 do 2 a odpolední od 11 do 6. A někdo tam dělá jenom ranní.
- Citovat
- Upravit
Neboj, nejsi v tom sama. Hodne lidi nevi co chce v zivote delat, znam i 40 co studuji a k tomu ruzne brigadnici. Ale neni to tak ze by vsechny chtely byt strasne chytre a vzdelane. Samozrejme jsou i takove cilevedome pilne damy ale jsou i ty druhe. Samy vlastne priznaji ze nevi co si v zivote pocit a ze se boji ze se spatne rozhodnou, tak jdou na skolu a pak se citi bezpecne protoze se jejich zivot pak 4 roky toci okolo skoly a skola jim dava pocit bezpeci..najdi si neco co te fakt bavi, zajima. Treba to poznas az na MD. Znam i holku s dvema VS ktera pece dorty a ma cukrarnu. Proste ji to chytlo, nasla se v tom a dela to..Hlavne nedelej neco kvuli tomu ze to dela znama nebo mama..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo holky, já jsem na tom podobně, taky nevím kam se zařadit. Moje střední škola se totálně minula s povoláními, která by mě bavila. Takže při hledání práce jsem vedle jak ta jedle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Morwen Nemáš žádné hlídání? Manžel pracuje nepřetržitě-od rána, do noci i víkendy? Nemá týdně třeba 10 hodin volno, že by pohlídal dítě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Morwen píše:
@SvisticeJj, to bych chtěla něco kancelářského. Spíš vím, že se na tyhle pozice hlásí mraky lidí. Protože jsem chtěla vědět, jestli si právě dodělat nějaký vzdělání, kurzy, jazyky, co by mohlo zvýšit mé šance.
Vidíš a mě už ekonomika a kancelářská práce leze krkem. Mám maturitu z administrativy. Přála bych si dělat sociální obor, starat se třeba o postižené děti, ale nemám školu, tak mám smůlu. Dále mě baví zahrada, bylinkaření a vše kolem. Ale nemám zahradnickou školu, tak holt smůla, nikde nikdo mě šanci nedá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja jsem na tom bohuzel podobne
je mi 32, jsem na RD se dvema malymi detmi a mam VS, se kterou jsem se uplne minula oborem. Karieristka ale nejsem, je pro me dulezitejsi rodina, takze uvidim, kam me vitr zavane