Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Hezký večer, všechny zdravím. S manželem plánujeme letět v srpnu na dovču do Egypta. Od mnohých jsem slyšela, že tam v tu dobu bývá přes 40 stupňů a nedá se to. Prý tam všichni vstávají brzy ráno a jsou venku do oběda a z pokoje vylézají až v k večeru, protože je nesnesitelné horko. Byl jste tam někdo v srpnu? Bohužel jindy nám to letos nejspíš nevyjde kvůli práci.![]()
Byli jsme v srpnu a bez problemu, chodili jsme nejen na plaz, ale i do mesta, jsme teplomilni. Nevnimala jsem to jako nejake vycerpavajici vedro a uzili jsme si to.
Byla jsem tam kdysi v srpnu a bylo fakt strašné vedro. Měli jsme to k moři od pokoje asi 500m a nešlo to ujít bez ochlazení v bazénu, cestou jsme měli 3 a v každém jsme se museli smočit
Opalovala jsem se jenom na kraji bazénu ve vodě, jinak se na slunci nedalo být. Na žádný výlet jsme nejeli, to se nedalo. Pouze večer procházka po kramech…
Byli sme v Egyptě cca 5c z toho jednou na konci června a to vedro si pamatuji dodnes😀 byla to jedna z tech prvních cest a zrovna sme jeli i na výlet do Káhiry, no Písek a zem se uplne vlnila tim horkem a my sní 😀 ja osobně bych v srpnu nikdy nejela, jezdíme vetsinou říjen nebo květen 🙈
Větší vedra jsem v srpnu zažila v Turecku a Řecku než v Egyptě. Mně to nepřišlo jako nějaká hrůza, taky jsem se toho bála, ale pokud budete jen u moře a nebudete někde cestovat, tak za mě v klidu.
Teď nevím jestli jsme tam byli v červenci nebo v srpnu, ale nikdy víc. Skvělý nápad ex který chtěl do pořádnýho tepla ![]()
Vedro šílený, na zdechnuti, moře mělo taky snad 30 stupňů. Téměř celá dovolená pros.rana ke konci i
Přítel skončil na pohotovosti na kapačkách. A to jsme si čistili i zuby vodou z kohoutku. A jinak ještě celkem hodně foukalo jinak by se nedalo být venku snad vůbec.
Egyptu bych se v srpnu fakt vyhnul. U středomoří mi přijde skvělé, že tam lze zajet v době, kdy u nás je už podzim a tam je teplo. V říjnu se jde ve Španělsku krásně koupat, voda nádherně teplá, vzduch - chladnější jsou jen noci, ve dne teplo, i když ne zas extrémní horko. V Egyptě je zas tepleji, tam by asi šlo zajet i v listopadu. I když já nemám rád horka ani u nás, po prázdninách jsem vždy rád, že už je září, mám rád teplé jaro a podzim, ale léto mám radši chladnější.
Pokud zvládáš vedra, tak hurá na to. Ale cca květen až říjen se tam spíše nejezdí. Běžné jsou teploty nad 40, minulý rok měli i přes 50
![]()
@Anonymní píše:
Hezký večer, všechny zdravím. S manželem plánujeme letět v srpnu na dovču do Egypta. Od mnohých jsem slyšela, že tam v tu dobu bývá přes 40 stupňů a nedá se to. Prý tam všichni vstávají brzy ráno a jsou venku do oběda a z pokoje vylézají až v k večeru, protože je nesnesitelné horko. Byl jste tam někdo v srpnu? Bohužel jindy nám to letos nejspíš nevyjde kvůli práci.![]()
Byla a vedro silene..dalo se prezit jen pod slunecnikem u more, v mori.
@Anonymní píše:
prosím tě, na co se jako ptáš?
Že je tam těch 40 stupňů, to ber jako fakt. To zjistíš snad z každého zdroje, který vyhledáš. Nebo máš pocit, že všechna média lžou a tady ti někdo řekne tajemství, že je tam ve skutečnosti krásných 30 a jen se to tají, aby tam nebylo narváno lidmi…? ![]()
A pak - k čemu ti je, když ti Máňa řekne, že jí tam bylo příjemně, ale Božena se ohradí, že jí tam teda bylo vedro?
Jedna věc je teplota - tu už víš - a druhá věc je jak tu teplotu kdo snáší a to je subjektivní a to ti nikdo neřekne, jak (ne)příjemné to bude tobě. ![]()
Masakr motorovou pilou. Na slunku asi 150 st a moře s bazénem tak 45. Dcera chtěla jet po 3 dnech domů ![]()
@vulpes píše:
prosím tě, na co se jako ptáš?Že je tam těch 40 stupňů, to ber jako fakt. To zjistíš snad z každého zdroje, který vyhledáš. Nebo máš pocit, že všechna média lžou a tady ti někdo řekne tajemství, že je tam ve skutečnosti krásných 30 a jen se to tají, aby tam nebylo narváno lidmi…?
A pak - k čemu ti je, když ti Máňa řekne, že jí tam bylo příjemně, ale Božena se ohradí, že jí tam teda bylo vedro?
Jedna věc je teplota - tu už víš - a druhá věc je jak tu teplotu kdo snáší a to je subjektivní a to ti nikdo neřekne, jak (ne)příjemné to bude tobě.
Všimla sis, že jsi na diskuzi? Tak si zakladatelka došla pokecat ![]()
@vulpes ach jo, čekala jsem, že se ozve taková arogantní namyšlená kráva, která neumí normálně odpovědět nebo aspoň držet hubu ![]()
@Kfětoslava píše:
Všimla sis, že jsi na diskuzi? Tak si zakladatelka došla pokecat
jo, to já taky ![]()
Proč anonym? Já tam nikdy nebyla a snad ani nebudu muset, neláká mě to. Zkušenosti lidí z mého okolí z loňska - v srpnu se tam dalo přežít jen ve vodě s pauzama na jídlo. Teď záleží, k čemu ti tahle informace bude. Btw takových diskuzí je tu hodně a jedni Egypt milují a druzí skoro nenávidí.
Hezký večer, všechny zdravím. S manželem plánujeme letět v srpnu na dovču do Egypta. Od mnohých jsem slyšela, že tam v tu dobu bývá přes 40 stupňů a nedá se to. Prý tam všichni vstávají brzy ráno a jsou venku do oběda a z pokoje vylézají až v k večeru, protože je nesnesitelné horko. Byl jste tam někdo v srpnu? Bohužel jindy nám to letos nejspíš nevyjde kvůli práci.