Počáteční výbavička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21680
29.3.19 19:35

Ja jsem mela vse vcetne tasky do porodnice nachystane 4tydny pred porodem, i ted to tak budu mit. Termin mam za dva mesice a uz chci mit vse hotovo a odpocivat :)

Seznam vybavicky: https://www.emimino.cz/…tavky-13869/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24215
29.3.19 19:45

Já nakupovala postupně od toho 20tt. Většinou jsem koukala po akcích. Postupně už jsme začli chystat pokojík ( malovat , dodělat podlahy). Složí teda spíše jako šatna. Syn spí s námi v ložnici. Od toho 25.tt jsem si šila sama mentineli a pod. věci do postýlky. Jinak já vše prala celkem brzy v listopadu (termín půlka ledna), chtěla jsem mít klidné Vánoce a i to pak vypadalo , že porodím dříve a měla jsem chvíli taky klidový režim. Tak jsem teda už od toho listopadu měla raději nachystané skoro vše a předbalenou tašku. Po porodu jsem byla ráda, že jsem měla vše hezky připravené, pač jsem byla po císaři a měla jsem komplikace. Fakt jsem byla ráda, že nemusím nic dochystávat a mohla jsem se jen věnovat synovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
29.3.19 20:11

Jejda, jestli se těšíš, chystej klidně hned :-) my se taky moc těšili, košíček na mimi jsme měli fakt brzy, vybírali růžovou tapetu, tak jednou týdně jsem si na mimi musela něco koupit :-) bylo to krásné období. Co se zaprášilo, to se utřelo, košík vypral… prostě proč čekat kdesi na září, když už si můžeš užívat teď :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.19 20:33

@aknadar Haha, tak super :D no už se poohlížím po všem možnym, tušim že brzo bude peněženka plakat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
29.3.19 20:34

@lenithemonster hele nejdi do toho po hlavě, ono je spousta věcí co jsou krásné a kdesi cosi, ale ve finále je vůbec nevyužiješ :D hlavně oblečky, těch stačí pár kousků toho nejmenšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
3.4.19 00:07

Ja mela termin 6.2. A do konce listopadu jsem mela doma prakticky vsechno. Ano prvni dite, tak jsem byla natesena a taky behem roku vetsina kamaradek porodila predcastne :? Jen ja jsem 10 dni prenasela :lol:
Kocarek a sedacku mam z druhe ruky, tak se nam libil a koupil se, kdyz jsem byla v 6 mesici, nejsem poverciva.
Proste nez se narazi na neco co je pekne jak cenou, stavem a vzhledem, bral se okamzite.
Nastesti jsem pocitala, ze se veskere objednane veci doruci pozdeji kvuli vanocum a silvestru. A taky jsem nechtela obchazet obchody v zime :lol:
Tasku jsem jsi balila cca 7 tydnu pred terminem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.4.19 18:55

@Majky121 Haha, no asi to taky takhle udělám :D Už teď jsem viděla plno věcí co se budou hodit a byly za hodně dobrou cenu. Ještě počkám jak dopadne velkej ultrazvuk a jde se na věc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
23.4.19 20:49

My čekáme v červenci a už mám úplně všechno doma - jenomže my jsme taky všechno kromě kočárku podědili. Zatím mi to leží ve skříni ale mám v plánu s praním a chystáním oblečení/plín někdy v polovině června. Postýlku chlap smontuje během toho co budu v porodnici.
Pokojíček předěláváme, ale jenom proto aby tam mohl tatínek nerušeně spát do práce 😀 nějakou dětskou výbavu budu řešit až Malá povyroste a bude vnímat hračky atd.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
23.4.19 20:52

@Kiminkkka to závidím, já rodim za měsíc a půlku věcí ještě nemám, dneska sme se teprv shodli na kočárku (jestli si to ještě nerozmyslim) :mrgreen: a zejtra půjdu poridit aspoň drogerii a vyzvednout balík z lékárny a stejně ještě nebudu mít všechno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
23.4.19 21:25

@Kriss Tina Tak já to mám zatím jenom všechno v krabicích a někde po baráku, kde se to jenom dalo schovat.. ale už se těším, až se tím začnu přehrabovat a ukládat to na své místo :D
Z lékárny mám jenom sudocream a bepanthen a to jenom proto, že já sama jsem atopik a pomáhá mi to na ekzémy :) jinak nic takového jako drogérii pro mimčo hrotit nebudu, když bude potřeba, obchody jsou otevřené dnes a denně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
23.4.19 21:48

Opravdu pořizovat dopředu lékárnu a drogerii je podle mně blbost. Jen to nejnutnější a pak podle potřeby. Já jen koupila Bepanten, Nivea baby krém na obličej a tělo a olejíček po koupeli a bohatě stačilo.
Vzorky krémů pro mimčo co jsem dostala v porodnici v kufříku jsem rozdala (byl v nich heřmánek a na něj jsem alergická :,( ).
Později jsem musela koupit šampon + mycí gel, synovi se začaly rychle mastit vlásky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
24.4.19 07:00

@Kiminkkka já drogerii nemyslím nějaké mýdla atak, to nepoužívám, ale dětský olej, nějakou plenku do porodnice (pak hodlám latkovat), pro sebe vložky po porodu, do podprdy, dětský gel na prani abych mohla vyprat obleceni, pleny a povlečení atak :) tohle beru jako drogerii :mrgreen: spíš si potřebuju zabalit tašku do porodnice, ale nic nemám koupeno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
24.4.19 08:35

@Kriss Tina Jo tak to chápu :D Já pořád uvažuju a čtu diskuze v čem maminy perou plenky a oblečení atd.. a zatím jsem z toho trochu zmatená :) Asi koupím nějaky persil sensitive a nebudu víc řešit :D
Náhodou holky nedělali jste na miminku babymasáže nebo nepoužíváte doma aromaterapii? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24138
24.4.19 08:43

@lenithemonster já celou výbavičku pořídila až po odchodu na mateřskou, ale je pravda, že jsem měla sepsané co budu pořizovat. Jediné, co jsme měli dříve, byla autosedačka. Využili jsme momentální akce prodejce a koupili s výraznou slevou asi 2 měsíce dopředu. Tašku už nevím, ale myslím si, že tak 3 týdny před termínem. U druhého dítka jsem balila skoro až před odjezdem, ale jeli jsme o 14 dní dříve a to jen proto, že mi bylo neskutečně zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24138
24.4.19 08:50
@Kiminkkka píše:
@Kriss Tina Jo tak to chápu :D Já pořád uvažuju a čtu diskuze v čem maminy perou plenky a oblečení atd.. a zatím jsem z toho trochu zmatená :) Asi koupím nějaky persil sensitive a nebudu víc řešit :D
Náhodou holky nedělali jste na miminku babymasáže nebo nepoužíváte doma aromaterapii? :)

prováděla jsem hlavně masáž břiška a když jsem mazala tělíčko olejíčkem, tak to hlazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí