Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já asi nechápu dotaz. Když se moje dítě potí, tak ho svléknu. Nebo jaká má být rada?
A je na dotek teplý? Má teplé ruce, krk? Mně se to zdá dost málo a to nejsem navlékací matka. Já v 7 stupních už nosím zimní bundu…
Dáváš všechno z bavlny nebo jiných přírodních materiálů i deku?
Připadá mi, že dítě strojíš přiměřeně.
Mam takoveho syna od mimina a segrin je jeste vetsi kalibr. Ten se desne poti.
Asi jsou po nas. Nosim celou zimu pod bundou kr. rukav, abych nezdechla horkem. Segra ta furt nosi natelniky, doma temer netopi.
Nase mamka je uplne to stejne. Kluci jsou po nas. Mam dve starsi dcery a u nich jsem to nezazila, aby se mimino potilo.
@Anonymní píše:
Všechny zdravím, potřebuji se zeptat. Když jdeme s malým ven v 7-9 stupních, dávám mu dlouhé body, tepláky a ponožky, občas dám i čepičku a když dám mikinu, přijdeme pak domu a je strašně spocený.. je přikrytý pouze jemnou dečkou a nevím si rady.. jenom v dlouhém body a teplácích mi to přijde málonerada bych aby nastydl, když bude celý spocený venku.. jak na to? Je možné, že mu prostě není zima a je „horkokrevný“?
malému je 5 měsíců
A mas takovy ten tlusty, teply a zadeklovany kocar, jake se ted delaji…? Tam by me to ani neprekvapilo…
Máme klasický kočárek a letní podložku, věci má bavlněné a dečku z jedny strašný lehkou a zdruhe jenom minky což není taky bůh ví jak teplý
teplý je, jenom tvářičky studené a celý spocený chudák ![]()
Mohla bys ještě zkusit dát dlouhé body, a pak další vrstvu oblečení trochu větší velikost než momentálně miminko potřebuje. Třeba je mu v tom oblečení těsno. ![]()
@Anonymní píše:
Máme klasický kočárek a letní podložku, věci má bavlněné a dečku z jedny strašný lehkou a zdruhe jenom minky což není taky bůh ví jak teplýteplý je, jenom tvářičky studené a celý spocený chudák
Ja mam treba korbu jen ram a sustak, strisku kolmo nahoru a nic ve vyhkedu.
Ted jsou vsechny kocary takove, ze se pres mimco jeste da takovy ten „kryt“ nebo jak se to jmenuje, a pripne se to az snad do pulky vyhledu, takze tam musi byt mimco skoro jako pod plastenkou…
Všechny zdravím, potřebuji se zeptat. Když jdeme s malým ven v 7-9 stupních, dávám mu dlouhé body, tepláky a ponožky, občas dám i čepičku a když dám mikinu, přijdeme pak domu a je strašně spocený.. je přikrytý pouze jemnou dečkou a nevím si rady.. jenom v dlouhém body a teplácích mi to přijde málo
nerada bych aby nastydl, když bude celý spocený venku.. jak na to? Je možné, že mu prostě není zima a je „horkokrevný“?
malému je 5 měsíců