Vitamín D (vigantol vs. Vitamin B3 baby)

Anonymní
18.10.20 21:48

Vitamin D (vigantol vs. Vitamin B3 baby)

Dobrý večer. Zajímají mě vaše zkušenosti s těmito dvěmi vitaminy - vigantol a vitamin B3 baby od dr.Maxe).
Docela často jsem četla, ze vigantol způsobuje bolesti bříška (což náš malý má, vždycky večer, cca hodinku po té, co mu vigantol kápnu). Nevim jestli je to náhoda nebo tomu tak opravdu je. Dnes jsem dostala doporučení, ať zkusím koupit kapicky B3 baby, ze ty prdiky nezpůsobují. Jestli je to pravda nevim, ale ráda bych nějak prckovi ulevila.
Chtěla bych se tedy zeptat jaké mate s těmito léky zkušenosti, zda po změně měla vaše dítka stále prdiky nebo ne. Popřípadě zda jste užívali úplně jiné léky, které problémy nezpůsobovaly? Děkuji za odpovědí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
18.10.20 21:57

Máš na mysli asi vitamín D3, ne? Ten nemají jen v Maxovi, ale úplně všude. Já kupuji od Terezie, jestli je lepší než Vigantol, posoudit nedokážu. Syn měl bolesti bříška po všem a dcera zase po ničem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
18.10.20 22:28

Ve vigantolu je nejvyšší míra vit D. Já bych ho neměnila.
Zkus mu dávat tu kapku ráno.
Bolesti bříška můžou být z čehokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.10.20 22:39
@Anonymní píše:
Dobrý večer. Zajímají mě vaše zkušenosti s těmito dvěmi vitaminy - vigantol a vitamin B3 baby od dr.Maxe).
Docela často jsem četla, ze vigantol způsobuje bolesti bříška (což náš malý má, vždycky večer, cca hodinku po té, co mu vigantol kápnu). Nevim jestli je to náhoda nebo tomu tak opravdu je. Dnes jsem dostala doporučení, ať zkusím koupit kapicky B3 baby, ze ty prdiky nezpůsobují. Jestli je to pravda nevim, ale ráda bych nějak prckovi ulevila.
Chtěla bych se tedy zeptat jaké mate s těmito léky zkušenosti, zda po změně měla vaše dítka stále prdiky nebo ne. Popřípadě zda jste užívali úplně jiné léky, které problémy nezpůsobovaly? Děkuji za odpovědí.

tak zkus kapat vitamín přes den např. když jdete ven na procházku… jinak Vigantol je registrovaný léčebný prostředek, vitamín v něm skutečně je. Ostatní jsou jen vitamínové doplňky, které nejsou na obsah vitamínu jakkoliv kontrolovány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
21.10.20 08:53

Ja kupovala vitamin d3 od terezie. I s pozehnanim pediatricky. Naprosta spokojenost bolest briska klesla tak o polovinu oproti dobe kdy jsme kapaly Vigantol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
21.10.20 09:07
@Anonymní píše:

Obema mym detem vigantol zpusoboval koliky. Vyzkouseno, vse odeznelo dva az tri dny po vysazeni, po nasazeni opet problem. S pozehnanim pediatra jsem nasadila D od Jamiesona. A bez problemu. Jen je treba v tydenni davce zvysit davkovani oproti vigantolu. Prepocitej si to dle IU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
21.10.20 09:32

Malému třeba Vigantol nevadí. Od malinka ho snášel v pohodě. Na Tvém místě bych zkusila kapičky prohodit a uvidíš, ale za jaké neporadím, jiné jsme nezkoušeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
21.10.20 09:42

Jak je stare mimco? Nase trpela na prdy, myslela jsem, ze vigantol to zhorsuje, tak jsem chtela neco jineho a bylo mi vysvetleno, ze vigantol je jediny lecebny prostredek, ostatni jsou doplnky stravy a ani treba to Decko obsahovat nemusi, a ze ty bolesti bricha jsou spis nahoda a s uzivanim nesouvisi, tak jsme vydrzeli a davali rano a opravdu nekdy v 3 a pul mesicich brischo prestalo bolet samo :nevim: a vigantol jsme uz normalne dokapali bez problemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.20 10:10

Tak jsem vysadila vigantol a začala mu dávat vitamin D3 baby (omlouvam se za chybu - B3) a bolesti bříška (ty opravdu velké u kterých se vzteká a place) jsou pryč. Občas ho bříško bolí ale to se spis propina a pofňukává, není to takový řev jako když do nej píchají jehličky. Ze vigantol je jediný registrovaný vím. Asi týden po porodu jsem musela prckovi dávat probiotika v kapickach. Tenkrat mi doktorka řekla, ať se podívám, jestli neobsahují vitamin D a pokud ano tak ať vigantol nedávám, ze by dostával dvojitou dávku a až dobere probiotika mám mu zase dávat další Déčko. Kdyby se mi ta lahvička nerozlila, mám to tak na 3-4 měsíce určitě. Přijde mi, ze podle toho co doktorka říkala, je jedno jaké Decko dostává, hlavně ze ho dostává. Neřekla to samozřejmě na plnou pusu a je to jen můj dojem. Ale pokud jsem mohla vysadit na takovou dobu a nikomu to nevadilo, tak neuvidim problém kapicky změnit. Zvlášť pokud to prckovi pomuze.

• Citovat
  • Upravit
1339
21.10.20 13:42

Také jsem pro malého měla už zmíněný vitamin D od Terezie. Dcera měla vigantol a,,uzili” jsme si s bříškem svoje :// nevím jestli to s tím ma spojitost ale když jsem před druhým tehotenstvim četla o vigantolu tak jsem si říkala ze už bych ho nikdy nedavala… Kluci údajně trpí na bříško víc ale syn byl oproti tomu s déčkem od Terezie úplně v pohodě, žádné prořvané hodiny a kroucení se jako dcera. Nemusí to s tím souviset ale určitě bych doporucovala vyzkoušet něco jiného nebo se poradit s dr. Ja to te nasi říkala hned když mi ho chtěla předepsat ze vigantol dávat nebudu a v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí