Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Možná zkus prso trošku rozmasírovat než půjdete kojit. Určitě bude víc nalité, tak se mu třeba špatně bere. Až se vzbudí, tak ho přilož. A zkontroluj před tím plínku. Některým může vadit mokrá.
Odstrikej ať je prso mekci, a neměř čas. Kontroluj počurane plenky, tak poznáš že pil ![]()
Dnes poprvé mi malej spal skoro 8 hodin v kuse. Zatím spal max 4 hodiny. Kojila jsem naposled v 0:10 a probudil se v 7:45. Dala jsem mu prso ze kterého pil jen 3 minuty a to tak, ze se pořádně ani nepřisál. Vzdycky cítím jak za ni chytne a začne sát ale teď vůbec. A pak začal plakat a od prsa se odtahovat. Zkusila jsem druhé ale to samé. Pláč a neprisal se. Stačí mu po tak dlouhé době jen 3 minuty kojení? Když na to nebyl vůbec zvyklý? Vždy se budil po 3-3,5 (v noci po 4) hod na kojeni a kojení trvalo cca 7-10 minut. Zkoušela jsem ho nakojit znovu ale zase pláče. Teď jsem ho dala do postýlky kde chvíli Koukal po okolí, pak zase začal plakat, dala jsem mu cumel a už zase chrní. Tak já fakt nevim, má i prdíky a nepoznám zda pláče z hladu nebo protože ho bolí bříško
Budu rada za jakekoliv vaše zkušenost