Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nepotím, stresy zvládám relaxací (autogenní trénink) ale pokud nechceš jít do takových věcí, mohly by ti pomoct podpažní vložky
http://www.bonprix.cz/…e_vlozky.htm
Ahoj, ja tohle mela celou stredni a skoro celou VS
Jakakoliv nervozita me dostala a „kolace“ v podpazi jsem mivala taky, fuj
Desny, kdyz si na to vzpomenu, nepomahaly antiperspiranty ani vyber pouze bavlneneho kvalitniho obleceni
nic.....
Uz jsem premyslela i o tech injekcich, ale nejak se mi do toho nechtelo..
No a proste to casem preslo a zmizelo… Fakt neporadim, asi jsem se z toho nejak vekem dostala a ted jak uz vim, ze se mi to nedela, tak na to nemyslim a ono se to opravdu nedela… byl to zacarovanej kruh ![]()
Jee, kdybych vedela, ze jsou nejake vlozky, jako pise Gina , tak jich koupim kila, teda mozna, ze tehdy nebyly…
Obcas, kdyz byla opravdu dulezita schuzka nebo neco, jsem si tam davala papirove kapesnicky, uz jsem premyslela, ze si usiju nejake vycpavky nebo co
![]()
Jen jeste podotykam, ze nejsem zadne cunce, sprchovala jsem se min. 2× denne, menila obleceni, placala toho na sebe kila ![]()
Proste kdo tohle nezazil, nepochopi, mam kamaradku, co se v podpazi nespotila v zivote
![]()
Ahoj, tak tohle znám hooodně důvěrně, začalo mi to kolem střední školy a na VŠ jsem z toho byla zoufalá. Bohužel se to věkem nezlepšilo - spíš zhoršilo…dokonce se mi stane, že mi prostě tečou „čůrky“ po rukách a to nemusí být vedro..prostě najednou tečou. Je to příšerný, musím nosit buď trika bez rukávů a nebo černý, na tom to není tolik bvidět..Prostě trapas, pokud zvednu ruku a mám tam propocený kolo jak od mlýnskýho kola…A v rodině to moc nemáme, jsem v tom černá ovce v rodině - ségra se nezapotí i kdyby běžela maraton…takže s tebou soucítím…mě je to taky trapný..
Nazdarek, jooo to moc dobre znam. Ja se potim porad. Bohuzel i na zadech, takze kola pod pazi, curky na zadech… Ty vlozky z bonprixu jsem si objednala, no to vam byla parada, klidne jsem kdekoliv zvedla ruku a vedela, ze nejsou zadna kola. Jenze dalsi varka mi prisla tak strasne tlustych vlozek, ze se to neda nosit, je to strasne videt
Taky jsem zkusil Driclor, no svedi to strasne, ale ucinne to je. No a ted chodim zase s kolama a pomalu se s nimi ucim zit, asi mi nic jineho nezbyde ![]()
Díky za tip aspoň na ty vložky…
a ten autogenní trénink by u mě osobně asi stál za to. proti takovým věcem nejsem. vím jasně, že je to psychické a zase psychické!
Teď například tady sedim a tričko v podpaží absolutně suchý.
tak vám děkuju za týpečky
(moje mamka říkala, že si kdysi šily takový „potítka“nebo jak to nazvala… hadrovou vložku na obyčejný pasový gumě a to si navlékaly na ruce… trapas by asi byl, kdyby mi to sjelo…) ale už jsme s kolegyní se shodly, že si do práce vybíráme věci buď černý, třeba co nejvíc vzorovaný (černo-bílo-fialovo například a pořádnou divočinu, aby to zaniklo) - a nebo že pořád myslíme na to, aby to prostě bylo něčim přikrytý… se pudu picnout.
Já se teda potím jen při fyzické námaze a v teple, ale taky dost. Dlouhou dobu jsem nepodléhla heslu doby - holení podpaží, chloupky u mně fungovaly jako drenáž a umožňovaly přísun vzduchu tj. odpařování potu tj. ochlazování…ale chci nosit i věci na ramínkách a aspoň jednou týdně jsme v bazénu, takže pro kamufláž (aby na mně všichni nehleděli) holím taky.
Rady proti pocení:
Holky zajímavé téma. V dětství si nějak napamatuju, že bych se potila, ale na střední to asi začalo a teď je to hrůza (v tropech se komplet převlíkám asi tak 3× denně), při stresu já mám zas jiný problém, je mi šoufl od žaludku, ale jak začnu mluvit nebo zpracovávat ten úkol, tak jsem jak ledovec a nervozita mizí, u návštěvy doktorů mi to bohužel vydrží dýl ![]()
Horší to má s pocením manžel, z toho leje i když jen dejchá, na svatbě to bylo docela pro něj síla, než jsme se oddali, tak 3 látkový kapesníky mokrý a než jsme se odfotili, tak už žádný nezbyly ![]()
Ale musím říc že pot má voňavej jemně mužnej, teče z něj fakt snad jen voda ![]()
BaroF , ja teda z vlastni zkusenosti musim rict, ze pro „nervove poceni“ zadna pomoc neni, antiperspirant a Dr. Popov caj ani caj „antipot“ nefunguji
Teda alespon me ne, protoze to neni to normalni poceni z namahy, to mam porad (treba v SO jsem tahla v satku dite na Pravcickou, 30st vedro a tricko mokry
).
Ten Driclor myslim, ze mi obcas pomohl, ale pokud jsi nervozni, tak se proste potis a kola se delaji at chces nebo ne ![]()
Neznám, ale vezmi to pozitivně, mohlo by být hůř. Měla jsem kamarádku, která se při trémě vždycky zpotila (hraje na klavír a když měla vystoupit, měla během minuty dokonale mokrou klaviaturu
, tj. by ani ruku nemohla podat), ale ke všemu ještě velmi nápadně rudla v obličeji. Pak už je to ten začarovaný kruh.
Nervové pocení jsem měla jen v době, kdy jsem šla učit na ZŠ a uhnala si tím několikaměsíční průjem a propotila celý šatník, dost triček jsem si zničila
.
Vzorovaná trička bez rukávů jsou taky fajn.
Ahoj, doporučuju podpažní vložky, které prodávají na www.protipoceni.cz.
Jsou to jediné, které jsem našla a fakt mi vyhovují. Je to super řešení na koláče na tričkách a košilích a hlavně si neucpávám potní žlázy nějakou chemií. I na poceni zad tam jsou nějaké diskrétní pásky, nevím přesně. Mrkni na to.
já chodím do devítky a je pro mě hrozny trapas dyš mě ostatní vidí s propocenymi koly ale nic s tim nejde dělat skoušela sem už opravdu všecky deodoranta a nic nepomáhá jinak sem v kolektivu oblíbená ale tohle mě prostě hrozně děsí a už nevím co s tim mám dělat… ![]()
Ahoj,
potíte se taky, když máte mluvit před více lidmi, nebo když se dostáváte do stresové situace, nebo když je vám v nějaké situaci nepříjemně - zkrátka i tehdy, pokud vám není vysloveně vedro, ale dělají se vám takové ty hnusné mokré fleky v podpaží???
Už z toho šílim, začalo mi to myslim v 15 (rozhodně to bylo v prváku na gymplu), antiperspirant pomáhá maximálně na zápach, ale na tu vlhkost ANI NÁHODOU, zkoušela jsem Rexonu, Adidas, a prostě všechny ty další (v průběhu let snad skutečně už doopravdy všechny).
Injekce proti pocení - to mi připadá nebezpečný… nebo je to v pohodě?? Dělám v práci, kde jsem neustále mezi lidmi, a když kupuju oblečení nebo se ráno obléká, pořád musím myslet na to, aby nebyly vidět hnusné mokré fleky- už se asi fakt picnu!!!!
A o tom když jsem na návštěvě nebo v baru, a třeba to tam trošku zhoustne, nebo tam přijde někdo nový, s kým se necítím uplně v pohodě, tak je to tady…