Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoooj, jdu si k vám pro radu, nebo spíše pro uklidnění. Dnes je to 3. den prodloužené kultivace a zbylo mi 6 embryí, 1. den bylo 12.. Mám ted strach aby mi vůbec nějaké ještě zbylo do 5. dne. Máte nějaké zkušenosti, rady, cokoliv?
Moc všem děkuju ![]()
To je naprosto normalni selekce prirody kterou ani ivf neovlivni. Dulezite je aby to co vydrzi bylo to prave a bylo z nej za 9 mesicu mimcoo. Drzim palce at se povede ![]()
@Safrik Moc děkuji, snad z toho něco bude. To je to nejhorší že nic z toho nikdo a nic neovlivní a člověk musí jen čekat a věřit
Ale říkám si že snad ten 1. a 3. byl ten nejtěžší a ted už by to mohlo být snad v pořádku ![]()
@Adri56 To je dobrý výsledek. Kolik ti je? S věkem se to horší. Ale 6 je pěkné, ještě možná nějaké odpadnout, ale něco určite zbyde v dobré kvalitě.
@Adri56 píše:
@Safrik Moc děkuji, snad z toho něco bude. To je to nejhorší že nic z toho nikdo a nic neovlivní a člověk musí jen čekat a věřitAle říkám si že snad ten 1. a 3. byl ten nejtěžší a ted už by to mohlo být snad v pořádku
Cele to cekani je desny. Ver ze tam mas sampiona
.. A cekani transferem nekonci. Budes cekat na test, na prvni UZ, screening aby byl v poradku.. A vlastne porad..
@beata84 Za 14 dní mi bude 25. Původně jsem jich měla 16 při odběru ale hned vyřadili 4 že je nemělo cenu ani oplodnovat, do včera jich ted byla 12 a dneska jsem volala že jich je najednou 6. Tak to byl pro mě hrozný šok a říkám si co ještě horšího může přijít v následujících 2 dnech
Ale hold člověk musí věřit a doufat ![]()
@Safrik Přesně máš pravdu, člověk bude jak na trní celé těhotenství… Nebo alespon já
I když zase vše by mělo mít své meze, pak se to všechen ten stres přenáší na miminko. No já budu alespon ráda kdyby to vyšlo ted
Bude to mé první IVF tak je to pro mě všechno takový nový… Seznamuju se teprve ![]()
@Adri56 ahoj..docela velký úbytek…musíš ale věřit, láme se to právě z moruly..tzn. z 4-5 tý den.
Já měla jedno, oplodnilo se..a už má 4 roky
..takžé i jeden bojovník stojí za to.. ![]()
@Adri56 píše:
@Safrik Přesně máš pravdu, člověk bude jak na trní celé těhotenství… Nebo alespon jáI když zase vše by mělo mít své meze, pak se to všechen ten stres přenáší na miminko. No já budu alespon ráda kdyby to vyšlo ted
Bude to mé první IVF tak je to pro mě všechno takový nový… Seznamuju se teprve
Podle me je to v pohode ikdyby pulka sla do haje tak mas 3.. Ja mela z 20 vajicek 5 den vyvoje 5 peknych embryek.
@Liška2014 Právě,já byla uplně v šoku, celou dobu dobrý dobrý, byla jsem nadšená a dnes 3.den taková rána… Já poslouchala s otevřenou hubou s prominutím když mi to oznamovali po telefonu
Ale, zase mi všichni říkají že ten 3.den je kritický a pak už to bývá dobrý, tak nezbývá než že tomu věřím… Nebo asi jak říkáte vy, ze 4 na 5tý den, tak to se mám zítra ještě možná na co těšit…
No to je krásné, to vám moc moc gratuluji
Kéž bych měla taky takové štěstí
@Safrik To je taky slušná selekce.. Ale hlavně že alespon něco zbylo
A vyšlo ti alespon jedno z těch 5? ![]()
@Adri56 Prvni jsem potratila chvilku po pozitivnim testu. S druhym zacinam druhy trimestr
zbytek ceka v mrazacku..
@Safrik Tak to je supr, moc gratuluju a at to dojde do zdárného konce
![]()
@Adri56 kriticky je pro vývoj i 5 den. Co pak zbude jsou už kvalitní embrya.
@karkarka Aha aha, takže vlastně celou dobu je to takový dost špatný, nejistý… Člověk se nemůže spolehnout ani na jeden den.. 😞