Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nevíte, jak je to s počtem vyuč hodin v 1. třídě? Mi dostali tento rozvrh - viz obrázek. A zdá se mi to na prvňáky poněkud přehnané.
Nemluvě o hodině Aj až pátou hodinu…
Jěště jestli to dobře chápu, o té volné hodině ve středu se děti půjdou naobědvat do školní jídelny, vzdálené od školy cca 15 - 20 minut. Nebo budou chodit obědvat až v těch 14.30???
Díky
Příspěvek upraven 29.08.16 v 16:59
Mně tedy spíš přijde divné to odpolední vyučování, syn měl v první třídě 4× do dvanácti (4 hodiny) a jednou do jedné (5 hodin)
Tipla bych, ze v utery treti a ctvrta hodina jsou pulene ( proto ty znaky) a ve stredu prvni a druha hodina taky…a pak je tam prostor pro ten telocvik odpoeldne ( po volne hodine )
Me to prijde dost. Dcera minuly rok prvnacka, kazdy den 4 hodiny.
@pazitka @pazitka - mě příjde divné i 5 hodiny Aj. Proč zrovna pátou hodinu, když v tuto dobu jsou už děti úplně mimo…
Ty znaky samozřejmě chápu. Jen mi příjde divné, že by se v 1 třídě měli děti učit do 14.30h
@AĎA 84 V první třídě se ve výhláškách počítá s 20 až 22 hodinami, ale vzdělávací program školy může mít víc hodin.
Tipla bych si, že tělocvik mají s jinou učitelkou, než je jejich třídní a proto takhle ne úplně šikovně sestavený rozvrh.
Obecně je to spíš víc hodin než běžně.
Tyjo, to mi přijde šílený
jsem koukala, u nás mají prvňáci každý den jen 4 hodiny ![]()
@slavuska1 píše:
Tyjo, to mi přijde šílenýjsem koukala, u nás mají prvňáci každý den jen 4 hodiny
My měli první dva roky pouze 4 hodiny, vždy do 12 a pak hurá domů.
@AĎA 84 pokud to dobře chápu, tak 2× týdně tam má půlenou hodinu, takže reálně to je 21 hodin týdně, což je normálka. Ve středu určitě budou obědvat o volné hodině. Tak to mají u nás děti běžně, že mají odpolední vyučování a obědvají ve volné hodině.
AJ v 1. třídě bude hodně o hraní si a zpívání, tak to zvládnou i tu pátou hodinu.
@hudečice píše:
My měli první dva roky pouze 4 hodiny, vždy do 12 a pak hurá domů.
my taky, jestli si to dobře pamatuju…ve druhý možná jednou 5h, ale to nevím jistě, možná taky 4( a pak teda hurá do družiny
)…a schválně jsem koukala jak to je u nás ve škole(jiná škola, než jsem chodila kdysi já), a taky jen 4…takže tady fakt zírám, že má někdo odpoledku, i když jen TV ![]()
Syn teď byl v 1.třídě a měl pondělí, středa, čtvrtek 5 hodin a úterý, pátek 4 hodiny ![]()