Problém s dcerou ve škole

Anonymní
29.8.16 10:52

Problém s dcerou ve škole

Dobrý den všem,

jdu si pro radu, možná i pro útěchu a možná si přiznat, že je na čase řešit problém. Třeba v něm někdo najde svoje dítě a poradí jak se odrazit.

Dcera bude mít 10let, jde ted do 4.třídy. Od první třídy byl problém. Špatně četla, pletla se jí písmenka. Samozřejmě co doženeme, ztrácíme zase jinde. Má problém s češtinou, matikou a angličtinou. Vyjmenovaná slova zvládne, ale když má vyplňovat nebo psát diktát, tak je prostě neumí. /neumí si to spojit/ v matematice to samé. Bylo nám doporučeno jít do pedagopsychologické poradny, kde ji vystavili posudek a doporučili učitelce, aby dávala dceři zkrácené texty, diktáty pouze na papíru stylem doplňování, aby ji dávala více času na kontrolu apod. Jenže mi učitelka řekla, že to je jen doporučení a že se tím nemusí řídit. I když dcera dřela, tak stejně ve 3.třídě měla 3 trojky. :oops: Ke učení přistupuje laxně. Je flegmatik. Dnes jsme zkoušeli, jako celé léto /kromě času kdy byla na táboře/ trénovat školu a to už jsem se rozbrečela. V diktátu chyb jak máku, dělení se zbytkem neumí a násobilku taky ne, prý ji zapomněla. Ted si ríkám, co mám s takovým dítětem dělat. Jak se s ní vlastně učit. Chtěli jsme si vzít i doučování soukromě, ale aby jít tu někdo učil násobilku, to snad nejde :-/ když se učení bude navalovat. Normálně si říkám, že ji snad přihlásim do speciální školy, protože už vážně nevím. Má někdo podobný problém? Posudek nám platí do května 2017, takže předpokládám, že ve 4.třídě tímto tempem bude asi opakovat ročník. :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9935
29.8.16 10:59

Nevíš, jestli bude mít dcera i nyní ve 4. třídě stejnou učitelku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
29.8.16 11:01

Za trojky bych se nehroutila, holt ne každé dítě musí být jedničkář a premiant. Nedivím se, že k učení je laxní, když to do ní neustále drtíte. Hodně zmůže i právě učitelka, která ale evidentně nic řešit nechce.

Najděte něco, v čem je dobrá a motivujte ji. Třeba nějaký sport? Hudební nástroj?

Tak holt nejspíš nepůjde na vysokou, nejspíš nebude mít maturitu, ale zase třeba bude v životě šťastná a bude dělat to, co ji baví.

Já když byla v pátý třídě (pravda, premiant bez obtíží), táta se rozhodl, že musím na gympl. Najednou nastalo nucení se učit, a já dělala všechno proto, abych na to kašlala, prostě mě to nebavilo. pětky a čtyřky na denním pořádku, nakonec jsem v sedmé třídě šla zpět na základku a tam zase mívala vyznamenání.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.16 11:01

Nebude, třídní ke konci školního roku končila. Bude jiná paní učitelka, ale nevím, zda to nebude z bláta do louže.

• Citovat
  • Upravit
10937
29.8.16 11:02

Jako by jsi psala o me dceři to samé. Akorát mi jdeme do třetí a posudek nám teprve budou psát. Ale na vlas stejne problémy. Klidne napiš sz. Kolikrát jsem z ni úplne hotova. Kdybych se ji nevěnovala. My jsme k tomu hodně pomalý vse nám trvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
29.8.16 11:03

@Padme93 u takových deti mas doporučení z poradny procvičovat a procvičovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
29.8.16 11:05

Ahoj. Chci tě podpořit.
Smiř se s tím, že je taková. Kdo říká, že všechny děti musí mít ve škole jedničky a dvojky?
Teď jsem někde četla hezký citát : že chyba není v dítěti, ale v našich očekáváních.
Přítel byl ve škole hrozný žák, dysgrafik, nebavilo ho to a teď je velmi úspěšný v zaměstnání. Živí ho „huba“.
Zkusila bych najít jinou školu, kde bude vstřícnější učitelka a tolik to s dcerou nehrotit.
Mimochodem já neumím násobilku dodnes! :mrgreen:
A vystudovala jsem VŠ, magistra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.16 11:05

Tak mě přijde, že dcera je taková „dětská“. Jiné její spolužačky chodí sami po městě, chodí si kupovat „sladkosti“ sami. Ona je spíš doma, nebo s pár přáteli kolem domu. Má ráda zvířata, ráda kouká na pohádky. Má mladšího brášku. Rozumí si spolu. Hraje šachy, byla i na mistrovství Čech. Dokonce hrála i za školu. Kroužky má. Chodila i soukromě na angličtinu, což stejně na výsledné známce nemělo podíl. Nemyslím si, že bychom ji drtili. 20min denně není nic. Ale výsledky to nepřináší, bohužel.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.16 11:07

Navíc když dostane 5, tak si z toho nic nedělá. Mě jde spíš o to, aby vůbec ZS dodělala. Iluze o VŠ si nedělám. Budu ráda, když půjde klidně do učení. Jenže víte jak to je, když přijdu na třídní schůzky, koukají na mě, jak kdyby mě dítě nezajímalo a že nemáme snahu se učit, jenže opak je pravdou.

• Citovat
  • Upravit
2918
29.8.16 11:11

Vyměnila bych učitelku, či spíš počkat, jaká bdue ta nová, ale musí na to brát ohled, ne „může“… Jinak doučování doporučuji, sama jsem doučovala, najděte si třeba také učitelku, která se bude odpo věnovat jenom jí, když na ní má čas a zná fígle, jak to tomu dítěti „vnutit“, tak to třeba snáze pochopí, než jen doma drilovat i/y a násobilku. Také na ní může ten člověk působit jinak (v tom bych si zase našla studenta, mladý člověk děti víc motivuje). Ale jestli hraje profi šachy, holt je dobrá v něčem jiném a v tom bych jí podporovala :palec: Odkud jste? Mohla bych kdyžtak doporučit i nějaké to doučování

Jinak, na ČJ je super Zábavná čeština v ZOO, hrozně chytlavá hra, jen stará, ale na uloz.to určitě seženeš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
29.8.16 11:11

@EvaG Jasně, že jo. Ale aby dítě vidělo, že rodiče brečí a jsou naštvaní, protože něco nejde, to si myslím, že je špatně.

• Citovat
  • Upravit
10937
29.8.16 11:14
@Padme93 píše:
@EvaG Jasně, že jo. Ale aby dítě vidělo, že rodiče brečí a jsou naštvaní, protože něco nejde, to si myslím, že je špatně.

Já to znám. Vím jake to je když se dítě věnuješ a výsledek je ten ze se nechce. Ani ne ze to nejde ale o ten přístup.

Na me učitelka taky nalitla ze se s dcerou neucim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.8.16 11:17

Jestli bude mít novou uč. snad bude trošku benevolentnejsi.
Jinak za horší známky v diktatu bych, jako mamina mavla rukou, že nevadi, když máš potvrzené, že dcera má problém a uč. se ji nesnažila pomoct trosku.
Raději ať se zaměří na jiné předměty, ať ty jsou v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.16 11:19
@Padme93 píše:

Tak určitě jsem nebrečela před dcerou,..
Není to, že by se musela drtit, ale trénovat musí. Děti co si vše pamatují ze školy a mají jedničky se učit nemusí. Ona prostě ano. 20min denně trénuje, dostane diktát 6vět, pár příkladů a něco mi přečte. Víc se dělat nedá.

• Citovat
  • Upravit
72725
29.8.16 11:21

Neřeš známky, je třeba najít řešení pro ní.. co nové vyšetření PPP? Nemá nějakou tu dys? takové dítě prostě nenaučíš dobře čj nebo matiku :nevim: mmchdm, rozhodně bych se předem nehroutila, i takový člověk může mít vysokou… :think: spíš bych byla ráda, že není vystreslá, i když její přístup taky není úplně v klidu, ale pořád lepší, než kdyby se hroutila.. co asistent či co tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí