Početí dvojčat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24837
5.3.17 20:34

@warita Tak jsem to nemyslela ;) Měla jsem za to, že starší rodička je 30-35, ale je možné, že se mýlím… Je fakt, že po screeningu teď s 11. dítkem jsem měla pocit, že si mám jít přiložit na prsa rašelinu (abych si zvykala :mrgreen: ), když se mnou MUDr. mluvila :lol: Ale jakkoli si to nepřipouštím ;)
Já jsem zase říkala, že klidně 10 dětí, jen ne dvojčata. No, někdo tam nahoře měl smysl pro humor. Ale nakonec jsme všechno zvládli, byť na první dva měsíce s dvojčaty nevzpomínám zrovna s láskou. A i pak, když šlo do tuhého, bylo prostě znát, že jsou dvě mimina najednou. Ale je to zase všechno o povaze dětí, mít dvojky takové, jako je poslední dítko, pískám si ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
5.3.17 20:37
@warita píše:
tak to ja musim byt rodicka primo nad hrobem, pokud 32 je uz stara. (bylo mi cerstve 37, kdyz se mala narodila)

jinak, ja chtela dvojcata a moc. Mamka mi stale rikala, ze si nedovedu predstavit kolik je to prace s jednim ditetem a nervu, at si to radsi nepreju. Ja si ale myslela: jedno tehotestvi, jedno blici obdobi, jeden porod, jedno 6ti nedeli, atd a mam to za sebou, tak proc ne.

Leonce je ted 3,5 mesice a kdybych ji mela ve dvojim provedeni, uz jsem davno v bohnicich. Ono mne to preslo uz v tehotenstvi, takova je pravda. Byla jsem tak stastna, ze mam v bubnu jenom jedno, ani nevite.

Tak to já jsem musela být asi mrtvola, když jsem rodila dvojčata ve 46 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2751
5.3.17 20:43

@bejbyn pokud nam to dopadne tak mi bude skoro 35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
5.3.17 20:48
@bejbyn píše:
Tak to já jsem musela být asi mrtvola, když jsem rodila dvojčata ve 46 :mrgreen:

wow, to je skoro k neuvereni. Gratuluju. Ja budu rada, kdyz se podari jeste jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
5.3.17 20:57
@bejbyn píše:
Tak to já jsem musela být asi mrtvola, když jsem rodila dvojčata ve 46 :mrgreen:

to jsi dobrá! A rodila jsi klasicky, nebo sekcí? Navíc koukám, že jsi znovu těhotná (jestli tomu dobře rozumím). To už ti musí být k 50ce! To jsi mimořádně plodná žena :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
5.3.17 20:59
@warita píše:
ta spalovna mne dojala :D. To je myslim zaroven rada jak mit dite s trema ocima. No neber to. :mrgreen: :mrgreen:

Taky bych to tak viděla. Ideální cesta k nějaké té deformaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
5.3.17 21:03
@pe-terka píše:
to jsi dobrá! A rodila jsi klasicky, nebo sekcí? Navíc koukám, že jsi znovu těhotná (jestli tomu dobře rozumím). To už ti musí být k 50ce! To jsi mimořádně plodná žena :palec:

Měla jsem císaře ve 38+0,protože B byl napříč. A ano, letos ve 48(skoro 49) budu rodit zas, už naposledy :mrgreen:
Ale abych vás nemátla, děti nejsou moje, jsem NM, takže je jen nosím a rodím, výchova a starost je už na biorodičích ;)
Jinak v porodnicích se nikdo mýmu věku nedivil, pojem starší rodička tam nepadl, asi už to dneska není taková vzácnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2751
5.3.17 21:07

@bejbyn tak to obdivuju ze takhle pomahas, nevim jestli bych se jich pak dokazala vzdat, musis byt silna a mit to v hlave srovnany. a svoje nejaky mas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
5.3.17 21:14
@Lilikaspi píše:
@bejbyn tak to obdivuju ze takhle pomahas, nevim jestli bych se jich pak dokazala vzdat, musis byt silna a mit to v hlave srovnany. a svoje nejaky mas?

Jj, člověk si musí uvědomit, že děti nejsou biologicky moje a taky důvod, proč to dělám, že chci někoho udělat šťastným a dopřát mu miminko, které by jinak neměl. Pak se lze dítěte vzdát, aniž by vás to nějak semlelo.
A také je důležitý mít už svoje děti, takže to mateřství už mám odžité, mám svoje 3 děti a ty mi stačí(+ vnoučata, tam si je člověk poňuchňá a zase vrátí rodičům :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2751
5.3.17 21:16

@bejbyn ses skvela :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
5.3.17 21:28
@bejbyn píše:
Měla jsem císaře ve 38+0,protože B byl napříč. A ano, letos ve 48(skoro 49) budu rodit zas, už naposledy :mrgreen:
Ale abych vás nemátla, děti nejsou moje, jsem NM, takže je jen nosím a rodím, výchova a starost je už na biorodičích ;)
Jinak v porodnicích se nikdo mýmu věku nedivil, pojem starší rodička tam nepadl, asi už to dneska není taková vzácnost.

tak to jsi dobrá! Já bych s NM asi měla problém - je tam příliš mnoho úskalí. Čímž to vůbec neodsuzuji, naopak. Tak přeju šťastné konce :kytka: A budeš rodit klasicky, nebo už raději císařem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
5.3.17 21:31

@ondrulinka máme 6 detí - 5. a 6. sú jednovaječné dvojičky. Narodili sa, keď som mala 35. Tak nejaké tie štatistiky tam sedia :mrgreen: Čo viem jednov. dvojičky nie sú dedičné, ale my máme v rodine - môjho manžela prabratranec (nie som si istá koľko „pra“ je tam :mrgreen:, ale je rodina), má jednovaječné, už dospelé dvojičky.
Potom, mám známe jednovaj. dvojičky, ktoré sa narodili v ten deň ako ja. Majú staršiu sestru a tá má tiež jednov. dvojičky dievčatá. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
5.3.17 21:32
@Lilikaspi píše:
@bejbyn ses skvela :kytka:

Děkuji :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2751
5.3.17 21:34

@bejbyn si to nedokazu predstavit, musi to mit dopad na rodinu praci i zdravotni rizika, jeste sem nikoho takhle nepotkala, snad jen ve filmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
5.3.17 21:38
@pe-terka píše:
tak to jsi dobrá! Já bych s NM asi měla problém - je tam příliš mnoho úskalí. Čímž to vůbec neodsuzuji, naopak. Tak přeju šťastné konce :kytka: A budeš rodit klasicky, nebo už raději císařem?

Máš pravdu, není to procházka růžovým sadem, ale docela nervy od začátku do konce, ale výsledek stojí za to. Navíc já měla štěstí na skvělé lidi. :srdce:
Chtěla bych rodit klasicky, ale vzhledem ke 2 předchozím sekcím se dr přiklání spíš k další sekci.Ale určitě zase ve spinálu, nechci to zaspat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí