Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@pe-terka píše:
Tak já vidím rozdíl snad jen u toho auta, do běžných aut (pokud vím) tři děti nacpeš, čtyři už ne. Ale jinak ti ty náklady stoupají lineárně, jestli je dítě třetí nebo čtvrté v pořadí už je fuk.
No právě že ty tři děti v sedačkách do běžných aut nenacpeš, pokud je nemáš věkově hodně od sebe nebo nechceš jít do varianty dítě od tří let na podsedák.
@fragola ano zazrak, ale kdyz mate tolik deti tak jestli jich mate 7 nebo 9,to uz mate mikrobus, nebo soukromou linku ![]()
Příspěvek upraven 05.03.17 v 22:11
@fragola píše:
@Lilikaspi Tak tu mám 2,5 leté zázraky, no… Taky jsme je neplánovali po 7 dětech. Mysleli jsme, že bude jedno
no vidíš, a znovu jste to riskli, dokonce už 2×
Jste nezmaři
![]()
@Lilikaspi 8 nebo 9… 7 už jsme před dvojčaty měli ![]()
@pe-terka Vidíš, že až tak moc dvojčata nehrozí
![]()
@Svistice píše:
No právě že ty tři děti v sedačkách do běžných aut nenacpeš, pokud je nemáš věkově hodně od sebe nebo nechceš jít do varianty dítě od tří let na podsedák.
Tak jedině chvíli počkat, až ty dvě starší trochu odrostou a bude jim stačit bobek. Nebo aspoň kombinace bobek a dvě sedačky
Jinak pokud by ani toto nešlo, tak se mi ještě stírá rozdíl mezi třetím či čtvrtým dítětem, v obou případech nutnost většího auta:nevim:
@pe-terka pritel deti nema, ja po rozvodu rikala ze uz deti nechci, ale pak sem neplanovane otehotnela, syndrom mizejiciho dvojcete a druhemu prestalo tukat srdicko ve 13tt kdy se resilo ze spatne dopadl screening, pak sme rok nemohli otehotnet pak bylo biochemicke dvojcata jednovajecne a ted 6+4ttsnazim se nemyslet ze nas ceka screening to je pro me velkej bubak
@fragola píše:
@Lilikaspi 8 nebo 9… 7 už jsme před dvojčaty měli@pe-terka Vidíš, že až tak moc dvojčata nehrozí
![]()
Jsi mladé děvče, nedráždi chřestýše ![]()
@Lilikaspi píše:
@pe-terka pritel deti nema, ja po rozvodu rikala ze uz deti nechci, ale pak sem neplanovane otehotnela, syndrom mizejiciho dvojcete a druhemu prestalo tukat srdicko ve 13tt kdy se resilo ze spatne dopadl screening, pak sme rok nemohli otehotnet pak bylo biochemicke dvojcata jednovajecne a ted 6+4ttsnazim se nemyslet ze nas ceka screening to je pro me velkej bubak
já jsem v tomhle fatalista. Když vydrží, jsou s vysokou pravděpodobností zdravotně v pořádku
Jasně, jsou to nervy, tomu rozumím. Ale zkus tomu osudu (přírodě) trochu věřit.
@pe-terka to bude mit my, dcera je bez sedacky, syn na podsedaku a kdyz budou dvojcata tak nase auta nehrozi, pritel ma golfika, jako ve 4jsme taktak, ja mam bingo to je sice vetsi ale pro 5max a je ve spatne kondici, to sem ze srandy rekla ze bude muset vybourat verandu, kvuli kocarku, aby ji fakt nevyboural ![]()
@pe-terka Však já bych je brala i teď
Myslíš, že by mě napadlo, že je nechci? Nevzdala bych se ani kluků, kdyby byli jednovaječní bez přepážky, byť mi MUDr. navrhoval v začátku před potvrzením potrat. Na tohle bych asi neměla žaludek.
@Lilikaspi píše:
@pe-terka to bude mit my, dcera je bez sedacky, syn na podsedaku a kdyz budou dvojcata tak nase auta nehrozi, pritel ma golfika, jako ve 4jsme taktak, ja mam bingo to je sice vetsi ale pro 5max a je ve spatne kondici, to sem ze srandy rekla ze bude muset vybourat verandu, kvuli kocarku, aby ji fakt nevyboural
njn. Prodáte malá auta a koupíte mikrobus
Anebo budete jezdit jako vagonky ve dvou autech ![]()
@fragola píše:
@pe-terka Však já bych je brala i teďMyslíš, že by mě napadlo, že je nechci? Nevzdala bych se ani kluků, kdyby byli jednovaječní bez přepážky, byť mi MUDr. navrhoval v začátku před potvrzením potrat. Na tohle bych asi neměla žaludek.
já vím
Je to od tebe krásný postoj a zasloužíš si uznání ![]()
@pe-terka ono melo tezke vady, trisomii chromozomu 13 a18 obe vady neslucitelne se zivotem kdyz mi to rekli a udelali utz uz
netlouklo, je to geneticka vada kterou muze predat partner, snazim se byt pozitivni a nemyslet na to, snad sme smulu prolomili a byla to jen blba souhra okolnosti
@Lilikaspi píše:
@pe-terka ono melo tezke vady, trisomii chromozomu 13 a18 obe vady neslucitelne se zivotem kdyz mi to rekli a udelali utz uznetlouklo, je to geneticka vada kterou muze predat partner, snazim se byt pozitivni a nemyslet na to, snad sme smulu prolomili a byla to jen blba souhra okolnosti
ale ty nemocné plody odešly samy, ne? Jestli jsem to dobře pochopila…To by znamenalo, že si to příroda vyřešila sama ![]()
@pe-terka auta budeme muset doresit az se k pritelovi prestehujem, je to na vsivás takze auta budeme potrebovat dve, ale jedno budeme muset nafouknout