Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Na výpočty ovulace se vykašli(spoléhej na vlastní pocity, BT a testy) Klidně ji mužeš mít o týden dřív a o týden dýl ! Takže samozřejmě riziko tu je. Držím pěsti, a't to dopadne, jak chceš. ![]()
tyden pred ovu je moc, ale jde o to, kdy presne byla ovulace
tyden je asi moc a presne ovu se ti muze posunout o neco driv nebo dyl takze teoreticky bys otehotnet mohla… pockej na ms muzes zatim merit teplotu a pak si udelej test. jo ta vsugerace to je vec ![]()
Děkuju za názory.
Řekla bych že ta ovulace byla opravdu toho 12.1. poznám to, vždy mě při ovulaci bolí břicho, resp. jakoby píchání v oblasti vaječníků.
Miminko bych si samozřejmě nechala, nedala bych ho pryč ani za zlatý prasátko.
Akorát je to předčasně, chtěli jsme se začít snažit až za půl roku, páč mám nedořešené nějaké záležitosti okolo zdraví, jako alergie a tak.
No tak uvidíme, jak to dopadne. ![]()
Alci píše:Alci, přesně tak, sugesce dokáže s člověkem dělat divy.
tyden je asi moc a presne ovu se ti muze posunout o neco driv nebo dyl takze teoreticky bys otehotnet mohla… pockej na ms muzes zatim merit teplotu a pak si udelej test. jo ta vsugerace to je vec
já mám takový pocit, že ovulace u mě probíhala snad pokaždé jindy (bolest v podbřišku, ovulační špinění, hleník, …) a otěhotněla jsem na konci menstruace a to 9.den
takže bych asi na ,,jistotu kdy mám ovulaci,, nespoléhala
Taky držím palečky, ať to dopadne tak, jak chceš ![]()
Děkuju vám všem, no pokud nedostanu ve čtvrtek menstuaci, tak si udělám test a dám vám vědět. ![]()
Tak se hlásím, včera jsem si ze zvědavosti udělala test a byl negativní a dneska už začínám špinit, takže se rozjíždí menstruace. Je to tak lepší, ty léky co beru na astma by se v těhotenství neměly, takže si skočím k dr., pořešíme to a pak se začneme snažit někdy koncem léta. ![]()
Anonymní píše:
Tak se hlásím, včera jsem si ze zvědavosti udělala test a byl negativní a dneska už začínám špinit, takže se rozjíždí menstruace. Je to tak lepší, ty léky co beru na astma by se v těhotenství neměly, takže si skočím k dr., pořešíme to a pak se začneme snažit někdy koncem léta.
Jé, jsi hodná, že jsi dala vědět! Přeju hodně zdatu ve všem. ![]()
Zdravím všechny těhulky a maminky a obracím se na vás, které si pamatujete přesný termín početí, s otázkou: Stalo se některé z vás, že otěhotněla těsně po menstruaci neboli týden před ovulací?
), že jsou i o něco větší.
Popíšu svou situaci. 29.12. jsem měla první den menstruace. Ta skončila 4.1.
No a 6.1. nám s manželem jaksi selhala antikoncepční metoda. Podle výpočtů jsem měla mít ovulaci 12.1., což je 6 dní potom, co došlo k selhání antikoncepce (prasklý kondom).
Nevěnovala bych tomu až tak velkou pozornost, hodněkrát jsem četla, že spermie vydrží 3-5 dnů max., ale začala jsem mít hodně citlivá prsa a manžel mi dneska říkal (když si sáhnul
Tak bych ráda věděla, jestli je možné, že jsem otěhotněla nebo jen pracuje podvědomí a tím pádem si moje tělo vsugerovává příznaky těhotenství.
U prvního syna naprosto přesně vím, že byl počat v den ovulace.