Pocit bezmoci - mladí lidé nemají odcházet

Anonymní
4.6.12 10:57

Pocit bezmoci

Ahoj, nevim uz co delat…mam kamaradku, mam ji strasne rada stejne jako celou jeji rodinu…Nedavno se stal osklivy pracovni uraz bratru me kamaradky, mel zastavu srdce a byl vrtulnikem prevezen do nemocnice, stav je hoooodne vazny a ja nevim, jak kamaradce pomoci, tak strasne moc chci a ono to nejde..... :,( :,( :,( :,( :,(
Jsem zdravotni sestra, zvykla na tezke pripady, ale tohle opravdu psychicky nedavam, s..e me pocit, ze at sebevic chci jim pomoci, tak nemuzu absolutne nic, nicmene jsem si porad rikala nadeje umira posledni, ale vcera jsem se bavila s kamaradkou, ktera pracuje na tom oddeleni a rikala mi, ze je uz uplne bez sance…takze uz to jsou asi tri tydny a porad se jen ceka, stav se nelepsi, spis naopak, ale prijde mi, ze tohle cekani je jeste horsi, nez kdyby v klidu odesel a netrapil se.....Nevim, co delat a strasne me to trapi, je to strasne nespravedlivy…mladi lide nemaji odchazet…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
486
4.6.12 11:02

:,( :,( nemůžeš udělat nic,mé tetě umřel přítel chtěli se brát atd.. a prostě nejde udělat nic a slova útěchy moc nepomáhají někdy spíš naopak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
4.6.12 11:10

jsem zdravotní sestra, kamarádky se na mě stále obracejí, když má někdo problém a čekají, že jim řeknu pozitivní slova. Ale kolikrát sama vím, že je to špatné, a sama nevím, zda jim lhát, nebo jak utěšit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
4.6.12 11:14

Bohužel je to nefér a s tím nic neuděláš.Vem kamarádku,udělejte si hezké odpolednenebo večer.Zajděte do kina,jen tak posedět,prolezte obchody.Za zkoušku nic nedáte.Vím že to zní asi divně ale tím že na tu budete myslet to bude ještě horší a budete se tím ještě víc užírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.12 11:17

kdyz my bydlime kazda v jinem meste, vidame se jen o vikendu, kdy se sejdeme v „nasi“ rodne vesnici.....jinka ja mam prckovi mesic, takze na nejake cestovani vlakem busem to bohuzel jeste neni :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.6.12 11:22

Stal se mu uraz v praci.....a rodine ty jeho sefove neco nakecali, jak to bylo, vcera mi rekla kamaradka, co se o nej stara, ze podle zpravy to bylo vsechno uplne jinak, coz jim samozdrejme rict nemuzu.....

• Citovat
  • Upravit
4605
4.6.12 11:23

Stačí i o víkendu.Pozvy ji třeba k vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
4.6.12 11:31

Asi jen nabídnout náruč a rameno :( :( …třeba by k tobě mohla přijet ona.Miminko by ji třeba rozveselilo :) …Už se to moc táhne a ta nejistota,co nejistota ale hlavně ta falešná naděje příbuzných je ubíjející.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.12 11:53

Ona je „neridic“, takze prez den je v praci a pak si neumim predstavit, jak by se sem busem, nebo vlakem dostala…my tam prave s prckem jezdime, aby na to aspon nachvili nemusela myslet

• Citovat
  • Upravit
1879
4.6.12 14:52

Jak se rika - nadeje umira posledni.
My jsme meli v zime pripad bouracky na motorce - kamarad. Prvni mesic nam doktori rikali, ze nadeje tu neni, je klinicky mrtvy, jen na pristrojich. Psychycky jsme se pripravovali na to, ze ho uz neuvidime a nakonec se z toho vyhrabal, a zda se, ze temer bez nasledku. Nikdo to necekal a doktori mluvili o zazraku. Tak kdo vi jak to dopadne s bratrem tve kamaradky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.12 15:03

@Kiara77

Ani nevis, jak strasne mooooooooc bych jim tento zazrak prala......

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová