Pocit chudoby

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.9.11 08:45
Anonymní píše:
Ahoj zakladatelko, nabidnu pohled z druhe strany - my jsme na tom financne velmi dobre, manzel hodne vydelava, takze si opravdu muzeme koupit vse co chceme, vcetne drahych darku pribuznym ci detem od pratel.
A v nasich rodinach, ani pratele na tom nikdo neni tak dobre jako my, ale proste vsechny ty lidi mame moc radi, tak proto jim jako darek koupime i drahe veci, na ktere sami nemaji, a pritom mam radost, ze jsem to ja, kdo jim splni jejich prani, ci ze detem od kamaradky koupim nejaky super darek, a ani ve snu me nikdy nenapadlo premyslet o tom, ze by mi to meli vracet stejnou merou!
Ja dam treba kamaradcine synkovi velkou krabici lega, ona da memu male plastove auticko - muj malej je spokojenej a ja mam radost, ze ma radost.. A mam rada kamaradku, za to, ze si vzpomnela.
A vsechno je takto v poradku.Proc to vsechno pisu? Ver, ze normalni lidi vubec neresi, ze by meli za sve darky dostavat stejne cenne darky! (Pokud jsou tedy normalni).
Dej to, na co mas. Malickost od srdce potesi vice, nez bezduchy kristalovy lustr :palec:

Jo, to je moc hezky napsáno a věřím, že Ti to takhle funguje, ale věř, že vždy je na tom líp ta strana, která dává víc. Já si fakt nedovedu představit, že tomu obdarovanému je to úplně jedno, že dostane obrovský dárek a nemůže se revanšovat…Prostě ten pocit vděku, nejistoty, nevysloveného závazku… :nevim: To já se taky tvářím normálně a projevím radost, ale v podstatě mě to dusí. Jo a přátele si vybírám, ale rodina… za ty fakt neručim, že jsou normální, jak píšeš :wink:

• Citovat
  • Upravit
5173
18.9.11 15:14

hele a ještě mě pocit chudoby přepadne za týden.. musím udělat ( tchýně zas něco vymyslela) rodinou oslavu pro cca 20 lidí a to dopolední kavá a k tomu ještě něco, oběd, odpolední pohoštění, večeře a výslužku k tomu :zed: mám cca 2000 tis a to je storp kdybych se mohla vejít do 1500 bylo by to daleko lepší … to proč dělám oslavu aniž bych na to měla raději řešit nebudu,hold z chlapovi rodiny je to zvyk,že prý jsem ještě rodinu na oběd nikd ynepozvala,rodinou se myslí tchán tchýně ,švagrová se švagrem a 2 dospělíma dětma,neteř už má vážnou známost tak i jeho, chlapovu sestřenici s rodinou ,jeho babičkou a jejího bratra s rodinou… no prostě hnus když ví jak na tom jsem,ale už hold všechny k nám pozvala :roll: na dlouhý povídání … a hold nedělní oběd se bere stravovat je celej den a ještě jim dát domů :zed: takže jsem si vzala týden dovolenou a od zítra začínám doma píct - řezy,kremrole, roláda… pak si doma budu dělat i chlebíčky a jednotlamky ( jednohubky) k obdu udělám asi svíčkovou -jediný štěstí je že moji rodiče mají zahradu plnou zeleniny takže celer ,mrkev ,petržel,cibule -to dostanu takže ušetřím.Ale hovězí na svíčkovou pro 20 lidí koupit musím :zed: ,naštěstí v neštěstí mám známýho na jatkách,přes kterýho maso můžu koupit o něco levněji.. špek mám ještě v mmarazáku, knedlík už není taková položka…co jim udělám k večeři teda netuším,protože párkem bych je urazila a bezmasý jídlo oni neradi ( prvně jsme myslela udělat nějakej letní salát páč od našich ze zahrady budu mít rajčata papriky) no když jsem byla za celých 5 let jednou na rodiný oslavě tak jsme měli k věčeři řízek s brambor. salát..což já teda udělat nemůžu to bych se do toho nevešla :zed: ale naši mi nabídli,že by mi dali pár králíků takže asi králík,zelí a br.knedlík… a domů každýmu musím dát krabičku s chlebíčkaka a cukrovím což je cca 10 krabiček a samozdřejmě nesmí být nějak malý… ještě že v tý kuchyni nejsem zas tak stracená a umím si většinu udělat sama,protože nechat si někde napíct to by byla daleko dražší zábava..hold tchýně už neví jak ukázat jací jsme s chlapem chudinky :roll: takže díky ní musí honzíčkovi botičky počkat na příští měsíc :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
18.9.11 15:22

no a pak tu máme ještě alkohol a nějaký ty limošky :zed:
ale zase než aby mě bába všude pomlouvala,že nejsem do rodinny páč jsme zrušila oslavu a nepozvala všechny z rodiny tak to tedy ne… ale přiznám se tajně doufám,že třeba tchán oříjde a potstrčí mi aspoň 500 kč ( tomus e to totiž vlbec nelíbí,že mě bába donutila něco dělat,když předěláváme byt peněz nnení moc,ale hold je podpantofle,tak mlčí :-( ) jo je to hnus -nejlepší je že nás nikdy nikdo z nich nikam k nim na oběd nepozval,teda jednou švagrová,ale to byla oslava narozenin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
18.9.11 15:32

Nechapu,proc si nedupnes a nereknes,ze kdyz vam to zasponzoruji,tak jsi ochotna i navarit,ale takhle??? 8-o 8-o 8-o
Ja bych na to taky nemela :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
18.9.11 15:41

já bych si dupla už jsem si dopla,když malýmu bylo 6 neděl a tchýně už u nás chtěla takovouhle oslavu,tak jsem příbuzenstvo obvolala vysvětlila,že s 2 měsíčním miminkem to fakt nejde … ale ono je to hodně komplikovaný na dlouhý psaní , prostě je to ve fázi a zjistla jsme to ve fázi kdy si dupnout už nemůžu,ale věř tchýně ta schytala i od chlapa … teď nemám čas večer napíšu avysvětlím proč si dupmout nemůžu,nebo teda můžu,ale v rodině by byl pak rachot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
18.9.11 15:41

jinak mě to oznámila švagrová před 3 mi dny,že u nás bude oslava tchýně mi to chtěla říct až v pátek :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
18.9.11 15:47
tetma píše:
jinak mě to oznámila švagrová před 3 mi dny,že u nás bude oslava tchýně mi to chtěla říct až v pátek :pocitac:

Jezisikrisete! Kde tuhle damu s bomba napady vyhrabali 8-o 8-o 8-o :think:
Nemusis to vysvetlovat-asi nemas moznost uniku.Verim,ze kdybys mela,vyhnes se tomu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
18.9.11 17:20

je vědět to cca tak před týdnem,určo se tomu vyhnu… hold buhužel osud chtěl jinak…no,ale přijde mi to od chlapovi rodiny hnus :pocitac: oni vědí,jak rozsáhlou rekonstrukci bytu děláme a že si an ní nebereme půjčku,ale když to jde pošetříme a každej měsíc se něco udělá…
nejhorší je ,že oni pomalu všichni dost finančně zabezpečení, jen ak něco taky už nesní a musíš se hodně snažit se jim zavděčit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
1.10.11 02:16

tetma - no to si děláš srandu? Vy rekonstrujete byt a ona po vás chce takový zásah do rozpočtu? No to bych se radši rozhádala s rodinou a dítěti koupila boty :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
1.10.11 11:50
Kamka33 píše:
tetma - no to si děláš srandu? Vy rekonstrujete byt a ona po vás chce takový zásah do rozpočtu? No to bych se radši rozhádala s rodinou a dítěti koupila boty :pankac:

ne nedělám akce u ns fakt byla :roll: a boty jsem taky nakonec koupila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
21.11.11 14:52

tetma - a jak ta oslava dopadla a na kolik tě to přišlo? Ale hrozné chování fakt bych takovou panmámu hnala :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.11 09:38

Nečetla jsem všechno,ale u nás v rodině jsme se dohodli,že si dárky dávat nebudem.Každá jsme měly svou rodinu a tak to stačí.Rodičům vždy nějakou maličkost,jen aby viděli,že na ně myslíme.Máme už 6 vnoučat a tak dostávají dárky jen oni.V současné době opravdu jen nutnosti.Odbourali jsme hračky(mají jich plno) a koupili jen oblečení.Dárky nejsou o penězích.Proč bych se měla stydět,že na drahé dary nemám.Často hlídáme vnoučata,zatím jejich rodiče nemusí přispívat na jídlo,ale může se stat cokoliv.Naopak od mých dětí dostáváme hodnotné dárky(které bysme si nemohli koupit).Přiznám se,že i tak mi to pokaždé hlodá v hlavě,že to nebylo nutné
Když se něco slaví,každý něco přinese,aby nás to moc nestálo.Je to o tom,umět se domluvit.Říct na tvrdo,že na to nemám a basta.Rozumný to pochopí a zbytek má smůlu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat