Jaké jsou pocity mezi kontrakcemi?

Anonymní
28.5.19 15:36

Pocit mezi kontrakcemi

Ahoj holky, mám asi takovou zvláštní otázku, ale…jsem v 37 tt prvorodička plná strachu a očekávání. Jaké jsou pocity mezi kontrakcemi? Kontrakce bolí, to je mi jasné, ale co se děje mezi nimi? Vůbec nic člověka nebolí, nebo to bolí, ale výrazně méně?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6534
28.5.19 15:38

Nepamatuju si to, takže to asi nebolelo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
28.5.19 15:42

Nic, já mezi kontrakcema i usinala na sále :mrgreen: když sem mela kontrakce doma tak sem normálně běhala po bytě, dobalovala věci, dělala si čaj, jídlo, balila staršího syna aby mohl jet k tetě :D prostě jakoby se nic nedělo, akorát vždycky nastoupila kontrakce, já si to minutku prodychala a zas sem byla jelo normálně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
28.5.19 15:45

Bolí, ale úplně v pohodě. Proti kontrakcim to bylo jak simrani pírkem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.5.19 15:46

Mě nebolelo nic :) zvlášť druhý porod před 3m, 45 minut před narozením malé, jsem si doma v kuchyni ještě vařila čaj a mezi kontrakcema dojidala pizzu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
28.5.19 15:46

Mezi kontrakcemi je to úleva, prostor na odpočinek a taky jsem občas usnula…u prvního si to vybavuji dost barvitě, druhý porod byla rychlá pohoda, že bych to ani popsat neuměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
28.5.19 15:58

Nebolí to, ale uvnitř člověk ví, že to za chvíli zase přijde, takže úplně v pohodě nebudeš :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
28.5.19 16:17

Nooo… Jelikož jsem pauzu mezi kontrakcemi měla všeho-všudy tak 15 sekund, někdy ani ne (vyvolávány porod), tak mi to přišlo jakoby to byla jedna velká bolest bez pauzy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
28.5.19 16:18

Já měla křížové bolesti (bolest v oblasti kříže a bylo úplně jedno, jestli mám Zrovna kontrakci, nebo ne) a nechala jsem si dát nějakou kapačku na bolest a po té jsem ještě do těch bolestí usínala. Ale než mě začla bolet ta záda, mezi kontrakcema byla pohoda. Nic mě nebolelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.19 16:23

Mně mezi kontrakcemi asi nic nebolelo, byla jsem v takovém jako ospalém stavu. Možná to i bolelo, ale prostě nesrovnatelně míň než při těch kontrakcích, takže jsem to až tak nevnímala. Byla jsem doma ve vaně a potom v porodnici ve sprše.
Každopádně neboj se toho, ono to přijde a přejde. Moc mi pomohlo se naučit ty kontrakce prodýchávat - našla jsem si nějakou úlevovou polohu, většinou něco jako v předklonu, a přitom se snažila dýchat.

• Citovat
  • Upravit
4507
28.5.19 18:02

Mě to bolelo ještě víc než při kontrakci, protože jsem měla v rodidlech hlavu, která nesla za boha vytlačit, takže jsem myslela, ze mě to rozerve, takže jsem se na kontrakce těšila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
28.5.19 19:08

Žádné, odpočíváš, jsi ponořená mnohdy do sebe i mezi kontrakcemi a nabíráš sílu, pamatuju si klid. Nic víc nevím, nevnímala jsem, byla jsem někde uvnitř sebe. Akorát někdy jsem využila čas mezi kontrakcemi, abych něco důležitého sdělila, nebo na přesun, změnu polohy. To je pozitivní na te velké bolesti, že má pauzy, kdy se znova seberes a pripravis se na další vlnu. ;) hlavně se neboj, nenech se semlit tou intenzitou, kterou jsi ještě nezažila. Nezapomeň, že k tobě přichází to dítě :srdce: mě to třeba strašně vylekalo a na dítě jsem zapomněla, tak vím, o čem mluvím. Musela jsem se pak srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
28.5.19 19:15

@Verurizeckova tak to už ale píšeš o druhé době porodní, myslím, že zakladatelku zajímá první doba porodní, která bývá mnohdy nesrovnatelně delší, nepíše nic o vypuzovaci fázi. Ale když nad tím přemýšlím, tak si při tlačeni taky nevzpomínám moc na bolest pri tlačeni. Když dcera procházela porodnim kanálem, tak si pamatuju, že to bylo pro mě ulevne, ptž jsem mohla tlačit proti kontrakce a to bylo super :palec: samo jak došla k hrázi, to už bolelo, nešla mi vytlačit a mezi kontrakcemi jakoby zase trošku zajela, tlak na hrát se snížil a já odpočívala před dalším tlacenim… ty jo ale kdybych se to snažila vybavit si naprosto detailně, tak to už mám v mlze :think: ale nic no, doufám, že si to za 5 měsíců pripomenu :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
28.5.19 19:31

@lovethelife no je to možný, ze v začátku, tak to muzu zakladatelku uklidnit, ze než byl syn až opravdu u východu, tak mě to mezi kontrakcemi nebolelo vůbec. Jsem rok po porodu a mám v to v živě paměti, syn měl vzprimenou ruku, takže jsem tlačila hodinu a bylo to fakt drsne :) ale stalo to za to a plánujeme ještě jedno :) takže žádné stresy, já se uklidnovala tím, ze kdyby to bylo tak hrozny tak lidstvo vymřelo anebo nikdo nemá sourozence ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
28.5.19 19:57

@Verurizeckova na supermana jo? :) dcera si držela oběma rucickama pupečník kolem krku. No já jsem 15 měsíců od porodu a něco už si úplně přesně nevybavim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí